Een goede aanbiedingstekst voor jouw woningpresentatie

Een goede aanbiedingstekst heeft een duidelijke opbouw. Probeer in jouw aanbiedingstekst de woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken, maar geef niet direct alle ins en outs van het huis. Mensen moeten nieuwsgierig worden.

Start je aanbiedingstekst met een allesomvattende openingsalinea, waarin je zoveel mogelijk sterke en unieke kenmerken van jouw woning of omgeving beschrijft. Benoem in de tweede alinea de indeling van je woning, dit kan standaard per verdieping of aan de hand van de highlights van je huis. Eindig met praktische pluspunten.

In verband met de huidige situatie rondom het coronavirus, bieden wij jou en belangstellenden de optie om de bezichtiging op afstand te doen. Jouw voorkeur kan in de aanbiedingstekst worden aangegeven. Lees hier hoe.

Tip 1: Samenvattende inleiding

Benoem in de eerste alinea meteen zoveel mogelijk sterke en unieke kenmerken van je woning of omgeving. Benoem bijvoorbeeld het type woning, de tuin, ligging, buurt, parkeergelegenheid, perceeloppervlakte en afwerking. Betreft de woning een monumentaal pand, zet dit er dan ook zeker in. Enkele voorbeelden waarmee je direct de aandacht van een potentiële koper kunt pakken, zijn:

 • Aan een rustige weg, in een kindvriendelijke buurt
 • Dichtbij centrum, station, uitvalswegen, scholen, aan park, aan vaarwater, etc.
 • Gerenoveerde jaren ’30 woning, gemoderniseerde eengezinswoning, etc.

Voorbeeld samenvattende inleiding:

Luxe, ruimte, waanzinnig uitzicht over het Noord-Hollands Kanaal, een eigen parkeerplaats, een inpandige multifunctionele garage van 25 m2, daktuin, complete keuken, moderne badkamer en 5 flinke slaapkamers!

Deze ‘kast van een woning’  met een woonoppervlakte van 166 m2 is gelegen op de mooiste locatie van het trendy ‘stadsdeel’. De combinatie van een prachtig uitzicht en de ligging naast de historische binnenstad maakt deze woning een unieke woonkans!

Tip 2: Verkoper aan het woord

In deze alinea beschrijf je waarom jij het wonen op deze plek en in dit huis waardevol vindt. Benoem hier de voordelen van de wijk, bijvoorbeeld; kindvriendelijk, de sfeer en de lekkere bakker op de hoek.

Voorbeeld verkoper aan het woord:

“Wij vinden ligging ontzettend belangrijk en die van ons huis is echt fantastisch. Je woont hier praktisch in de reuring van de stad, maar mét rust en uitzicht. Het is een genot om boten langs te zien varen. De buurt is kindvriendelijk en gezellig en je loopt zo het centrum in. We zullen het huis en de buurt ontzettend missen.”

Tip 3: Highlights van je woning

Vervolgens beschrijf je een aantal van de belangrijkste pluspunten van je woning. In een aantal zinnen vertel je over de highlights per woonruimte/verdieping.

Voorbeeld highlights van je woning:

Vier verdiepingen van elk bijna vijftig vierkante meter!
Doordat de woning volledig recht is heb je geen last van schuine kanten. Dat maakt deze woning erg praktisch. Beneden heb je naast een multifunctionele garage, nog een extra ruimte goed te gebruiken als tv-, hobby- of studeerkamer. De gehele benedenverdieping is ook prima geschikt voor kantoor of praktijk aan huis. Het toilet maakt deze verdieping af.

Wonen, koken en buiten op de eerste verdieping!
Een plek om je uit te leven is de woonkeuken met kookeiland. Bij mooi weer dineer je bovendien op het aangrenzende zonneterras. Aan de voorzijde geniet je van de langsvarende bootjes en het uitzicht.

Vier slaapkamers over de volle breedte!
Zowel op de tweede als de derde verdieping tref je 2 slaapkamers. Of er nog ruimte over is om te genieten van een bad of douche? Zeker, de badkamer op de tweede verdieping heeft de afmeting van een serieuze slaapkamer. Inclusief ligbad, ruime inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. Voor extra comfort is een 2e badkamer op de 3e verdieping te realiseren.

Warmte- en wooncomfort!
Met tien zonnepanelen op het dak en een energielabel A heb je een lage energierekening. Door de aanwezigheid van vloerverwarming is het comfortabel wonen op elke verdieping.

