14.000 huizen verkocht in december 2014

Door
Makelaarsland
op

Ook in december zijn er meer woningen van de hand gegaan dan 1 jaar eerder. Tezamen met de gezonde vraag (132.000 bezichtigingen) laat ook de laatste maand van het jaar een duidelijk herstel op de woningmarkt zien. Veel woningkopers profiteerden dit jaar van de lagere huizenprijzen, lage rente, startersleningen en de verhoogde schenkingsvrijstelling voor de aanschaf van een woning.

In 2015 zal de woningmarkt meer op eigen benen moeten staan. Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt, nu op het hoogste punt ooit, zal bepalen of de woningmarkt in 2015 verder zal herstellen.

Jeroen Stoop van Makelaarsland: “Het aantal positieve trends en negatieve trends wisselen elkaar af. Er kan volgend jaar iets minder geleend worden voor de aanschaf van een woning en er is meer eigen geld nodig. Daartegenover staat dat de betaalbaarheid van woningen wel sterk is toegenomen door de lagere huizenprijzen en de rente nog steeds erg laag is. Ook loopt de werkeloosheid terug, waardoor de vraag naar woningen zal toenemen. Tezamen met het toenemende consumentenvertrouwen verwacht ik dat de woningmarkt hetzelfde beeld laat zien als afgelopen jaar het geval was. Prijzen zullen licht stijgen en het aantal verkochte woningen zal gelijk blijven.”

Toelichting Makelaarsland Woningmarktindicator 2014/2015
Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud (van met name financiering) in beeld. Deze indicatoren bepalen samen de vraag naar particuliere woningen en transacties. Makelaarsland is de grootste makelaar van Nederland en werkt landelijk. Door de centrale registratie van bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud ontstaat een actueel beeld over de woningmarkt in Nederland.­

De indicatoren geven een actueler beeld dan de kadastergegevens die de inschrijving van overgedragen woningen aangeven. De Kadastercijfers zijn gebaseerd op de markt van circa 3 maanden geleden. Hetzelfde geldt voor definitief verkochte woningen. Deze cijfers zijn al snel 2,5 maand oud vanwege het financieringstraject.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.