Aankoopmakelaar Amsterdam

Wanneer je op zoek gaat naar een huis in Amsterdam is het belangrijk om te weten waar je naar zoekt. Bedenk daarom voordat je aan je zoektocht begint wat je woonwensen zijn en in welke buurt je het liefst wilt wonen én schakel een aankoopmakelaar in.

De buurt in Amsterdam die je kiest is wellicht nog wel belangrijker dan de woning. De buurt kun je niet eenvoudig veranderen, terwijl je bij een huis vaak wel veel mogelijkheden hebt om dit naar je eigen smaak aan te passen.

Een huis kopen in Amsterdam

Het vinden van een woning is vaak het leukste en gedeelte van het aankoopproces. Een huis kopen in Amsterdam is lastiger. Je wilt natuurlijk weten wat het huis waard is, wat je moet bieden en wat de mogelijke gebreken zijn van het huis. Omdat je zelf niet op al die vragen het antwoord kunt weten, doe je er verstandig aan een professional om hulp te vragen. Een aankoopmakelaar is de vakman die jou goed kan helpen bij de aankoop.

Wat doet de aankoopmakelaar voor mij?

Er bestaat vaak onduidelijkheid over wat een aankoopmakelaar doet. Vaak denken kopers dat een verkoopmakelaar ook hún belangen behartigt. Dit is niet waar. Een aankoopmakelaar schakel je in om jouw belangen te behartigen bij de aankoop van je huis. De aankoopmakelaar in Amsterdam kan voor jou de woningopname verzorgen en zo de marktwaarde bepalen. Op basis van deze waarde wordt een aankoopstrategie bepaald. Een aankoopmakelaar voert vervolgens de onderhandelingen met de verkopende partij en controleert alle juridische stukken voor je.

Amsterdam en erfpacht

Amsterdam en erfpacht

Vaker dan in andere steden heb je bij de aankoop van een woning in Amsterdam te maken met erfpacht. De meeste woningen op erfpacht zijn in bezit van de gemeente, een kleiner deel is in particulier bezit. Omdat een woning op erfpacht kopen lastiger is dan een woning zonder erfpacht, is het zeker aan te raden een Amsterdamse aankoopmakelaar in te schakelen die hiermee rekening houdt in de onderhandelingen.

Veel gestelde vragen over Aankoopmakelaar

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

Wat zijn de gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.