Tips ter voorbereiding op de woningfotografie

Door
Roos van Schaaijk
op

De fotopresentatie van jouw woning is hét belangrijkste onderdeel van jouw woningpresentatie. Daarom krijg je bij Makelaarsland altijd een fotoreportage, gemaakt door een professionele fotograaf. Ook is het voorwerk daarvoor superbelangrijk, lees dus snel verder hoe jij je hierop kunt voorbereiden.

Overweeg je ook je huis te verkopen, dan zit je misschien nog met veel vragen. Misschien vind je het prettig om eens een keer met een expert te praten. Dan krijg je meteen antwoord op vragen waar je nu mee rondloopt. Laat Makelaarsland jou terugbellen, je zit nergens aan vast.

Ja, ik wil iemand spreken

Ruim op

Voor het maken van de fotopresentatie is een schone en frisse omgeving wel zo fijn. Zorg voor een stofvrije woning, spiegels zonder vingerafdrukken, glimmende badkamertegels, een schone keuken en gelapte ramen. Vergeet ook niet de kattenbak, krabpaal of de hondenmand uit het zicht te zetten. Haal bijvoorbeeld ook zoveel mogelijk stekkers uit de stopcontacten en maak ze schoon.

Haal persoonlijke spullen weg

Foto’s, schilderijen en andere persoonlijke spullen wil je niet op de foto, dat mag persoonlijk blijven. Deze mogen tijdelijk worden opgeborgen. Denk bijvoorbeeld ook aan een eventuele asbak. In de hal kun je zorgen dat de jassen en schoenen zijn opgeruimd.

Badkamer en keuken

Haal ook hier jouw persoonlijke items uit het zicht. Denk in de badkamer aan tandenborstels, luchtjes, handdoeken, douchespullen en badmatten. Wat betreft de keuken adviseren wij: less is more! Haal het aanrechtblad leeg, ruim keukenspullen en -apparaten op. Een koffiezetapparaat of keukenmachine kun je eventueel laten staan. Wel kun je kiezen voor een mooie bos bloemen of vers fruit.

Vloeren vrij

Houdt de vloerruimtes zoveel mogelijk leeg! Zet geen spullen op de grond, onder de tafel, in de hoek, naast de bank of onder de kapstok. Een lege vloer geeft ruimte.

Repareer kleine gebreken

Vlekjes op de muur, afbladderende verf en losliggende snoeren zijn allemaal voorbeelden van kleine gebreken die afleiden op de fotopresentatie. Loop jouw huis eens na voordat de fotograaf komt en check welke kleine gebreken je zelf kunt oplossen.

Creëer licht

Open alle gordijnen, luxaflex, shutters en andere raambekleding! Buitenlicht is altijd prettig voor de fotograaf. Misschien houdt een kast het licht tegen, overweeg dan om deze te verplaatsen. Het kan zelfs zijn dat de fotograaf vraagt om binnen ook licht aan te zetten tijdens het fotograferen. Het licht van binnen heeft een positief effect op warmte en kleur waardoor de ruimte nóg beter uitkomt.

Buiten

Vergeet ook de buitenkant van jouw woning niet. Vaak wordt het vooraanzicht van de woning als hoofdfoto gekozen dus denk hieraan! Check je voordeur en tuinpad. Zorg ook dat de tuin netjes is; het gras strak gemaaid, fleurige bloemen in de bakken en dat er gesnoeid is om ruimte en licht te creëren. Leg de kussens voor het buitenmeubilair ook alvast klaar en zet de afvalbakken uit het zicht.

Succes met de voorbereidingen!

Wil je meer weten over onze dienstverlening?

Gratis informatiegesprek

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.