Verkopen in de winter… Zet je tuin nu op de foto!

Door
Makelaarsland
op

De lente en zomer zijn meestal de beste tijd om je huis te fotograferen voor verkoop omdat je tuin en je terras er dan op z’n mooist uitzien.

Vergeet de tuin niet

Veel mensen die hun woning gaan verkopen en weten dat presentatie belangrijk is zijn druk met de uitstraling en onderhoud van de woning zelf, maar vergeten vaak de omgeving en hun tuin. De eerste indruk begint al bij de voortuin en daar omheen liggende ruimtes. Zorg dat je tuin er altijd netjes uitziet, geen onkruid, netjes gesnoeid of gemaaid. Spinnenwebben of mierenhopen verwijderen. Heb je een terras of stenen in je tuin zorg dat deze mosvrij zijn dit kijkt fris en verzorgd. Een hogedrukspuit kan wonderen verrichten en het terras weer als nieuw laten lijken.

"</p

Buitenleven is hot

Het buitenleven is hot en dat geeft meerwaarde aan je woning. De tuinen geven tegenwoordig een extra leefruimte aan, is het niet met een veranda dan wel lekker genieten vanaf een lounge set van de ondergaande zon. Of gezellig tafelen aan de buitentafel en genieten van de BBQ. Heb je een balkon richt hem dan sfeervol in. Kopen is een beleving. Laat zien wat je allemaal met je tuin/terras of balkon kunt doen. Maak leuke ‘zitjes’ en kleed deze aan met een frisse kleur, dit geeft sfeer en ruimte! Zonde als je die niet goed aan potentiële kopers zou laten zien.

 

Denk tuintechnisch een seizoen vooruit

Als je van plan bent je woning te verkopen maar nu nog niet, dan is het wellicht handig om alvast foto’s te (laten) maken van je lente of zomer tuin. Zorg dat alles netjes is en frisse uitstraling heeft, deze foto’s kan je dan tijdens de verkoop in de mindere jaargetijden mooi presenteren. De potentiële koper ziet dan hoe de tuin eruit ziet als alles in bloei staat en hoe alles begroeid is en dus lekker vrij zit in eigen tuin. Altijd een pluspunt voor de reportage.

 

 

 

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.