Zelf je huis verkopen

Zelf je huis verkopen zonder makelaar. Weet jij waar je op moet letten? Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun huis te verkopen. Zelf je huis verkopen zonder makelaar kan veel geld schelen, maar pas op dat goedkoop geen duurkoop wordt. Je huis te koop zetten is een van de belangrijkste momenten in je leven. De hulp van een makelaar kan hierbij absoluut het verschil maken.

Waarom je huis verkopen zonder makelaar?

Geld besparen

De belangrijkste reden om zelf je huis te verkopen is geld besparen. Wil je geen hoge makelaarskosten betalen wanneer je jouw huis gaat verkopen? Als je alles voor eigen rekening neemt, verstand hebt van juridische rompslomp en genoeg tijd hebt om je woning actief te promoten, bespaar je duizenden euro’s aan makelaarskosten. Als je ondersteuning kunt gebruiken op momenten dat jij dat nodig hebt, zou Makelaarsland wel eens een hele goede match kunnen zijn.

Benieuwd naar jouw voordeel?

Bereken mijn besparing

Flexibeler dan een makelaar

Als verkoper zelf ben je veel flexibeler dan een makelaar. Bij interesse in jouw woning kun je direct contact opnemen met de geïnteresseerde en een bezichtiging inplannen. Jij verzorgt de bezichtigingen wanneer het jou en de potentiële koper uitkomt. Ook als dat ’s avonds of in het weekend is.

Kennis van de woning

Het leukste gedeelte van de woningverkoop zijn de rondleidingen. Wie kent de woning en buurt immers beter dan jijzelf? Ook kopers waarderen het als de verkoper zelf de bezichtiging begeleidt. Jij kunt veel meer vertellen over jouw woning dan een makelaar en jij geeft kopers informatie uit de eerste hand.

Zelf je huis verkopen? Tips zijn hier te lezen! Of bekijk de video:

Wat zijn de risico’s van zelf je huis verkopen?

Naast bovengenoemde voordelen heeft zelf je huis verkopen ook risico’s.

Geen prominente plaatsing op funda

100% van de woningzoekers zoekt op funda naar een woning. Als je met een NVM makelaar je woning verkoopt, krijg je een prominente plaatsing van je huis op funda. Zonder prominente plaatsing op funda kunnen woningzoekers jouw woning waarschijnlijk minder goed vinden en zo mis je potentiële kopers!

Geen ervaring in onderhandelingen

Een makelaar voert tientallen onderhandelingen per maand en is een ervaren onderhandelaar. Als je zelf de onderhandelingen voert, mis je de ervaring, de expertise en het inzicht van een èchte makelaar, waardoor je wellicht veel te veel toegeeft op de koopsom.

Geen juridische zekerheid

Als je jouw woning zonder makelaar verkoopt, heb je geen juridische zekerheid. Stel dat er gebreken aan de woning naar voren komen na verkoop en je niet aan de meldingsplicht hebt voldaan. Dan kunnen de risico’s groot zijn.

Verkopen met hulp van een makelaar

Als je bovengenoemde voordelen aantrekkelijk vindt, maar wel graag de risico’s wilt vermijden, kun je bij het verkopen van je huis ook voor de gulden middenweg kiezen. Een makelaar die op dé moderne manier jouw huis verkoopt. Een manier waarbij jij zelf actief bent bij de verkoop, maar wel met de begeleiding en adviezen van een NVM makelaar. Een prominente plaatsing op funda en zonder hoge makelaarskosten. Makelaarsland is zo’n makelaar.

Vrijblijvend informatiegesprek aanvragen

Bedankt

We nemen contact met je op

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Veelgestelde vragen over huis verkopen

Mag ik zelf de vraagprijs van mijn huis bepalen?

Hoe kan ik zelf de bezichtigingen doen van mijn huis?

Kan Makelaarsland ook de bezichtigingen verzorgen?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.