Vakantiehuizen bij Michelin restaurants in Nederland

Door
Wilma
op

De populariteit van vakantiehuizen in Nederland heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het vieren van vakantie in eigen land. Een perfecte toevoeging aan deze trend is de mogelijkheid om een culinaire twist aan je vakantie te geven. Waarom niet genieten van de Nederlandse gastronomie terwijl je ontspant in een comfortabel luxe vakantiehuis? Kies voor een verblijf in de buurt van culinaire hotspots en ontdek de heerlijke smaken die ons eigen land te bieden heeft. Zo wordt jouw vakantie in eigen land een onvergetelijke combinatie van comfort en culinair genot.

Culinaire hotspots

Een van deze culinaire hotspots in Nederland is Restaurant ‘t Nonnetje in Harderwijk. Dit restaurant, met één Michelin-ster, bevindt zich in de charmante oude binnenstad van Harderwijk op een sfeervol plein achter de boulevard. Geniet van hoogstaande culinaire ervaringen te midden van de historische charme van Harderwijk. Laat je verwennen met heerlijke seizoens- en streekgebonden gerechten, waar zowel een moderne Franse als internationale touch samenkomen onder leiding van Chef Michel van der Kroft. Samen met meester-sommelier Edger Groeneveld zorgen zij voor voortreffelijke wijn & spijscombinaties.

Een optie om in de buurt van Restaurant ‘t Nonnetje te verblijven, is Golf- en Villaresort Harderwold, slechts 10 minuten verwijderd. Dit resort biedt een uitstekende locatie voor een prettig verblijf, met een zwemwater in de buurt en een golfbaan vlakbij. Hiermee gaat deze accommodatie verder dan de gebruikelijke verwachtingen van een normale overnachting.

Michelin-ster in Wolvega

Een andere culinaire parel die je niet mag missen is het Restaurant Smink met een Michelin-ster in Wolvega. Restaurant Smink in Wolvega is de plek waar Jan Smink en zijn team hoogwaardige gerechten bereiden in zijn kenmerkende stijl. Zijn liefde voor Friesland komt tot uiting in zijn menu. In de open keuken wordt chef Smink bijgestaan door keukenchef Mark Terpstra, waar authentieke producten van het Friese platteland worden gebruikt. Het restaurant is ook bekend om het gebruik van 3D-voedselprinters, waarbij gasten delen van gerechten kunnen zien worden geprint. Jan Smink, tevens productontwikkelaar bij Verstegen Spices & Sauces, voegt de nieuwste smaken toe aan de gerechten die hij met de printer creëert. Hiermee is Restaurant Smink wereldwijd het eerste en enige restaurant dat actief gebruikmaakt van meerdere 3D-voedselprinters.

Vakantiehuizen met gemak

Voor wie luxe en duurzaamheid wil combineren in een vakantiehuis met alle gemakken, is Resort Brinckerduyn in Appelscha de ideale plek. Deze vakantiewoning van de toekomst, grotendeels opgebouwd uit duurzaam hout, biedt een unieke ervaring. Voor elke gekapte boom worden er drie teruggeplant, waardoor de natuur in harmonie blijft. Alle villa’s beschikken over hoogwaardige domotica, luxe inrichting met een designkeuken en moderne apparatuur, en slaapkamers met en-suite badkamers en sommigen met buitenspa. Dit resort biedt zowel binnen als buiten een hoog comfortniveau voor een onvergetelijke en luxe vakantie-ervaring.

Een laatste culinaire bestemming is het met twee Michelin-sterren bekroonde Restaurant De Groene Lantaarn in Staphorst. Hier vormen Chef Jarno Eggen en zijn vrouw Cindy Borger, gastvrouw en sommelier, een gepassioneerd team. Chef Jarno Eggen staat bekend om zijn originele en verrassende gerechten, waarbij hij gebruikmaakt van bloemen, kruiden, fruit en planten uit de eigen tuin, en wild en zuivel uit de nabije omgeving. De keuken volgt de seizoenen, en de ingrediënten zijn van hoogwaardige kwaliteit. Samen hebben ze een zorgvuldig samengestelde wijnkaart die perfect aansluit bij de locatie en kookstijl van het restaurant. Deze wijnkaart biedt zowel klassieke als verrassende opties, waarbij het teams expertise en ervaring tot uiting komen in boeiende wijn-spijscombinaties.

Luxe verblijf combineren met het culinaire

Met de haal- en brengservice van het Restaurant De Groene Lantaarn is het mogelijk een luxe verblijf te combineren met het culinaire. Binnen een half uur van het restaurant bevindt zich het prachtige Waterpark Belterwiede in Wanneperveen. Hier kun je genieten van een waterrijke omgeving, waar ontspanning en rust samenkomen. Het is het perfecte toevluchtsoord om even helemaal op te laden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want Nederland herbergt nog meer Michelin-restaurants in combinatie met diverse vakantiehuizen. Ontdek de unieke smaken van Nederland en laat je tijdens je verblijf in een luxe vakantiehuis verwennen door culinaire hoogstandjes. Zo wordt jouw vakantie een onvergetelijke ervaring, waar comfort, rust en gastronomie samenkomen voor een perfecte getaway in eigen land.

Geschreven door: Wilma

Ook leuk om te lezen: Welke woningzoekers hebben baat bij een tiny house?

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.