Tips NVM Open Huizen Dag

De NVM Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) georganiseerd. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om er een succesvolle dag van te maken!

Je wilt bezoekers graag een goed gevoel geven als zij je huis bezichtigen. Een eerste indruk is belangrijk en daarbij wil je jouw woning onderscheiden van vergelijkbare woningen waar bezoekers tijdens de NVM Open Huizen Dag wellicht ook gaan kijken. Bereid je daarom goed voor met onze ‘Tips NVM Open Huizen Dag’.

Een week voor het open huis

Zorg voor een verzorgde tuin. De tuin is het visitekaartje van je huis. Het is tenslotte het eerste wat potentiële kopers zien als ze je woning komen bezichtigen. Het verkoop klaar maken van je tuin is daarom een goede actie. Daarnaast is het belangrijk dat ook de buitengevel van je huis er goed verzorgd uitziet. Ramen lappen of onkruid wieden kan al een groot verschil maken.

Ruim op en maak schoon. Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Verwijder zo veel mogelijk persoonlijke accenten en houd kleuren neutraal. Let op dat het niet té strak en opgeruimd is, anders kan je woning onbedoeld een ongezellige indruk wekken. Zorg voor accessoires zoals kussens, kaarsen en bloemen, maar let er wel op dat het niet te druk wordt.

Laat geuren je huis verkopen. Laat je woning doorluchten. Geuren waar jijzelf aan gewend (sigaretten – huisdieren) bent, of die je lekker vindt ruiken (luchtverfrisser – wierook), kunnen voor anderen onaangenaam zijn. Zet koffie en bak broodjes of een taart.

Licht geeft ruimte. Zorg voor zoveel mogelijk licht. Doe gordijnen open en jaloezieën omhoog. Wanneer je woning licht is, oogt deze ruimer! Dit is een pluspunt tijdens rondleidingen.

Op de dag van het open huis

  • Plak de open huis poster op jouw raam. Download de NVM Open Huis poster.
  • Neem de tijd en laat het bezoek rustig rondkijken.
  • Leid het bezoek met maximaal één persoon rond.
  • Geef eerlijk antwoord op vragen. Verwijs bij twijfel altijd door naar je makelaar.
  • Verwijs bij interesse en/of een bod altijd door naar je makelaar.
  • Wees vriendelijk, geïnteresseerd en bied een kopje koffie aan.
  • Leg eventueel voldoende brochures van je woning klaar om mee te geven aan geïnteresseerden.
  • Noteer de gegevens van de geïnteresseerden. Download hier een bezoekersformulier.

Lees hier alles over de  NVM Open Huizen Dag.

NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.