Internetmakelaar: Hoe kies je de juiste voor de verkoop van je huis?

De internetmakelaar is hét alternatief voor de traditionele makelaardij. Bij een internetmakelaar heeft de verkoper zelf een actieve rol en verzorgt bijvoorbeeld de bezichtigingen. Maar let op, want er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit tussen online makelaars. Overweeg jij een internetmakelaar in de arm te nemen? Na het lezen van dit artikel weet je waar je op moet letten bij het kiezen van een online makelaar.

Wat is een internetmakelaar?

Een internetmakelaar biedt zijn diensten voornamelijk online aan en veronderstelt dat de verkoper zelf ook actief is bij de verkoop van de woning. De vraag naar online deeldiensten groeit. Steeds meer traditionele makelaars bieden daarom ook een online variant van hun diensten, waarmee zij ook deels internetmakelaar worden.

Internetmakelaars vergelijken

Er zijn de afgelopen jaren veel online makelaars bijgekomen. Hierdoor zijn veel verschillen ontstaan in de dienstverlening. Het verkopen van je huis is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Bij de keuze voor een internetmakelaar kun je op verschillende criteria een vergelijking maken. Hieronder vind je de belangrijkste.

Prijs
De meeste online makelaars vragen een vast tarief voor hun diensten, dat vooraf betaald moet worden. Online makelaars verschillen aanzienlijk in prijsstelling. De tarieven liggen tussen de € 249 en € 1500. Deze grote prijsverschillen hebben uiteraard te maken met de soort dienstverlening die de makelaar aanbiedt.

Dienstverlening
Afgezien van de prijs, zijn er grote verschillen in aangeboden dienstverlening. Zo zijn er internetmakelaars die je woning alleen plaatsen op een eigen website en alle communicatie via e-mail laten verlopen. Er zijn ook online makelaars met een meer uitgebreid dienstenpakket, waarbij onder andere de woningopname, plaatsing van je huis op funda, onderhandelingen en koopovereenkomst verzorgd worden. Over het algemeen geldt; hoe goedkoper de online makelaar, des te meer moet je zelf doen.

Kwaliteit
Een makelaar helpt jou bij het verkopen van je belangrijkste (materiële) bezit. Daarom is het belangrijk dat jouw makelaar bij een branchevereniging is aangesloten. De grootste branchevereniging van Nederland op het gebied van onroerend goed is de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Met een internetmakelaars die is aangesloten bij de NVM ben je verzekerd van deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.

Contact
Tijdens het verkoopproces is het prettig om een eigen contactpersoon te hebben die je begeleidt en adviseert. Ook voor potentiële kopers is het belangrijk dat de makelaar goed bereikbaar is. Niet alleen via e-mail, maar ook telefonisch, zodat bezichtigingen of biedingen snel kunnen worden opgepakt en besproken. Dit is helaas niet bij elke internetmakelaar het geval.

Jeroen vertelt het verhaal van Makelaarsland.

Online makelaar Makelaarsland

Makelaarsland is de eerste internetmakelaar van Nederland. Begin 2005 richtte Jeroen Stoop Makelaarsland op. Hij zag in zijn werk als traditioneel makelaar de onvrede groeien bij klanten die vonden dat de kosten niet in verhouding stonden tot de dienstverlening. Er was tevens een groot gebrek aan transparantie van makelaars naar hun klanten toe.

De formule van Makelaarsland Online

Onder het credo ‘Verkopen doen we samen’ bedacht Jeroen een nieuwe formule, waarin 3 essentiële wijzigingen de traditionele makelaar moesten veranderen in de makelaar van de toekomst:

  • Verkoper is actief betrokken bij het verkoopproces en kan zelf de bezichtigingen begeleiden
  • Verkoper is 24/7 op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de woning
  • Verkoper betaalt een vast tarief pas nádat de woning definitief is verkocht*

*Bij Makelaarsland betaal je de makelaarskosten achteraf, op het moment dat je woning definitief verkocht is. Het tarief is niet afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs. Ongeacht waarde of locatie van je woning, betaal je bij ons een succesfee van € 1.290. Bereken direct je besparing

Makelaarsland groeide binnen no time uit tot de grootste NVM makelaar van Nederland en inmiddels hebben meer dan 50.000 verkopers hun huis met Makelaarsland verkocht. Benieuwd waarom onze klanten onze prijs/kwaliteitverhouding beoordelen met een 9,2? Bekijk alle funda beoordelingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van internetmakelaar Makelaarsland? Bel ons voor meer informatie direct via 088 200 2000 of vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan. We vertellen je graag meer over onze aanpak en jouw verkoopkansen in deze markt!

Heb je liever je makelaar dichtbij?

Naast Makelaarsland Online kun je nu ook kiezen voor Makelaarsland Lokaal. Jouw makelaar is dan dichtbij en ontzorgt jou tijdens de verkoop. De bezichtigingen worden dan door jouw lokale Makelaarsland Agent geregeld, en ook de aanbiedingstekst wordt voor jou geschreven. Ideaal als je zelf niet zo actief wilt of kunt meehelpen met de verkoop. Kijk of er een Agent bij jou in de buurt zit.

Verkopen met de Makelaarsland app!

Inmiddels is Makelaarsland de grootste huizenverkoper van Nederland en zijn er de afgelopen 5 jaar bijna 19.000 succesvolle huizenverkopen tot stand gekomen. Sinds 2016 is er de Makelaarsland app. Want wat is een internetmakelaar van deze tijd zonder app? Hiermee ben je 24 uur per dag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verkoop van je woning.

Wil je ook jouw huis verkopen, maak dan nu je verkoopopdracht aan.

Verkoopopdracht aanmaken

Wil je net als duizenden andere slimme verkopers je huis verkopen? Download dan nu de app!


Google play Store

App Store

Veel gestelde vragen over internetmakelaars

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Huis op funda plaatsen – wat zijn de mogelijkheden?

Alle veelgestelde vragen

Even sparren met een makelaar?

Vraag nu een gesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.