Heb je nieuwbouwplannen?

De aankoop van nieuwbouwwoningen stijgt de laatste jaren sterk in populariteit. En niet voor niets: het kopen van een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen. Maar denk er ook aan om tijdig te informeren naar je financiële mogelijkheden en de verkoopmogelijkheden van je eigen huis.

Nieuwbouwwoning kopen: de voordelen

Een nieuwbouwwoning is naar de laatste maatstaven gebouwd, energiezuinig. Alles is nieuw, dus er is geen achterstallig onderhoud en de eerste jaren heb je lage onderhoudskosten. Bovendien is het leuk dat je zelf kunt meedenken over de indeling en afbouw en de badkamer en keuken zelf uit kunt kiezen.

Nieuwbouwwoning kopen: de voordelen

Kan ik nieuwbouw kopen?

De prijs van nieuwbouwhuizen staat veelal vast, wel zo duidelijk. Ook is er geen sprake van overdrachtsbelasting. Daarentegen moet je rekening houden met andere bijkomende kosten, zoals bouwrente en meerwerk. Het is aan te raden om je goed voor te laten lichten door een financieel adviseur over de haalbaarheid, afgestemd op je persoonlijke situatie.
Hierbij is het van belang dat je een goede inschatting kunt maken van de verkoopverwachtingen van je huidige woning.

Kosten bij het kopen van nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwwoning brengt uiteraard ook kosten met zich mee. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Echter, er zal wel bouwrente betaald moeten worden. Afhankelijk van de staat waarin de woning wordt opgeleverd(casco of gedeeltelijke inrichting) kunnen er ook nog hoge kosten gemaakt worden. Denk hier dus aan bij het overwegen van een nieuwbouwwoning.

Kosten bij het kopen van nieuwbouw

Je eigen woning

Heb je momenteel een koopwoning? We kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de verkoopresultaten in jouw buurt. Je wilt immers een goede inschatting kunnen maken van de waarde van je huidige woning. Eventuele overwaarde kan mooi van pas komen bij de aankoop van een nieuwbouwhuis.

Makelaarsland helpt je hier graag bij. Als een van de grootste NVM-makelaars van Nederland hebben wij veel ervaring met elk type woning en inzicht in de marktontwikkelingen en -cijfers. Vraag nu een gratis verkoopanalyse aan. Daarmee krijg je inzicht in het aantal zoekers voor je woning, kijken we naar de verkoopprijzen en verkoopsnelheid en bespreken we referentiepanden in je buurt. Zo kan je direct een goede inschatting maken, wel zo fijn!

Je eigen woning
NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.