Werken als Salesmedewerker bij Makelaarsland

Door
Roos van Schaaijk
op

Ben je nieuwsgierig wat er achter de schermen allemaal gebeurt bij Makelaarsland? Wie er werken, wat hun dagelijkse bezigheden zijn en wat zij ’s morgens als eerste doen als zij binnenkomen? Wij vroegen Salesmedewerker Jolanda om antwoord te geven op een aantal vragen. Dan weet je meteen hoe leuk haar baan is.

Wat zeg je tegen je vrienden en familie wat je doet voor werk?

Salesmedewerker bij Makelaarsland

Wat beteken jij voor de klanten van Makelaarsland?

Als Salesmedewerker bij Makelaarsland ben ik het eerste aanspreekpunt voor (potentiële) klanten. Als mensen via de site hun huis aanmelden voor verkoop, een informatiegesprek of een brochure aanvragen, bel ik ze op om hen meer uitleg te geven over het verkoopproces en de formule van Makelaarsland.

Hoe doe je dat dan?

Door mensen vertrouwen te geven, door hen het verkoopproces zo goed mogelijk uit te leggen en vragen te beantwoorden. Of het nou tien minuten is of een halfuur, ik neem alle tijd voor de klant. Het is bijzonder dat mensen je via de telefoon zo in vertrouwen nemen en besluiten om via jou hun huis in verkoop te zetten.

Wat doe je ’s ochtends als eerste als je binnenkomt?

Meestal kom ik ’s ochtends aan met de fiets en zet ik die binnen meteen aan de oplader. Het is ruim een uur fietsen dus dat is wel nodig, haha. Vervolgens begroet ik mijn collega’s en zet ik mijn computer aan. Hierna haal ik een lekker bakje koffie en bekijk ik hoeveel verkoopopdrachten we de dag ervoor hebben binnengehaald. Daarna lees ik mijn mails door en begin ik met de eerst belronde.

En hoe ziet jouw team eruit?

In het afgelopen halfjaar is ons team ontzettend gegroeid. Jarenlang bestond de afdeling Sales uit twee mensen, waar ik er één van was. Vanwege de enorme groei van Makelaarsland, zijn er sinds begin van dit jaar twee nieuwe salesmedewerkers begonnen bij ons.

Wat is de meest vreemde vraag die je ooit hebt gekregen?

Of ik zin had om een keer mee uit te gaan. Ik belde een man die graag meer informatie wilde over het verkoopproces en toen ik vroeg waarmee ik hem kon helpen vroeg hij of ik een keer met hem mee uit wilde gaan. “Natuurlijk zeg maar wanneer” was mijn antwoord, haha. Het grappige is dat deze man vervolgens ook nog klant bij ons is geworden en zijn huis ook met ons heeft verkocht!

Wat is je grootste uitdaging binnen Makelaarsland?

Mijn grootste uitdaging is om elke dag mensen zo goed mogelijk telefonisch te woord te staan. Tijd voor hen te nemen en hen te voorzien van alle informatie. En vervolgens de verkoopopdrachten die daaruit vloeien klaar te zetten zodat anderen daar weer mee aan de slag kunnen.

Wat is je mooiste ervaring bij Makelaarsland?

Het tienjarig bestaan van Makelaarsland in 2015. En het weekendje Amsterdam met alle collega’s dat we cadeau kregen. Dat was super gezellig! Het was erg mooi dat ik het tienjarig bestaan heb mogen meemaken. We zijn zo ontzettend gegroeid het afgelopen jaar. En nog steeds komen er maandelijks meerdere nieuwe collega’s bij! Daarbij hebben we echt een leuke groep mensen waardoor ik na al die jaren nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Waarom heb je gekozen om bij Makelaarsland te werken?

Makelaarsland heeft mij gevraagd om voor hen te komen werken. Ik werkte destijds bij een bank en via een oud-collega ben ik bij Makelaarsland terechtgekomen. Samen met mijn Sales-collega Trudy hebben wij lange tijd met zijn tweeën op de afdeling gewerkt, inmiddels zijn we nu met vier salesmedewerkers bij Makelaarsland. Tegenwoordig worden we ook wel de oudjes genoemd. Wat wil je met al die jonge collega’s om je heen.

Wil je ook met Jolanda sparren over de verkoop van je huis? Dat snappen wij!

Contact

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.