Wat is stille verkoop?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: stille verkoop. Bij deze verkoopmethode maak je de verkoop van jouw huis niet aan het grote publiek bekend. Je kiest zelf op welke websites je jouw huis wilt promoten en je plaatst geen ‘te koop’ bord. Zo zorg je ervoor dat jouw huis niet zomaar door iedereen bekeken kan worden.

Waarom stille verkoop?

Er zijn allerlei situaties te bedenken waarin je de verkoop van je huis niet aan de grote klok wilt hangen. Bijvoorbeeld om privacy- of veiligheidsredenen, of omdat je niet wilt dat iedereen weet dat jouw huis te koop staat. Ook kan het zijn dat je geen haast hebt om te verkopen, dat je al een potentiële koper hebt gevonden of dat je alleen onder bepaalde voorwaarden wilt verkopen. Dan is stille verkoop een optie. Het biedt je de mogelijkheid om een minder brede, maar specifiekere doelgroep aan te spreken.

Youtube placeholder

Bepaal zelf aan wie je huis wordt getoond 

Wanneer je voor een stille verkoop kiest wordt de woning aangemeld in het uitwisselingssysteem van de NVM. Op deze manier weten collega-makelaars dat de woning in de ‘stille verkoop’ staat en is de woning nergens anders openbaar op het internet te vinden. 

Als verkoper kan je ervoor kiezen de woning alleen in het NVM zoekersbestand rond te sturen of op de website van de makelaar te plaatsen, welke over het algemeen een stuk minder bezoekers heeft dan funda. Let er wel op dat wanneer je huis op een website van een makelaar staat, deze gekopieerd zal worden door zoekmachines en andere websites die woningen ‘spideren’, zoals Jaap en Pararius. De verkoop is in dat geval al niet meer helemaal ‘stil’. Je kunt daarbij nog kiezen om de prijs niet direct te vermelden, maar deze op aanvraag beschikbaar te maken. 

Je kan op een later moment altijd kiezen de woning wel op funda te plaatsen. De woning staat dan uiteraard niet langer in stille verkoop, maar is volledig openbaar. 

 

Is stille verkoop iets voor mij? 

Over het algemeen raden wij al onze verkopers aan om de woning aan een zo groot mogelijk publiek te laten zien. Immers, hoe meer mensen jouw woning te zien krijgen, hoe groter de kans dat het ideale bod met de beste voorwaarden ertussen zit. Dus bedenk goed wat jouw doel bij de verkoop van je woning is. Is het voor het hoogste bod gaan, dan is stille verkoop misschien niets voor jou.  

Is stille verkoop iets voor mij? 

Stille verkoop via Makelaarsland

Zit je niet te wachten op pottenkijkers zonder serieuze koopplannen? Kies dan voor stille verkoop met Makelaarsland. Wij gaan vertrouwelijk om met jouw informatie en je kunt rekenen op een discrete verkoop. Als je een stille verkoop wenst, kun je dit aangeven bij jouw makelaar voordat je woning in verkoop wordt geplaatst. Ook voor een stille verkoop betaal je bij ons gewoon een vast laag tarief, ongeacht de waarde van je huis. 

Stille verkoop via Makelaarsland

Zo werkt het:

  • Je meld je huis bij ons aan en geeft door dat je een stille verkoop wilt
  • Onze taxateur of Agent komt bij je langs voor de woningopname
  • Je ontvangt een opnamerapport met onder andere een waarde-indicatie
  • In overleg met jou bepalen we de verkoopstrategie
  • Jij kiest waar en aan wie de woning getoond wordt
  • Jouw makelaar vertegenwoordigt je bij de onderhandelingen
  • Jouw makelaar verzorgt de koopovereenkomst bij de uiteindelijke verkoop

Wil je meer weten over stille verkoop bij Makelaarsland? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.