Waarom vastgoedstyling?

Door
Makelaarsland
op

Je hebt er vast weleens van gehoord of gezien op TV, verkoopstyling voor je woning. Een voorbeeld zijn de programma’s zoals ‘uitstel van executie’ of ‘RTL Woonmagazine’.

Daar pakken ze de make-overs drastisch aan in combinatie met flink wat (sponsor)geld. Het zijn dan ook vaak de excentrieke gevallen. Maar het kan ook met minder geld heel succesvol zijn. Wij willen je graag uitleggen wat vastgoedstyling precies inhoudt en waarom het écht een goede investering kan zijn als je je huis wil verkopen.

Wat is vastgoedstyling nou eigenlijk precies?

Vastgoedstyling, ook wel verkoopstyling genoemd komt van oorsprong uit Amerika en is uitgevonden door Barb Schwarz. Daar wordt het ‘home-staging’ genoemd. In Amerika is het (net als woningfotografie hier) volledig opgenomen in de woningmarkt. Als iemand in de VS of England zijn woning gaat verkopen dan schakelt men automatisch een vastgoedstyliste in om te zorgen dat de woning perfect gepresenteerd wordt voordat er foto’s worden gemaakt en hij de woningmarkt op gaat. En waarom? Omdat je dan zeker weet dat het daardoor (veel) meer opbrengt!

‘De woning verkoopt zichzelf wel’

Als je van plan bent om je woning te verkopen is het eerste waar je naar op zoek gaat: een goede makelaar. Een goede makelaar zal in tegenstelling tot vastgoedstyling vaak wel een professionele fotoreportage adviseren om je huis zo goed mogelijk op funda te presenteren. Het is ook bewezen dat huizen met mooie foto sneller en tegen een betere prijs verkocht worden dan huizen waarvan de foto’s iets minder mooi uitkomen. Echter begint een mooie foto bij een goede presentatie van de pluspunten van je woning. De basisregels van ‘stylen’ zoals: persoonlijke spullen uit het zicht en de kamers opruimen kent een (goede) fotograaf vaak wel. Al let deze meer op de belichting en het standpunt van de camera. Het gebeurt (nog) minder vaak dat er een vastgoedstylist aangeraden wordt of dat verkopers hier zelf het nut van in zien. De gedachte is dan: ‘Het is niet nodig want in deze markt verkoopt het huis zichzelf wel’. Maar een investering in vastgoedstyling verdient zich gegarandeerd terug.

Ben je benieuwd wat jouw woning waard is, mocht je overwegen deze te verkopen? Vraag hier een gratis verkoopanalyse aan.

gratis verkoopanalyse aanvragen

Neutraliseren en depersonaliseren

Een stylist zorgt ervoor dat de woning gedepersonaliseerd en geneutraliseerd wordt. Ze legt de focus op je huis en niet op je thuis en dat gebeurt gewoon met (bijna) alle inboedel die je zelf hebt. Soms worden er wat dingen aangeschaft. Daardoor wordt een zo groot mogelijke doelgroep bereikt. De styliste loopt met je door de woning en bespreekt welke zaken je alvast zelf kan doen die nodig zijn om de verkoop te bevorderen. Soms is het nodig om bijvoorbeeld een muurtje te witten, plinten te plaatsen of lampen te vervangen. Dit zijn uitgaves die echt wat opleveren, deze adviezen worden altijd overlegd.

Alles strak wit, modern en leeg?

Vaak wordt de vraag gesteld: ‘de woning van mijn 80-jaroge ouders is heel gedateerd, daar kan je zeker niks mee?’ Niets is minder waar. Een groot misverstand is dat een vastgoedstyliste alles strak wit, modern en leeg wil hebben. Het tegenovergestelde is echter het geval. Een woning moet sfeer blijven uitstralen maar ook rust. Dat kan ook zeker met gedateerde meubels. Een goede vastgoedstyliste kan iedere woning optimaal presenteren. Er wordt bij stylingen altijd accessoires gebruikt die wel van de laatste trends zijn waardoor we ‘oud & nieuw’ samen brengen afgestemd op de behoeftes van de woning. Omgekeerd geldt ook voor een moderne woning dat vastgoedstyling van meerwaarde is.

Wat kost dat?

We zouden geen Nederlanders zijn als we ons niet gelijk al afvroegen: ‘Maar wat kost dat dan?’ Een professionele vastgoedstyliste inschakelen is een zeer effectieve tool die je in kan inzetten bij de verkoop van je woning, ook in de huidige markt. Zorg dat je woning op een presenteerblaadje wordt geplaatst waardoor hij zich onderscheidt van de rest.
€ 500 tot € 1000 euro investeren voorkomt veelal een prijsverlaging van € 10.000 euro of meer. Daarnaast worden woningen met een goede presentatie, professionele fotografie met 360 graden en plattegronden beter bekeken op funda en daardoor sneller verkocht.

Vrijblijvende informatie over vastgoedstyling in heel Nederland bij DG vastgoedstyling Nijmegen.

Bekijk wat jouw voordeel is, als je met Makelaarsland verkoopt.

Bereken mijn besparing

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.