Huizenmarktcijfers Nederland vs. West-Europa

Door
Roos van Schaaijk
op

Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa zit de huizenmarkt nog steeds in dezelfde lift. En hoe zit dat in Makelaarsland? Samen met Calcasa zetten wij de cijfers voor u op een rij.

Begin dit jaar voorspelden we nog een minder harde stijging in huizenprijzen in 2018, maar stijgen blijven ze voorlopig zeker.

Nederland in top-3 West-Europa

Een onderzoek naar de prijsontwikkeling van woningen in West-Europa wijst uit dat Nederlandse woningprijzen het afgelopen jaar met 8,2% zijn gestegen. Nederland behoort daarmee tot de top-3 stijgers in West-Europa. Alleen Portugal en Ierland gingen Nederland voor. Van alle landen die het hardst zijn getroffen door de kredietcrisis, zijn dit ook de enige landen die boven het prijsniveau van voor de crisis zijn gekomen.

Huizenmarktcijfers

Verkoopprijzen in Makelaarsland

Uit eerder onderzoek van de VU bleek dat de ‘vaste tarief makelaar’ een hogere verkoopprijs realiseert. Dat komt bijvoorbeeld doordat kopers de informatie die ze van de verkopers krijgen betrouwbaarder vinden dan de informatie van de makelaar.

Ook bij Makelaarsland is een duidelijke prijsstijging een feit. In 2015 was de gemiddelde verkoopprijs van Makelaarsland-huizen €219.246, in 2016 steeg deze naar €228.813 en eind 2017 bereikte het gemiddelde de € 246.000. In februari 2018 behaalde Makelaarsland de mediane (record-)verkoopprijs van €260.200 (bron NVM).

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw huis? Makelaarsland geeft jou een gratis verkoopanalyse, waarbij je inzicht krijgt in de huizenprijzen in jouw buurt en woningzoekers voor jouw huis!

Ja, ik wil een gratis verkoopanalyse

Bron: Calcasa

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.