Verhuizen en geld besparen? Lees onze 5 tips!

Door
Scanmovers
op

Verhuizingen kunnen mensen soms een beetje afschrikken als ze naar het prijskaartje kijken. Maar ook op verhuizen kun je flink besparen! En omdat we natuurlijk op zowel het geld als de stress-kosten willen besparen, gaan we nu even een paar handige bespaartips doornemen!

1. Verhuizen op een doordeweekse dag

Verhuizen op een doordeweekse dag is goedkoper dan wanneer je in het weekend verhuist vanwege weekendtoeslagen. Deze toeslagen kunnen van 25% tot wel 75% oplopen! Verhuizers rekenen deze extra toeslagen in het weekend vanwege de grote verhuisdrukte. Als het dan toch niet lukt om doordeweeks je verhuizing te plannen, plan het dan op een zaterdag.

Op zaterdag zijn de toeslagen nog namelijk net wat minder groot dan op de zondag. Maar, vaak geven bedrijven hun werknemers doordeweeks wel extra vrij voor een verhuizing. Zoals je ziet scheelt dit heel veel, dus goed checken met je werkgever!

2. Pak zelf verhuisdozen in/uit

Deze stap lijkt heel normaal, maar verhuisbedrijven bieden vaak hulp aan bij het in-en uitpakken van verhuisdozen en het kan natuurlijk heel handig zijn om hier gebruik van te maken! Maar niet doen dus! Dit zijn weer extra kosten die je gemakkelijk kunt voorkomen door zelf in- en uit te pakken!

Om inpak stress te voorkomen is het handig om ver van te voren te beginnen met inpakken en op elke doos te schrijven/plakken wat er in zit en/of naar welke kamer het moet. Zo bespaar je op stress en kosten!

3. Ultra-Top-Planning

Plannen; het is een woord waar niet iedereen een al te goede relatie mee heeft… Maar toch is het wel bijzonder handig als jij je verhuizing goed plant. Niet alleen is dit goed voor het verminderen van het stressgehalte; ‘haastige spoed is zelden goed’! Bij stress worden er vaker dingen vergeten of over het hoofd gezien, of kunnen fouten worden gemaakt.

Een slechte overhaaste planning is dan ook 1 van de grootste redenen voor het ontstaan van extra kosten bij een verhuizing. Hou je hoofd dus koel en plan je verhuizing goed en ver van tevoren in. Zo loopt alles soepeltjes en hopelijk zo goedkoop mogelijk!

EXTRA TIP: Zorg er voor dat je je verhuizing goed communiceert met de verhuizer en geef bij het aanvragen van verhuisoffertes alle details en gegevens goed door. Miscommunicatie kan namelijk ook weer tot extra kosten leiden.

4. Verhuiskostenvergoeding?

Bij sommige verhuis situaties, kun je in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding, bijvoorbeeld bij een nood verhuizing. Dit kunnen verhuizingen zijn vanwege verplichte werkzaamheden aan een huurwoning, een expat-verhuizing of in het geval van een ‘acture handicap’. Kijk hier of jij ook recht heb op een verhuiskostenvergoeding!

5. Schakel familie en vrienden in

Dit is toch wel een tip waar je zeker gebruik van moet maken. Schakel je vrienden en familie lekker in mee te helpen verhuizen! Vele handen maken licht werk; zo heb je je verhuisklus zo geklaard. Of je nu met of zonder verhuizer gaat verhuizen, extra auto’s en extra handen die je kunnen helpen met sjouwen en inpakken en vervoeren, zijn natuurlijk altijd welkom. En het enige waar je dan misschien niet op moet besparen, is een lekkere lunch regelen voor voor al je hulp!

Zoek je een handige verhuischecklist die jou helpt met het plannen van je verhuizing?

Download de checklist hier!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.