Woontrends 2017!

Door
Makelaarsland
op

Voor Makelaarsland spotten stylistes D&G vastgoedstyling graag de trends voor het nieuwe jaar. Zoals de economie invloed heeft op de huizenmarkt heeft deze ook invloed op trends en laat deze nou net weer wat aantrekken, waardoor iedereen weer wat positiever durft te zijn.

woontrends 2017

Dit heeft weer letterlijk invloed op fashion en interieurtrends. Het wordt wat volwassener, rustig en sfeervol met hier en daar een shiny goud of brons accent. Wij nemen je mee in onze bevindingen qua trends voor het jaar en de zomer van 2017!

Warme kleuren en groen

In 2017 draait het om warme kleuren en met name de kleur groen. We laten de roze, zachte tinten (langzaam) achter ons en gaan verder met donkere, expressieve kleuren. Deze woontrend kun je toepassen op een eenvoudige manier door het toevoegen van kamerplanten. Je kunt ook voor woonaccessoires kiezen in warme kleuren zoals bruin, oranje, groen of blauw. Wil je echt even iets anders. Pak dan de kwast en kies voor een vergrijsde, warme kleur groen voor op de muur. De kleur Seagreen van VT wonen is hiervoor perfect, bijvoorbeeld voor in de hal of klein muurtje in de woonkamer. Doordat de kleur in twee ruimtes doorloopt, zorgt het voor verbinding en eenheid tussen verschillende ruimtes

Planten urban jungle

Planten kunnen niet meer ontbreken in je interieur. Groen is hot in 2017! Planten brengen je huis echt tot leven. Plaats planten niet alleen in je woonkamer, maar juist ook in andere vertrekken zoals de keuken, hal en slaapkamer. Mits je rekening houdt met een meer exotische plant die tegen vochtige ruimtes kan. Hang planten op aan de muur in een gave plantenhanger meerdere bij elkaar of zet ze in een terracotta pot en pak twee woontrends in één.

Boheemse prints en patronen

Je hebt vast wel eens van de interieurstijl bohemien gehoord. Een stijl die zeer uitgesproken is en waar beleving bij centraal staat. Bij deze stijl combineer je Oosterse elementen, bloemen, etnische prints en uitgesproken kleuren met elkaar. Je kunt het ook wat ingetogener houden door te kiezen voor een bloemen of etnische print in een natuurlijke kleur zoals groen of bruin. Dan is het iets minder heftig.

woontrends 2017

Natuurlijke materialen

Bij de ‘warme kleuren en groen’ horen natuurlijke materialen. Nu was marmer eerder als natuurlijk materiaal al heel erg in. Voor 2017 komen daar materialen bij zoals messing, brons en gekleurd natuursteen. Daarnaast wordt terracotta steeds populairder voor in je interieur. Terracotta past heel goed in combinatie met de kleuren groen, grijs en wit. Juist interieurs met een koeler kleurschema kunnen net iets meer warmte creëren door het toevoegen van Terracotta. Ook in je witte interieur zorgt dat voor warmte.

“Combineer terracotta en wit marmer voor een bijzonder effect”

Kurk

In 2017 is ook kurk booming! Dit natuurlijke materiaal werd al eerder omarmd door Ikea. Nu zie je het terugkomen in steeds meer winkels en webshops. Het wordt gebruikt voor meubels en woonaccessoires .Je kunt het wat kleiner houden en beginnen met onderzetters, een bijzettafel of een welbekend prikbord van kurk heel retro. Super leuk voor bij je werkplek of juist midden in de woonkamer, zodat je een speciaal, creatief hoekje kunt creëren. Kurk mag zeker niet ontbreken in deze lijst van interieurtrends 2017.

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.