Verkoopprijs verhogen? Denk eens aan dak- en gevelreiniging

Door
Makelaarsland
op

Het is bewezen dat je door slimme restyling van het interieur je de vraagprijs van je woning kunt verhogen. Maar hoe zit het eigenlijk met de buitenkant van je woning? Zijn daar nog handige tips voor? jazeker!

Het aangezicht van je woning

De gevels en het dak vormen het grootste deel van het aanzicht van je woning. Het is het eerst dat mensen zien als ze aankomen voor een bezichtiging. Het ligt dus voor de hand om eens te kijken wat je daarmee kunt doen.

gevelreiniging

Gevelreiniging: ook bij moderne panden

Wanneer je gevels in de loop der tijd vuil zijn geworden, dan kun je overwegen om die te laten reinigen. Het effect op de uitstraling van je pand is hierbij groot. Veel mensen denken dat gevelreiniging en gevelrenovatie enkel bij oude en monumentale panden wordt uitgevoerd. Maar het zijn vaak moderne bouwmaterialen en steensoorten die eerder vuil worden dan de materialen die vroeger gebruikt werden. Met de moderne reinigingstechnieken is het mogelijk om in korte tijd een enorme facelift te realiseren zonder dat je woning weken in de steigers staat.

Verschil tussen dakreiniging en dakcoating

Minder bekend dan gevelreiniging zijn dakreiniging en dakcoating. Sinds enkele jaren zijn dit hele populaire alternatieven voor nieuwe dakpannen, maar dan een stuk goedkoper. Ook dakpannen raken na verloop van tijd vervuild door bijvoorbeeld mossen en algen. Door het dak te reinigen en te behandelen met een algendoder krijgen de dakpannen hun originele uitstraling weer terug. Ook is het mogelijk om door middel van dakcoating je dak een andere kleur te geven. Ook hier geldt dat dit in korte tijd uitgevoerd kan worden, en het resultaat is vaak minstens zo verbluffend als bij gevelreiniging.

dakcoating

Wat kost het? en wat levert het me op?

Wanneer je je huis gaat verkopen, dan wil je er niet teveel kosten meer aan besteden. Natuurlijk is elke situatie weer anders, maar gevelreiniging kost gemiddeld hetzelfde als een schilderbeurt van je huis. Voor het reinigen en coaten van je dakpannen kun je van eenzelfde indicatie uit gaan. De vraag is natuurlijk wat dit dan extra bij de verkoop oplevert, en dat kun je het beste met je makelaar bespreken. Zo kun je een afweging maken tussen de investering en de mogelijke extra opbrengsten bij de verkoop van je pand. Want ook bij een woning geldt: je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk.

Auteur: Frans Klerx

Frans Klerx is eigenaar van Reinigingskenners.nl, een bedrijf dat dak- en gevelreiniging uitvoert bij particulieren en bedrijven. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in deze branche en deelt zijn bevindingen graag via zijn website en op blogs van gerelateerde websites.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.