NVM Open Huizen Dag succesvol

Door
Roos van Schaaijk
op

De deelnemende huizen aan de NVM Open Huizen Dag hebben ook vandaag weer veel belangstellenden getrokken. De Open Huizen Dag blijft daardoor onverminderd populair. Alle deelnemende huizen bij elkaar kregen zo’n 135.000 bezoeken.

“Wel minder woningen die meededen, maar opvallend genoeg niet minder kijkers. Weer een bevestiging dat er meer en meer mensen zich op de koopmarkt oriënteren. Niet gek, gezien de super lage rente en het feit dat het aantal woningen dat te koop staat snel daalt, de markt verkrapt zeker tot circa €350.000”, aldus Ger Hukker, voorzitter van de NVM ledenraad.

Minder deelnemers, evenveel bezoekers

Bezoekers oriënteren zich vandaag massaal op een nieuwe woning. De NVM Open Huizen Dag kenmerkte zich door een gezellige drukte. Er waren huizen waar de bezoekers echt in de rij moesten staan om binnen te komen. En helaas ook een beperkt aantal huizen die geen bezoekers ontvingen.

In totaal deden vandaag zo’n 37.000 huiseigenaren mee aan deze voorjaarseditie van de NVM Open Huizen Dag. Dit aantal bedroeg bij de najaarseditie in oktober nog 41.000. Deze teruggang heeft met name te maken met het einde van de crisis, maar procentueel gezien is de NVM Open Huizen Dag qua deelname nog steeds erg succesvol.

“Er staan nu minder huizen te koop. Dan is het logisch dat er ook minder verkopende deelnemers zijn”, zegt Hukker. “We zijn blij dat de huizenmarkt grotendeels de wind weer in de rug heeft en dat we weer vooruit kunnen kijken. De woningmarkt wordt gestut door de bijzonder lage rente en door aantrekkelijke huizenprijzen in een groot deel van ons land. Naar verwachting zal de rente de komende tijd op een redelijk laag niveau blijven staan.”

Geen NHG-verlaging per 1 juli positief

Daarnaast is Hukker blij dat de NHG-verlaging per 1 juli van 245.000 naar 225.000 euro niet doorgaat. “Dat geeft veel mensen toch net dat extra stukje ruimte dat nodig is om het kopen van een huis rond te krijgen, wat bij de strengere hypotheekeisen lucht kan geven.

“De bezoekcijfers van funda gingen de afgelopen dagen door het dak: woensdag, donderdag en vrijdag waren er gemiddeld 1,5 miljoen bezoeken per dag. De laagdrempelige manier van oriënteren op funda en het daadwerkelijk binnenkijken tijdens de NVM Open Huizen Dag, blijkt keer op keer een succesformule”, aldus Marc Duijndam, CEO van funda.

De NVM Open Huizen dag wordt elk half jaar gehouden: in het najaar en in het voorjaar. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 1 oktober 2016.

Bron: NVM.nl

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.