Restylen van je huis voor verkoop: de kleinere keuken

Door
Makelaarsland
op

Keukens, en dan vooral de wat kleinere, staan al snel propvol met allemaal ‘handige’ apparatuur. Handig voor het dagelijks leven inderdaad, maar níet voor de verkoop.

Verkoopstyliste Ghislaine van Delden van Stage of Styling geeft tips die je door middel van het restylen van je huis voor de verkoop, helpen richting een snellere verkoop en een betere prijs.

restylen van je huis voor verkoop

De keuken is bij de verkoop van het huis nou typisch zo’n plek die vooral heel veel opruimen vereist. Vaak staat er op het aanrechtblad een arsenaal aan apparatuur die je dagelijks gebruikt: waterkoker, koffiezetapparaat, broodrooster, melkopschuimer, magnetron… Wel zo handig om bij de hand te hebben en niet telkens te hoeven opbergen nietwaar? Maar voor de verkoop van je huis gelden andere regels!

Laat het ze zelf uitzoeken

Dan wil je vooral een zee aan ruimte laten zien, en waar de toekomstige bewoners het koffiezetapparaat of de waterkoker kwijt kunnen, moeten ze dan maar zelf uitzoeken! Ruim het aanrechtblad dus zo veel mogelijk leeg op bijvoorbeeld één mooi apparaat na. Of zet een kruidenplantje neer: goedkoop, fris en decoratief. Zeker als je het kruidenplantje niet verknipt voor consumptie :).

Vaatdoekje = no go

Een andere no go is het vaatdoekje. Ik weet dat je die dagelijks meermaals nodig hebt, maar voor de foto’s en bezichtigingen: hup, weg dat vieze druipding! Andere lappen, de vaat- en handdoek, ook uit het zicht als je geen mooie hebt die juist weer decoratief kunnen staan. Dan wel fris schoon en gestreken uiteraard.

Restylen van je huis voor verkoop ook ín de kastjes

Haal verder alle (magneten met) foto’s, briefjes en tekeningen van de muren et cetera. De keuken, vooral de wat kleinere keuken, moet vooral een opgeruimde, hygiënische en praktische sfeer uitstralen. Je bent nu nog niet klaar, het opruimen van de keuken gaat verder. Niet alleen het zichtwerk, maar ook ín de kastjes moet het netjes en geordend zijn. Kijkers mogen namelijk alle vaste kasten open trekken! Netjes stapelen die borden en glazen en de hagelslag en broodkruimels uit de lade zuigen.

Brandschoon

Het spreekt voor zich dat zowel de kookplaat als de afzuigkap brandschoon moeten zijn! Denk ook aan de achterwand van het aanrecht. Eventueel voegen reinigen, een fris verfje erover en met HG de aanslag verwijderen. Heb je de binnenkant van de oven al gecheckt?

Klaar om in verkoop te gaan?

Ja, ik wil mijn huis aanmelden

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.