Restylen van je huis voor verkoop: de gang

Door
Makelaarsland
op

Een grande entree maken in een petit huis. Hoe krijg je dat voor elkaar? Ghislaine van Stage of Styling geeft tips door het restylen van je huis voor de verkoop: de gang. Maak de binnenkomst zo positief mogelijk.

gang voor en na

Iedere bezichtiging begint met een eerste indruk. En die eerste indruk is veelal in de hal. Is die negatief, dan moet je van goede huizen komen om dat vervelende gevoel weg te halen. Maar ja, een hal is vaak maar een hal. Zeker in een kleiner huis of een flat. Een paar muren waar deuren op uit komen, een mat, that’s it! Er valt dus niet heel veel over te vertellen maar de paar kleine tips die we hebben, moeten dus makkelijk toepasbaar zijn.

Kappen met de kapstok

Negatieve items, die meteen op je af lijken te komen moeten allereerst weggehaald worden. Jij bent wellicht aan de kapstok gewend, maar mensen die voor de eerste keer je huis binnen komen niet. Jassen, tassen en schoenen wegbergen dus. Laat hooguit een of twee jassen hangen. Hang die dan liever aan een haak op een houten hanger plat tegen de muur, dan massief over elkaar op een haak.

De mat moet schoon zijn. De muren fris. Geen naambordjes op de deuren. Geen persoonlijke foto’s op de muren. Wel een spiegel ophangen zodat de ruimte groter lijkt en er meer licht is. Zo kan je zelfs een kleine hal, fris en positief laten ogen.

Foetsie met het kattenvoer

Wat je ook vaak tegenkomt in de hal  zijn de kattenbrok-bakjes of hondenvoerbakken. Dat jij uiteraard veel van je huisdier houdt en dit als eerste levensbehoefte van je geliefde viervoeter ziet is logisch. Maar kijkers die geen huisdieren hebben kunnen dit als minder fris ervaren en zullen misschien de geur ervan ook niet heel prettig vinden. Fikkie en Minouche zullen dus hun buffetje heel even moeten missen als er kijkers komen.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.