Tip 4: Praktische pluspunten

Tot slot zijn de bijzonderheden belangrijk om te vermelden. Verkoop je een appartement, dan is het belangrijk om bijvoorbeeld iets over de VvE te vermelden. Woon je in een oude woning, dan is het goed om aan te geven hoe de woning geïsoleerd is. Voorbeelden:

 • Woning gerenoveerd in (jaar)
 • Schilderwerk buiten/binnen gedaan in (jaar)
 • Volledig geïsoleerd, dubbelglas, etc.
 • Parkeergelegenheid
 • Actieve VVE, servicekosten € …,- per maand
 • Zonnepanelen
 • CW5-installatie
 • Glasvezel aansluiting
 • Slaapkamer 1 (…m2), slaapkamer 2 (…m2). etc.

Tip 5: Schrijfwijze

Hieronder nog een aantal tips wat betreft de schrijfwijze:

 • Gebruik korte zinnen en alinea’s zonder moeilijke woorden
 • Let er op dat je niet in herhaling valt
 • Wees enthousiast maar overdrijf niet
 • Houd rekening met meerdere doelgroepen
 • Humor gebruiken is altijd goed, maar niet teveel
 • Geen populair taalgebruik

‘Bezichtigen op afstand’ kenbaar maken bij belangstellenden voor mijn huis

Het coronavirus heeft invloed op ons allemaal. Ook in de makelaardij zijn de gevolgen duidelijk merkbaar. Veel mensen, waaronder ook onze verkopende klanten, vermijden sociale contacten en bezichtigingsaanvragen dalen. Wij begrijpen dat.

Om belangstellenden toch de kans te geven om onze woningen te bekijken zijn wij gestart met ‘Bezichtigen op Afstand ’ via Whatsapp. Op deze manier kan je potentiële kopers één-op-één rondleiden, zonder dat ze aanwezig hoeven te zijn in de woning.

In dit stappenplan lees je als verkoper hoe dat werkt. Ook voor geïnteresseerden voor jouw woning hebben we een handige instructie gemaakt, die je vooraf met hen kan delen.

Jouw voorkeur: MijnMakelaarsland
Wanneer je een ‘bezichtiging op afstand’ wil aanbieden, kun je dit in Mijn Makelaarsland aangeven. Bij jouw verkoopstatus, onder de tab ‘Bezichtigingen’ kun je kiezen voor bezichtigingen aan huis -zoals je gewend bent- en/of de bezichtiging op afstand, waarbij je potentiële kopers digitaal rondleidt. Zo kunnen wij potentiële kopers informeren.

Jouw voorkeur: aanbiedingstekst 
Ook kun je potentiële kopers alvast op de hoogte stellen met een kleine aanpassing in de aanbiedingstekst. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

Wil je zowel fysieke als digitale bezichtigingen mogelijk maken? Voeg de volgende tekst bovenaan toe:

NU OOK BEZICHTIGING OP AFSTAND MOGELIJK.
Naast de bezichtiging aan huis kan deze woning ook op afstand worden bezichtigd. De verkoper leidt jou dan digitaal rond via Whatsapp. Vraag de bezichtiging aan huis of op afstand aan via Makelaarsland.nl of telefonisch (088 200 2000) en geef jouw voorkeur aan.

Wil je voorlopig alleen bezichtigingen op afstand? Gebruik dan de volgende tekst:

DEZE WONING KAN ALLEEN OP AFSTAND BEZICHTIGD WORDEN.
In verband met de huidige situatie wil de verkoper deze woning alleen op afstand laten bezichtigen. De verkoper leidt je graag digitaal rond via Whatsapp. Vraag een bezichtiging op afstand aan via Makelaarsland.nl of telefonisch (088 200 2000).

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Onze makelaars hebben veel ervaring met fotografie en tekst en helpen je graag. Overigens neemt je makelaar de woningpresentatie uitvoerig met je door, voordat je woning gepubliceerd wordt.

Heb je alsnog vragen over je aanbiedingstekst of wil je graag geholpen worden bij het schrijven van de juiste aanbiedingstekst? Neem dan contact op met onze experts via 088 200 2000.

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Hoe kan ik zelf de bezichtigingen doen van mijn huis?

Hoe zorg ik voor een goede bezichtiging?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.