Makelaarsland Agent: ‘50 Te Koop borden in m’n schuur’

Door
Makelaarsland
op

In november 2018 zijn Remmie, Martin, Mels en Mark als Makelaarsland Agent begonnen. Zij worden het gezicht van ML Lokaal in hun woonplaats.

ML Lokaal geeft onze verkopers, die niet zelf de bezichtigingen willen doen, óók de kans om met Makelaarsland te verkopen. Een groot avontuur voor ons en voor de Makelaarsland Agents. Wij volgen Remmie in Utrecht, één van onze pioniers in zijn eerste half jaar. Hier lees je deel 2: de voorbereidingen.

Je hebt ja gezegd op de functie van ML Agent en toen?

“Er gebeurde veel. Bij mij maar ook vanuit Makelaarsland. Ik ging mijn ‘nieuwe’ regio nog scherper en gerichter in de gaten houden en me volop verdiepen in de woningmarkt van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Thuis werd de zogenoemde ‘sportkamer’ omgetoverd tot makelaarskantoor. Als Makelaarsland Agent ga ik nu namelijk ‘vanuit huis’ werken. Er staan inmiddels 50 te koop borden in mijn schuur, die gister zijn gebracht. De voorbereidingen vanuit Makelaarsland waren ook meteen in volle gang.”

Welke voorbereidingen kwamen er vanuit Makelaarsland?

“Ik kreeg een flinke stroom aan e-mails en informatie. Het was natuurlijk allemaal nieuw en veel! Maar ik werd goed begeleid. Veel informatie vanuit verschillende afdelingen. Ook al wist ik vaak nog niet wie wie was, als ik vragen had waren de contactpersonen goed bereikbaar. Inlogcodes, een leaseauto, afspraak voor een pensioengesprek, verklaring van goed gedrag. Aan alles was gedacht. Ik hoefde nergens zelf achteraan te gaan maar kreeg alles, heel professioneel op een presenteerblaadje aangereikt. Vanuit de marketingafdeling kregen we een e-mail met kledingvoorschriften. Deze golden als leidraad voor als we straks in functie waren. Kledingvoorschrift klinkt deftig maar dat viel wel mee. Een donkerblauwe spijkerbroek, een V-hals T-shirt, een overhemd, gympen (geen witte) en een blauw colbert. Vrij casual dus. Er werd ons geadviseerd om nog even naar de kapper te gaan. Want als eerste live-activiteit stond er een fotoshoot bij Makelaarsland in Alkmaar gepland.”

Ook aan de slag als Makelaarsland Agent? Bekijk hier de vacature.

Waar was de fotoshoot voor?

Makelaarsland regelt vanuit hun marketingafdeling alle promotie voor ons. Ik dacht dat de foto’s voor onze facebook en website waren. Maar het wordt veel groter aangepakt. We werden gepoederd en mochten voor een groot wit scherm gaan zitten met een lamp op ons gericht. Ook buiten en met de andere Makelaarsland Agents zijn nog foto’s gemaakt. Inderdaad, de foto’s waren voor facebook maar ook voor onze regionale campagne. Ik sta straks met mijn gezicht op ongeveer 50 billboards door heel Utrecht heen en er worden bij 50.000 huishoudens (per regio) flyers met ons gezicht door de brievenbus gedaan. Ook hebben we een ML Agent paspoort gekregen. Hier staat alle informatie over de werkwijze van Makelaarsland in, de verschillende keuzes die een verkoper kan maken en onze persoonlijk informatie. Deze kunnen we achterlaten als we bij een verkoper over de vloer zijn geweest.

Was dit de eerste keer op het kantoor van Makelaarsland?

“Ja, dat was de eerste keer dat ik bij Makelaarsland op bezoek kwam. De eerdere gesprekken hadden bij mij in de buurt plaats gevonden. Ik had het kantoor al opgezocht op Google en wat foto’s gezien maar het was meer gestructureerd en professioneler dan ik dacht. Er is een ruim ontvangstgedeelte. Alle afdelingen zoals sales, IT, marketing, de makelaars, juristen en de adviseurs zitten bij elkaar in groepen. Ondanks de professionele opzet is de sfeer huiselijk. Tijdens de lunch kwam ik erachter dat ze een ML café hebben waar elke dag verse soepen, salades en broodjes worden bereid. Dit was ook de eerste keer dat ik mijn collega Agents ontmoette. Leuk om die jongens te leren kennen. Heel veel tijd om te praten was er niet. Maar we zouden de komende twee weken met elkaar in training zitten, dus er was er genoeg tijd om dan verder kennis te maken. Wel kregen we een starterskit vol met producten die we nodig hebben bij ons werk als ML Agent.”

Ben je benieuwd wat een Makelaarsland Agent voor jou kan doen?

Ja, bel mij terug

Wat voor producten waren dat?

“Dat waren er heel wat. Een iPad waar alle nodige apps al op waren geïnstalleerd. Spullen die we nodig hebben voor een woningopname. Een kluis om de sleutels van de huizen die we gaan laten bezichtigen veilig in op te bergen, een set woningpaspoorten. Presentatiepakketten zoals Te Koop borden, verkocht stickers en Open Huizen stickers worden bij ons thuis afgeleverd. Al met al was een het een hele lading. We gaan hier absoluut een succes van maken, aan de voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen. De volgende stap is de 9-daagse on-boarding training. Benieuwd wat ons daar allemaal weer te wachten staat.”

Woon je in Utrecht en Nieuwegein-IJsselstein, dan staat Remmie voor je klaar, maar ook in de volgende regio’s zijn er ML Agents die graag bij je langskomen: Lelystad, Almere, Den Haag-Delft of Enschede-Hengelo.

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.