Alles wat je moet weten over de internetmakelaar

De internetmakelaar is hét alternatief voor de traditionele makelaardij. Bij een internetmakelaar heeft de verkoper zelf een actieve rol en verzorgt bijvoorbeeld de bezichtigingen. Maar let op, want er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit tussen online makelaars. Overweeg jij een internetmakelaar in de arm te nemen? Na het lezen van dit artikel weet je waar je op moet letten bij het kiezen van een online makelaar.

Wat is een internetmakelaar?

Een internetmakelaar biedt zijn diensten voornamelijk online aan en veronderstelt dat de verkoper zelf ook actief is bij de verkoop van de woning. De vraag naar online deeldiensten groeit. Steeds meer traditionele makelaars bieden daarom ook een online variant van hun diensten, waarmee zij ook deels internetmakelaar worden.

Internetmakelaars vergelijken

Er zijn de afgelopen jaren veel online makelaars bijgekomen. Hierdoor zijn veel verschillen ontstaan in de dienstverlening. Het verkopen van je huis is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Bij de keuze voor een internetmakelaar kun je op verschillende criteria een vergelijking maken. Hieronder vind je de belangrijkste.

Prijs
De meeste online makelaars vragen een vast tarief voor hun diensten, dat vooraf betaald moet worden. Online makelaars verschillen aanzienlijk in prijsstelling. De tarieven liggen tussen de € 249 en € 1500. Deze grote prijsverschillen hebben uiteraard te maken met de soort dienstverlening die de makelaar aanbiedt.

Dienstverlening
Afgezien van de prijs, zijn er grote verschillen in aangeboden dienstverlening. Zo zijn er internetmakelaars die je woning alleen plaatsen op een eigen website en alle communicatie via e-mail laten verlopen. Er zijn ook online makelaars met een meer uitgebreid dienstenpakket, waarbij onder andere de woningopname, plaatsing van je huis op funda, onderhandelingen en koopovereenkomst verzorgd worden. Over het algemeen geldt; hoe goedkoper de online makelaar, des te meer moet je zelf doen.

Kwaliteit
Een makelaar helpt jou bij het verkopen van je belangrijkste (materiële) bezit. Daarom is het belangrijk dat jouw makelaar bij een branchevereniging is aangesloten. De grootste branchevereniging van Nederland op het gebied van onroerend goed is de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Met een internetmakelaars die is aangesloten bij de NVM ben je verzekerd van deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.

Contact
Tijdens het verkoopproces is het prettig om een eigen contactpersoon te hebben die je begeleidt en adviseert. Ook voor potentiële kopers is het belangrijk dat de makelaar goed bereikbaar is. Niet alleen via e-mail, maar ook telefonisch, zodat bezichtigingen of biedingen snel kunnen worden opgepakt en besproken. Dit is helaas niet bij elke internetmakelaar het geval.

Makelaarsland is de eerste internetmakelaar van Nederland.

Onder het credo ‘Verkopen doen we samen’ werd Makelaarsland in 2005 gestart met een destijds totaal nieuwe formule, waarin 3 essentiële wijzigingen de traditionele makelaar moesten veranderen in de makelaar van de toekomst:

  • Verkoper is actief betrokken bij het verkoopproces en kan zelf de bezichtigingen begeleiden
  • Verkoper is 24/7 op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de woning
  • Verkoper betaalt een vast tarief pas nádat de woning definitief is verkocht*

Er was namelijk een groot gebrek aan transparantie van makelaars naar hun klanten toe. Daarbij vonden klanten dat de kosten niet in verhouding stonden tot de dienstverlening. En zo duur hoeft het niet te zijn. Sterker nog: vaste-prijs-makelaars verkopen zelf beter dan courtage-makelaars, blijkt uit dit onderzoek.

De voordelen van Makelaarsland

Makelaarsland groeide binnen no time uit tot de grootste NVM-makelaar van Nederland. Inmiddels hebben al meer dan 54.000 verkopers hun huis met Makelaarsland verkocht. En er zijn talloze online makelaars bijgekomen met een soortgelijke dienstverlening, maar Makelaarsland is niet voor niets al 16 jaar lang de grootste NVM-makelaar van Nederland.

Doordat Makelaarsland de grootste huizenverkoper van Nederland is, profiteert het van schaalvoordelen. Ook werkt Makelaarsland inmiddels met lokale adviseurs door heel Nederland, en door de online en telefonische werkwijze bespaart Makelaarsland enorm in de kosten. Vooral op de kantoorruime en vaste lasten. Je betaalt dus alleen voor wat je écht nodig hebt. Én je betaalt achteraf!

Hoeveel hulp je nodig hebt, dat bepaal jij.

Hoeveel hulp je nodig hebt, dat bepaal jij.

Makelaarsland is er voor de zelfdoeners én de latendoeners. Kan allebei. Wij houden het in ieder geval makkelijk en betaalbaar. Kies voor Verkoop Actief als graag het een en ander zelf doet. Wil je liever een makelaar uit jouw buurt die je ontzorgt tijdens de verkoop? Kies dan voor Verkoop Gemak en kijk of er een Agent bij jou in de buurt zit. Wat je ook kiest, wij houden jou altijd op de hoogte. Benieuwd hoe? Maak een gratis account aan en zie wat wij voor je doen.

Probeer het gratis

Verkopen met de Makelaarsland app!

Inmiddels is Makelaarsland de grootste huizenverkoper van Nederland en zijn er de afgelopen 5 jaar bijna 19.000 succesvolle huizenverkopen tot stand gekomen. Sinds 2016 is er de Makelaarsland app. Want wat is een internetmakelaar van deze tijd zonder app? Hiermee ben je 24 uur per dag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verkoop van je woning.

 

Wil je net als duizenden andere slimme verkopers je huis verkopen? Download dan nu de app!


Google play Store

App Store

Veelgestelde vragen over internetmakelaars

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Huis op funda plaatsen – wat zijn de mogelijkheden?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.