Verhuizen met kids – 5 tips!

Door
Scanmovers
op

Een verhuizing kan voor jou al stressvol genoeg zijn, maar ook voor kinderen heeft een verhuizing vaak een grotere impact dan je denkt. Verhuizen is namelijk heel spannend, maar natuurlijk ook heel leuk!

Daarom is het zeker handig om te weten hoe jij de verhuizing naar je toekomstige paleisje zo leuk mogelijk kunt maken voor je kinderen! Lees dus snel door voor deze 5 handige tips voor een perfecte verhuizing met kids.

Zijn wij een stap te vroeg en staat je huis nog niet te koop? Met onze verkoopanalyse krijg je direct een helder beeld van de markt in jouw buurt en het aantal zoekers voor jouw woning!

Verkoopanalyse

1. Films + boekjes over verhuizen

Een handige manier om jouw verhuizing leuk te laten verlopen voor je kids, is om te laten zien dat verhuizen hartstikke leuk is! We willen natuurlijk allemaal dat onze kinderen lekker buiten spelen in plaats van achter schermpjes te zitten.. Maar kinderen houden nu eenmaal van naar een schermpje kijken en in dit geval maken we daar lekker gebruik van! Ook helpt het om je kinderen voor te lezen over verhuizen. Kinderboeken over verhuizen zijn veel te vinden en helpen goed in het enthousiast maken van je kinderen!

EXTRA TIP: Vertel jonge kinderen pas dat jullie gaan verhuizen als de verhuizing definitief is en de verhuisdatum dichtbij is. Zo hebben je kinderen minder tijd om eventueel tegen de verhuizing op te zien.

2. Afscheidsfeestjes plannen

Voor jonge kinderen is een verhuizing heel wat, ze laten hun vriendjes, sportclub en school achter en dit is natuurlijk zwaar. Zorg daarom voor een leuk afscheidsfeestje om je kind op een leuke manier afscheid te laten nemen. Ook voor kinderen van een wat oudere leeftijd (pubers) zijn knallende afscheidsfeestjes een goede manier om hun oude woonomgeving achter te laten. Zo hebben ze altijd iets leuks om aan terug te denken bij hun verhuizing!

3. Kind betrekken bij de verhuizing

Bij een verhuizing is het goed om je kind zoveel mogelijk te betrekken bij het hele verhuisproces. Laat ze helpen met hun spulletje inpakken en meebeslissen in hoe ze hun nieuwe kamer willen inrichten. Je hebt ook speciale kinderverhuisdozen, zo herkennen kinderen hun eigen dozen en kunnen ze helpen met uitpakken! Vooral voor pubers is het belangrijk deze al vroeger bij de verhuizing te betrekken en ze meer inspraak te geven bij beslissingen. Puber worden is natuurlijk een lastig periode waarbij wat meer verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij een verhuizing goed is voor zelfvertrouwen en het verhuizen ook leuker maakt. Laat ze dus meebeslissen in het kiezen van een nieuwe school, hoe het huis wordt ingericht en hoe ze hun kamer willen hebben.

4. Maak ruimte voor emoties

Emoties tonen is heel logisch bij een verhuizing en je kind kan veel moeite hebben met een het achterlaten van jullie oude omgeving. Je vrienden en school achterlaten is een emotionele gebeurtenis en praat dan ook vooral met je kinderen over hoe ze voelen. Spreek ze moed in luister goed naar de mogelijk angsten die je kinderen hebben. Je kind kan ook mogelijk in de nieuwe buurt moeite hebben met vrienden maken. Stimuleer je kind dan om met nieuwe kinderen te spelen en nodig deze ook eens uit. Daarbij is het handig om je kind in te schrijven bij een sportclub of vereniging als hij/zij daarvoor te spreken is natuurlijk!

EXTRA TIP: Zorg ervoor dat de kinderkamers de eerste kamers zijn die je inricht. Als de kamer van je kind zo snel mogelijk ingericht is en weer vertrouwd voelt, zal het makkelijker zijn voor je kind om te wennen aan jullie nieuwe huis

5. Maak van het verhuizen een avontuur!

Maak verhuizen niet zomaar verhuizen, maar een hele gebeurtenis! Je hebt een heel leeg huis klaarliggen; denk aan alle mogelijkheden die je kinderen daar kunnen doen! Ren lekker door het huis, zet binnen een tent op (waarom niet toch?) en doe dingen die je normaal niet gelijk doet met je kinderen. Ga eens lekker uit eten, koop wat lekkere dingen voor in huis en maak deze verhuizing een avontuur om niet te vergeten! Verhuizen is een nieuwe start met nieuwe mogelijkheden en dat is al een avontuur op zich!

Verhuis je niet alleen met je gezin, maar ook met je hond, kant of paard?

Lees ook de handigste tips over verhuizen met dieren!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.