Ik verkoop mijn huis zelf

Door
Roos van Schaaijk
op

Een huis te koop zetten is een grote stap voor elke woningbezitter. Je gaat jouw grootste bezit verkopen. Een goede reden om het serieus aan te pakken; daarvoor kun je de professionele hulp van een NVM makelaar gebruiken.

Makelaarsland is de perfecte combinatie van jouw woning zelf verkopen en de expertise van een NVM makelaar.

Voordelen:

  • Goedkoop: Je bespaart duizenden euro’s aan makelaarskosten.
  • Flexibel: Als verkoper ben je veel flexibeler dan een makelaar. Je verzorgt de bezichtigingen wanneer het jou en de potentiële koper uitkomt. Ook als dat ’s avonds of in het weekend is.
  • Kennis: Wie kent jouw woning en buurt beter dan jijzelf? Je kunt veel meer en enthousiaster vertellen over uw woning dan een makelaar en u geeft kopers informatie uit de eerste hand.

Risico’s:

  • Funda: Alle woningzoekers zoeken op funda naar een woning. Zonder plaatsing op funda kunnen woningzoekers jouw woning waarschijnlijk niet goed vinden en zo mist je potentiële kopers!
  • Onderhandelingen: Als je zelf de onderhandelingen voert, mis je de ervaring, de expertise en het inzicht van een makelaar, waardoor je wellicht niet het onderste uit de kan haalt.
  • Juridische zekerheid: Als je  jouw woning zonder makelaar verkoopt, heb je  geen juridische zekerheid. Stel dat er gebreken aan de woning naar voren komen na verkoop en je niet aan jouw meldingsplicht heeft voldaan, dan kunnen de risico’s voor u groot zijn.

Als je bovenstaande voordelen van zelf uw huis verkopen aantrekkelijk vindt, maar wel graag de risico’s wilt vermijden, kun je bij het verkopen van jouw huis ook voor de gulden middenweg kiezen. Zelf verkopen met de begeleiding en adviezen van een NVM makelaar, een prominente plaatsing op Funda en lage makelaarskosten. Bij Makelaarsland ben je aan het juiste adres.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.