Zelf je huis verkopen

Zelf je huis verkopen zonder makelaar? Dan wil je zeker geen belangrijke zaken over het hoofd zien. Lees eerst onze tips!

Je huis verkopen is een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Door zelf je huis te verkopen, zonder hulp van een makelaar, kan je veel geld besparen. Maar pas op dat goedkoop geen duurkoop wordt en weet waar je allemaal rekening mee moet houden als je ervoor kiest zonder makelaar je huis te verkopen.

Waarom zelf je huis verkopen zonder makelaar?

Geld besparen

De belangrijkste reden om zelf je huis te verkopen is geld. De meeste makelaars rekenen een flink bedrag voor hun diensten (courtage). Als je alles voor eigen rekening neemt, scheelt dit al snel duizenden euro’s. En die euro’s stop je natuurlijk veel liever in een nieuw huis of een vakantie bijvoorbeeld.

Zelf je huis verkopen, maar ondersteuning op de momenten dat jij het nodig hebt? Dan is Makelaarsland een goede match voor jou.

Flexibeler dan een makelaar

Als verkoper zelf ben je veel flexibeler dan een makelaar. Bij interesse in jouw woning kun je direct contact opnemen met de geïnteresseerden en een bezichtiging inplannen. Jij verzorgt de bezichtigingen wanneer het jou en de potentiële koper uitkomt. Ook als dat ’s avonds, ’s ochtends vroeg of in het weekend is.

Kennis van de woning

Het leukste onderdeel van zelf verkopen is het verzorgen van de rondleidingen door jouw huis. Niemand kent de woning en buurt beter dan jijzelf. Ook kopers waarderen het als jij als verkoper zelf de bezichtiging begeleidt. Jij kunt alles vertellen over hoe het is om in jouw huis te wonen en te leven en jij geeft kopers informatie uit de eerste hand.

Zelf je huis verkopen; de risico's

Geen prominente plaatsing op funda
100% van de woningzoekers zoekt op funda naar een woning. Als je met een NVM makelaar je woning verkoopt, krijg je een prominente plaatsing van je huis op funda. Particulieren kunnen hun woning niet plaatsen op funda.

Geen ervaring in onderhandelingen
Een makelaar voert tientallen onderhandelingen per maand en is een ervaren onderhandelaar. Als je zelf de onderhandelingen voert, mis je deze ervaring, waardoor je er wellicht niet uithaalt wat erin zit.

Geen juridische zekerheid
Als je jouw woning zonder makelaar verkoopt, heb je geen juridische zekerheid. Stel dat er gebreken aan de woning naar voren komen na de verkoop en je hebt niet aan de meldingsplicht voldaan. Dan kunnen de risico’s groot zijn.

Zelf je huis verkopen? Lees onze tips!

Zelf je huis verkopen, met hulp van een makelaar

Als je zelf je huis gaat verkopen is juridische kennis zeer wenselijk. Daarnaast heb je genoeg tijd nodig om alle voorbereidingen te doen, je woning te promoten, bezichtigingen in te plannen en rondleidingen te verzorgen. En niet te vergeten onderhandelingen te voeren. Daarover gesproken: ben jij een keiharde en ervaren onderhandelaar? Dat is natuurlijk wel nodig om een zo gunstig mogelijke verkoopprijs en voorwaarden te realiseren!

Als je deze tijd niet hebt, twijfelt over juridische vraagstukken rondom de verkoop van je woning of geen ervaren onderhandelaar bent, dan is het handig om toch een makelaar in te schakelen.

Zelf verkopen met Makelaarsland

Bij Makelaarsland begrijpen we maar al te goed dat verkopers veel zelf kunnen doen en graag de regie in handen houden. Daarom kies je zelf hoeveel makelaar je nodig hebt. Dat wil zeggen: jij bepaalt wanneer je ons nodig hebt en zo bespaar je flink op de makelaarskosten.

Dus, vind jij bovengenoemde voordelen van zelf je huis verkopen aantrekkelijk, maar vermijd je wel graag de risico’s? Kies dan voor Makelaarsland. Zo ben je zelf actief bij de verkoop, maar wel met de begeleiding en adviezen van een NVM makelaar. Ontvang je een prominente plaatsing op funda, maar zonder hoge makelaarskosten.

Even sparren met een makelaar?

Vraag nu een gesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.