Internetmakelaar: Hoe kies je de juiste voor de verkoop van je huis?

Er zijn grote verschillen tussen internetmakelaars. Het is belangrijk dat je meer informatie inwint over de verschillen voordat je een internetmakelaar kiest, want niet elke internetmakelaar is hetzelfde.

Internetmakelaar: wat is dat?

Een internetmakelaar biedt zijn diensten voornamelijk online aan en veronderstelt dat de verkoper zelf ook actief is bij de verkoop van de woning. De vraag naar online deeldiensten groeit. Steeds meer traditionele makelaars bieden daarom ook een online variant van hun diensten, waarmee zij ook deels internetmakelaar worden.

Weet je na het lezen van dit artikel nog niet of een internetmakelaar iets voor jou is? Twijfel dan niet en vraag direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Heb je liever je makelaar dichtbij?

Naast Makelaarsland Online kun je nu ook kiezen voor Makelaarsland Lokaal. Jouw makelaar is dan dichtbij en ontzorgt jou tijdens de verkoop. De bezichtigingen worden dan door jouw lokale Makelaarsland Agent geregeld, en ook de aanbiedingstekst wordt voor jou geschreven. Ideaal als je zelf niet zo actief wilt of kunt meehelpen met de verkoop. Kijk of er een Agent bij jou in de buurt zit.

Internetmakelaars vergelijken

Er zijn de afgelopen jaren veel online makelaars bijgekomen. Hierdoor zijn er veel verschillen ontstaan in de dienstverlening. Het verkopen van je huis is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Bij de keuze voor een internetmakelaar kun je op verschillende criteria een vergelijking maken. Hieronder vind je de belangrijkste.

Prijs
De meeste online makelaars vragen een vast tarief voor hun diensten, dat vooraf betaald wordt. Makelaarsland doet dat niet. Bij ons betaal je de makelaarskosten achteraf, op het moment dat je woning definitief verkocht is. Het tarief is niet afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs. Online makelaars verschillen in prijsstelling. De tarieven liggen tussen de € 249 en € 1500. Grote prijsverschillen tussen makelaars? Vergelijk dan zorgvuldig de verschillen in dienstverlening!

Dienstverlening
Afgezien van de prijs, zijn er grote verschillen in aangeboden dienstverlening. Zo zijn er internetmakelaars die je woning alleen plaatsen op hun eigen website en alle communicatie via e-mail laten verlopen. Er zijn ook online makelaars met een meer uitgebreid dienstenpakket, waarbij onder andere de woningopname, plaatsing van je huis op funda, onderhandelingen en koopovereenkomst verzorgd worden.

Kwaliteit
Je wilt een makelaar die bij een branchevereniging is aangesloten. De grootste branchevereniging van Nederland op het gebied van onroerend goed is de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Internetmakelaars die zijn aangesloten bij de NVM bieden je deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.

Contact
Tijdens je verkoopproces is het prettig om een eigen contactpersoon te hebben die je begeleidt en adviseert. Ook voor potentiële kopers is het belangrijk dat de makelaar goed bereikbaar is. Niet alleen via e-mail, maar ook telefonisch, zodat bezichtigingen of biedingen snel kunnen worden opgepakt en besproken. Dit is helaas niet bij elke internetmakelaar het geval.

Jeroen vertelt het verhaal van Makelaarsland.

Makelaarsland

Makelaarsland is de eerste internetmakelaar van Nederland. Begin 2005 richtte Jeroen Stoop Makelaarsland op. Hij zag in zijn werk als traditioneel makelaar de onvrede groeien bij klanten die vonden dat de kosten niet in verhouding stonden tot de dienstverlening. Er was tevens een groot gebrek aan transparantie van makelaars naar hun klanten toe.

De formule van Makelaarsland Online

Onder het credo ‘Verkopen doen we samen’ bedacht Jeroen een nieuwe formule, waarin 3 essentiële wijzigingen de traditionele makelaar moesten veranderen in de makelaar van de toekomst:

  • Verkoper is actief betrokken bij het verkoopproces en kan zelf de bezichtigingen begeleiden.
  • Verkoper is 24/7 op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de woning.
  • Verkoper betaalt een vast tarief pas nádat de woning definitief is verkocht.

Verkopen met de Makelaarsland app!

Inmiddels is Makelaarsland de grootste huizenverkoper van Nederland en zijn er de afgelopen 5 jaar bijna 19.000 succesvolle huizenverkopen tot stand gekomen. Sinds 2016 is er de Makelaarsland app. Want wat is een internetmakelaar van deze tijd zonder app? Hiermee ben je 24 uur per dag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verkoop van je woning.

Wil je ook jouw huis verkopen, maak dan nu je verkoopopdracht aan.

Verkoopopdracht aanmaken

Wil je net als duizenden andere slimme verkopers je huis verkopen? Download dan nu de app!


Google play Store

App Store

Veel gestelde vragen over internetmakelaars

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Huis op funda plaatsen – wat zijn de mogelijkheden?

Wat doet Makelaarsland voor mij?

Alle veelgestelde vragen

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.