Wat is een erkende verhuizer? En meer goede vragen

Door
Scanmovers
op

Wanneer je gaat verhuizen en je kiest ervoor om een verhuizer in te schakelen heb je de keus uit verschillende type verhuizers. Wij zetten de drie meest voorkomende types op een rijtje.

  • Erkende verhuizer
  • Budgetverhuizer
  • Studentenverhuizer

Wat is een erkende verhuizer?

Een verhuizer die verhuizingen uitvoert onder de vlag van de branche-organisatie Erkende Verhuizers. Een erkende verhuizer is in het bezit van een certificaat dat de kwaliteit van het bedrijf waarborgt. Ongeveer de helft van de verhuizers in Nederland is lid van deze branche organisatie. Wanneer je tijdens een verhuizing kiest voor een erkende verhuizer weet je in ieder geval zeker dat:

  • Je spullen goed verzekerd zijn.
  • De verhuizers vakmensen zijn, elke verhuizer is daarvoor opgeleid.

  • Er zijn heldere algemene voorwaarde. Je hoeft dus niet meer bang te zijn voor de kleine lettertjes.

  • Mocht er zich onverhoopt toch nog een geschil voordoen dan kun je je beroepen op de onafhankelijke geschillen commissie die de brancheorganisatie in het leven heeft geroepen.

Wat is een budgetverhuizer?

Een budget verhuizer hanteert lagere prijzen voor het uitvoeren van een verhuizing. Vaak hebben budgetverhuizers geen vaste mensen in dienst waardoor zij minder vaste lasten hebben en dus een goedkoper tarief hanteren. Dit wil overigens niet zeggen dat een budgetverhuizer kwalitatief minder is.

Wat is een studentverhuizer?

Een studentverhuizer is een verhuisbedrijf waarbij gebruik gemaakt wordt van studenten als arbeidskrachten. Doordat studenten voor een relatief laag uurloon werken is dit type verhuizer goedkoper dan bijvoorbeeld een erkende verhuizer. Studentverhuizers zijn vaak zeer flexibel qua werktijden- en dagen. Bij de meeste studentverhuizers is overigens wel een leidinggevende aanwezig met veel ervaring in de verhuiswereld.

En nog meer goede vragen…

Wat is een verhuislift?

Een lift die gebruikt wordt tijdens de verhuizing om o.a. meubiliair dat niet door het trappengat of deur past via de buitenkant van het huis naar een hoger gelegen verdieping te brengen. Het gebruiken van een verhuislift bespaart je doorgaans enorm veel tijd. Informeer van te voren wel bij de verhuizer of hij in het bezit is van een verhuislift, niet elke verhuizer heeft namelijk zo’n lift.

Is mijn inboedel verzekerd tijdens het verhuizen?

Tijdens een verhuizing is de inboedel, in de meeste gevallen op zowel het oude als nieuwe adres verzekerd. Eventueel gemaakte schade wordt dan vergoed door de verzekeraar. Tenzij de schade verhaald kan worden op de verhuizer. Wanneer je met een erkende verhuizer verhuist geven zij altijd garantie tijdens de verhuizing voor schade en verlies van de inboedel door hun schuld. Raadpleeg voor je verhuizing wel altijd even je verzekeringsmaatschappij en informeer naar je inboedelverzekering.

Hoe vind ik een betaalbare verhuizer?

Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare verhuizer kun je ervoor kiezen om zelf contact op te nemen met allerlei verschillende verhuizers. Dit kost echter wel veel tijd. Daarom kun je er ook voor kiezen om een vergelijkingssite te raad plegen. Je vult op zo’n vergelijkingssite je inboedel in en binnen een dag ontvang je een aantal offertes die je kunt vergelijken op basis van onder andere prijs en reviews. Dit is zo’n vergelijkingssite.

Vind hier een betaalbare verhuizer

Hoe weet ik of prijs en kwaliteit in verhouding zijn bij een verhuisbedrijf?

De beste manier om erachter te komen of de prijs- kwaliteitsverhouding van een verhuisbedrijf in orde is, is door reviews te lezen die eerdere klanten van dit bedrijf achter hebben gelaten. Bij voorkeur zijn de reviews niet door de verhuizer zelf verzamelt maar door een onafhankelijk, gesloten reviewsysteem. Deze mensen zijn daadwerkelijk verhuisd en hebben dus in hetzelfde schuitje gezeten als jij.

Nog meer besparen? Bereken via onze besparingstool hoeveel je kan besparen op je makelaarskosten.

Bereken je besparing

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.