Tips ter voorbereiding op de woningfotografie

Door

Makelaarsland

op

17 oktober 2012

De fotopresentatie van jouw woning is hét belangrijkste onderdeel van jouw woningpresentatie. Om een woning optimaal tot zijn recht te laten komen op woningfoto’s maak ik gebruik van professionele groothoeklenzen en flitsers. Ook een opgeruimd en licht huis helpt bij een goede fotopresentatie.

Ga je jouw woning verkopen en laat je een fotograaf foto’s van jouw woning maken? Graag geef ik je de volgende tips:

Ruim jouw woning op

Bij het maken van de fotopresentatie is een schone omgeving erg belangrijk. Zorg voor een stofvrije woning, vlekkeloze spiegels, glimmende badkamertegels, een schone keuken en gelapte ramen. Zet ook de kattenbak, krabpaal of de hondenmand uit het zicht.

Haal jouw persoonlijke spullen uit het zicht

Foto’s, schilderijen en andere persoonlijke spullen kunnen afleiden op de foto. Om de beste fotopresentatie te kunnen maken raad ik je aan jouw persoonlijke spullen uit het zicht te halen.

Badkamer en keuken

Haal ook hier jouw persoonlijke items in de badkamer uit het zicht. Denk hierbij aan tandenborstels, luchtjes, handdoeken, douchespullen en badmatten. Wat betreft de keuken adviseer ik u het aanrechtblad leeg te halen,  keukengerei op te ruimen en de apparaten een ander plekje te geven.

Houdt de vloerruimte leeg

Houdt de vloerruimtes zoveel mogelijk leeg! Zet geen spullen op de grond, onder de tafel, in de hoek, naast de bank of onder de kapstok. Dit komt heel rommelig over op de foto.

Repareer kleine gebreken

Gammele keukenkastjes, afbladderende verf en losliggende snoeren zijn allemaal voorbeelden van kleine gebreken die afleiden bij de fotopresentatie. Loop jouw huis eens na voordat ik bij je langs kom en bekijk welke kleine gebreken je zelf kunt oplossen.

Creëer licht

Het licht van iedere kamer dient aan te zijn (plafonnières, tafellampen, bedlampjes, leeslampen etc.) en de gordijnen of luxaflex mogen open. Het licht van binnen heeft een positief effect op warmte en kleur, welke een kijker zeer zal aanspreken.

Buiten

Vergeet ook de buitenkant van jouw woning niet. Zorg dat de tuin netjes is; het gras strak gemaaid, fleurige bloemen in de bakken en dat er gesnoeid is om ruimte en licht te creëren. Leg de kussens voor het buitenmeubilair ook alvast klaar.

Succes met de voorbereidingen!

Wil je eens weten hoe makkelijk je bij ons je woningpresentatie zelf maakt?

Geschreven door Marjolijn Stricker
Makelaar en Verkoopstyliste