Alles wat je moet weten over de internetmakelaar

De internetmakelaar is hét alternatief voor de traditionele makelaardij. Bij een internetmakelaar heeft de verkoper zelf een actieve rol en verzorgt bijvoorbeeld de bezichtigingen. Makelaarsland is de eerste internetmakelaar van Nederland en brak in 2005 de traditionele makelaarsmarkt open onder het credo ‘Verkopen doen we samen’. Al 19 jaar zijn we de grootste online makelaar van Nederland en daar zijn we trots op!

Makelaarsland is de eerste internetmakelaar van Nederland

In 2005 zijn we gestart met een totaal nieuwe formule, waarin 3 essentiële wijzigingen de traditionele makelaar moesten veranderen in de makelaar van de toekomst: 

  • Verkoper is actief betrokken bij het verkoopproces en kan zelf de bezichtigingen begeleiden 
  • Verkoper is 24/7 op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de woning 
  • Verkoper betaalt een vast, laag tarief  

Makelaarsland is binnen no-time uitgegroeid tot de grootste online NVM-makelaar van Nederland en inmiddels staat de teller op ruim 57.000 verkochte huizen en waarderen onze klanten ons met een 9,1 op funda.

Doordat wij één van de grootste huizenverkopers van Nederland zijn, profiteer jij van schaalvoordelen. Je betaalt alleen voor wat je écht nodig hebt. Bereken alvast wat je kunt besparen en lees alles over het verkopen met Makelaarsland 

Youtube placeholder

Wat is een internetmakelaar?

Een internetmakelaar biedt zijn diensten voornamelijk online aan en vraagt dat de verkoper zelf ook actief is bij de verkoop van de woning. Over het algemeen zijn internetmakelaars een stuk goedkoper dan traditionele makelaars en hanteren ze een vaste prijs. Logisch natuurlijk, want bij een online makelaar verzorg jij zelf ook een deel van de verkoop. Over het algemeen geldt: hoe meer je zelf doet, des te goedkoper het wordt.

Wat is een internetmakelaar?

Internetmakelaars vergelijken

Het verkopen van je huis is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Overweeg je een internetmakelaar in te schakelen voor het verkopen van je huis? Zorg er dan voor dat je weet wat je kiest. Er zijn de afgelopen jaren veel online makelaars bijgekomen en hierdoor zijn veel verschillen ontstaan in de dienstverlening. Let onder andere op: 

Internetmakelaars vergelijken

Prijs 

De meeste online makelaars vragen een vast tarief voor hun diensten, dat vooraf betaald moet worden. Online makelaars verschillen aanzienlijk in prijsstelling. De tarieven liggen tussen de € 249 en € 2.000. Deze grote prijsverschillen hebben uiteraard te maken met de soort dienstverlening die de makelaar aanbiedt. 

Dienstverlening 

Er zijn internetmakelaars die je woning alleen plaatsen op een eigen website en alle communicatie via e-mail laten verlopen. Er zijn ook online makelaars met een meer uitgebreid dienstenpakket, waarbij onder andere de woningopname, plaatsing van je huis op funda, onderhandelingen en koopovereenkomst verzorgd worden. Vraag jezelf altijd af of de geboden dienstverlening voldoende is voor een veilige en succesvolle verkoop of aankoop van je woning. Vaak behoren zaken als het opstellen van de koopakte, het controleren van juridische stukken en persoonlijk contact met een vast contactpersoon niet tot de dienstverlening, terwijl deze belangrijk zijn voor een succesvolle en veilige aankoop of verkoop. 

Branchevereniging 

Een makelaar helpt jou bij het verkopen van je belangrijkste (materiële) bezit. Daarom is het belangrijk dat jouw makelaar bij een branchevereniging is aangesloten. De grootste branchevereniging van Nederland op het gebied van onroerend goed is de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Met een internetmakelaar die is aangesloten bij de NVM ben je verzekerd van deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid. 

Contact 

Tijdens het verkoopproces is het prettig om een eigen contactpersoon te hebben die je begeleidt en adviseert. Ook voor potentiële kopers is het belangrijk dat de makelaar goed bereikbaar is. Niet alleen via e-mail, maar ook telefonisch, zodat bezichtigingen of biedingen snel kunnen worden opgepakt en besproken. Dit is niet bij elke internetmakelaar het geval. Bedenk dus goed hoeveel contact jij van een makelaar verwacht of nodig denkt te hebben, voordat je een keuze maakt. 

NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.