VvE snel inschrijven in Handelsregister KvK

Door
Makelaarsland
op

Verenigingen van Eigenaars die nog niet zijn ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, kunnen dat het beste snel doen. Dat adviseert VvE Belang, de belangenorganisatie voor Verenigingen van Eigenaars en individuele appartementseigenaars. Vanaf 1 januari 2014 gaat inschrijving 50 euro kosten. Nu is inschrijving nog gratis.

Appartementseigenaars zijn samen eigenaar van het complex waarin zij een woning hebben gekocht. Zij zijn verplicht lid van hun Vereniging van Eigenaars. De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud en de instandhouding van het complex. Nederland telt ca. 125.000 Verenigingen van Eigenaars; in totaal gaat het om ca. een miljoen koopappartementen.

Verplichte inschrijving VvE Handelsregister KvK

Verenigingen van Eigenaars zijn al sinds 2008 verplicht om zich te laten inschrijven in het Handelsregister van de KvK. Actieve VvE’s hebben dat ook in groten getale gedaan, maar ons land telt nog tienduizenden ‘slapende’ VvE’s. Die functioneren slecht of helemaal niet, en daarmee dreigt het gevaar van verwaarlozing van het complex. Deze slapende VvE’s zijn voor het overgrote deel niet ingeschreven bij de KvK. Als ze daar alsnog toe worden verplicht, brengt dit vanaf 2014 dus kosten met zich mee.

Activeren VvE

Inschrijving bij de KvK kan voor een VvE een eerste stap zijn op weg naar activering en naar een beter functioneren. Lees hier hoe je van een slapende VvE een actieve VvE maakt.

Bron: ANP

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.