Alles wat je moet weten over de internetmakelaar

De internetmakelaar is hét alternatief voor de traditionele makelaardij. Bij een internetmakelaar heeft de verkoper zelf een actieve rol en verzorgt bijvoorbeeld de bezichtigingen. Makelaarsland is de eerste internetmakelaar van Nederland en brak in 2005 de traditionele makelaarsmarkt open onder het credo ‘Verkopen doen we samen’. De internetmakelaar is inmiddels niet meer weg te denken uit het makelaarslandschap.

Wat is een internetmakelaar?

Een internetmakelaar biedt zijn diensten voornamelijk online aan en vraagt dat de verkoper zelf ook actief is bij de verkoop van de woning. Steeds meer traditionele makelaars bieden inmiddels ook een online variant van hun diensten aan, waarmee zij ook deels internetmakelaar zijn geworden. 

Over het algemeen zijn internetmakelaars een stuk goedkoper dan traditionele makelaars en hanteren ze een vaste prijs. Logisch natuurlijk, want bij een online makelaar verzorg jij zelf ook een deel van de verkoop. Over het algemeen geldt: hoe meer je zelf doet, des te goedkoper het wordt.

Internetmakelaar Makelaarsland

Internetmakelaars vergelijken

Het verkopen van je huis is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Overweeg je een internetmakelaar in te schakelen voor het verkopen van je huis? Zorg er dan voor dat je weet wat je kiest. Er zijn de afgelopen jaren veel online makelaars bijgekomen en hierdoor zijn veel verschillen ontstaan in de dienstverlening. Let onder andere op:  

Prijs 

De meeste online makelaars vragen een vast tarief voor hun diensten, dat vooraf betaald moet worden. Online makelaars verschillen aanzienlijk in prijsstelling. De tarieven liggen tussen de € 249 en € 1.500. Deze grote prijsverschillen hebben uiteraard te maken met de soort dienstverlening die de makelaar aanbiedt. 

Dienstverlening 

Er zijn internetmakelaars die je woning alleen plaatsen op een eigen website en alle communicatie via e-mail laten verlopen. Er zijn ook online makelaars met een meer uitgebreid dienstenpakket, waarbij onder andere de woningopname, plaatsing van je huis op funda, onderhandelingen en koopovereenkomst verzorgd worden. Vraag jezelf altijd af of de geboden dienstverlening voldoende is voor een veilige en succesvolle verkoop of aankoop van je woning. Vaak behoren zaken als het opstellen van de koopakte, het controleren van juridische stukken en persoonlijk contact met een vast contactpersoon niet tot de dienstverlening, terwijl deze belangrijk zijn voor een succesvolle en veilige aankoop of verkoop. 

Branchevereniging 

Een makelaar helpt jou bij het verkopen van je belangrijkste (materiële) bezit. Daarom is het belangrijk dat jouw makelaar bij een branchevereniging is aangesloten. De grootste branchevereniging van Nederland op het gebied van onroerend goed is de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Met een internetmakelaar die is aangesloten bij de NVM ben je verzekerd van deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid. 

Contact 

Tijdens het verkoopproces is het prettig om een eigen contactpersoon te hebben die je begeleidt en adviseert. Ook voor potentiële kopers is het belangrijk dat de makelaar goed bereikbaar is. Niet alleen via e-mail, maar ook telefonisch, zodat bezichtigingen of biedingen snel kunnen worden opgepakt en besproken. Dit is niet bij elke internetmakelaar het geval. Bedenk dus goed hoeveel contact jij van een makelaar verwacht of nodig denkt te hebben, voordat je een keuze maakt. 

Makelaarsland is de eerste internetmakelaar van Nederland

En daar zijn we trots op! In 2005 zijn we gestart met een totaal nieuwe formule, waarin 3 essentiële wijzigingen de traditionele makelaar moesten veranderen in de makelaar van de toekomst: 

  • Verkoper is actief betrokken bij het verkoopproces en kan zelf de bezichtigingen begeleiden 
  • Verkoper is 24/7 op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de woning 
  • Verkoper betaalt een vast, laag tarief  

Er was een groot gebrek aan transparantie van makelaars naar hun klanten toe. Daarbij vonden klanten dat de kosten niet in verhouding stonden tot de dienstverlening.

De voordelen van Makelaarsland 

Makelaarsland is binnen no time uitgegroeid tot de grootste digitale NVM-makelaar van Nederland en inmiddels staat de teller op ruim 54.000 verkochte huizen. Doordat wij één van de grootste huizenverkopers van Nederland zijn, profiteer jij van schaalvoordelen. Je betaalt alleen voor wat je écht nodig hebt. Én je betaalt achteraf! 

Hoeveel hulp je nodig hebt, dat bepaal jij

Hoeveel hulp je nodig hebt, dat bepaal jij

Makelaarsland is er voor de zelfdoeners, maar inmiddels ook voor de latendoeners. Kan allebei. Wij houden het in ieder geval makkelijk en betaalbaar. Kies voor Verkoop Actief als je graag het een en ander zelf doet. Wil je liever een makelaar uit jouw buurt die je ontzorgt tijdens de verkoop? Kies dan voor Verkoop Gemak. Wat je ook kiest, wij houden jou altijd op de hoogte. Benieuwd hoe? Maak een gratis account aan en zie wat wij voor je doen. 

Probeer het gratis

Informatiegesprek aanvragen

Stefan

Klantadviseur
Ik sta voor je klaar!

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Bedankt

Wij nemen snel contact met je op

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.