Tips voor de open huizen dag

Door
Nicole Pouli
op

De NVM Open Huizen Dag is een uitgelezen kans voor jou als verkoper om potentiële kopers te verwelkomen en jouw woning in de schijnwerpers te zetten. Zorg in ieder geval voor een warm welkom en een goede eerste indruk. Met onze tips haal je het meeste uit de NVM Open Huizen Dag en vind je hopelijk de perfecte koper!

Een paar dagen voor het open huis

Zorg voor een stralende tuin. De tuin is het visitekaartje van je huis. Het is tenslotte het eerste wat potentiële kopers zien als ze je woning komen bezichtigen. Het verkoopklaar maken van je tuin is daarom een goed idee. Daarnaast is het belangrijk dat ook de buitengevel van je huis er goed verzorgd uitziet. Ramen lappen, onkruid wieden of wat nieuwe plantjes neerzetten kan een groot verschil maken.

Ruim op en maak schoon. Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Verwijder zo veel mogelijk persoonlijke accenten en houd kleuren neutraal. Maar wees voorzichtig, je wilt niet dat jouw huis er te strak en onpersoonlijk uitziet. Het is belangrijk dat het een gezellige en uitnodigende sfeer uitstraalt. Voeg accessoires toe, zoals kleurrijke kussens, fleurige bloemen en gezellige kaarsen. Maar overdrijf niet; less is more!

Laat geuren je huis verkopen. Open ramen en deuren, zodat frisse lucht door het hele huis stroomt. Je wilt natuurlijk niet dat geurtjes waar jij aan gewend bent, zoals sigarettenrook of huisdiergeuren, een negatieve indruk achterlaten. Wil je je bezoekers helemaal verwennen? Wie wordt er niet blij van de geur van versgebakken broodjes of taart en heerlijke koffie.

Licht geeft ruimte. Zorg voor zoveel mogelijk licht. Doe gordijnen open en jaloezieën omhoog. Wanneer je woning licht is, oogt deze ruimer!

Op de dag van het open huis

  • Laat weten dat je meedoet door de open huis poster op jouw raam te plakken.
  • Laat bezoekers rustig rondkijken en geef ze de tijd om alles te ontdekken.
  • Leid het bezoek met maximaal één persoon rond, zodat je de rust tijdens de rondleiding bewaart. Verwacht je topdrukte bij jouw huis en wil je wel iedereen kunnen rondleiden? Zorg dan dat je partner of een vriend ook aanwezig is om rond te leiden.
  • Geef eerlijk antwoord op vragen. Als je het even niet weet of twijfelt, is dat helemaal oké. Je kunt de geïnteresseerden doorverwijzen naar jouw makelaar.
  • Verwijs bij interesse en/of een bod ook altijd door naar je makelaar.
  • Bied een warm welkom aan jouw bezoekers en toon oprechte interesse. Een kopje koffie serveren is altijd een goed idee.
  • Leg eventueel brochures van je woning klaar om mee te geven aan geïnteresseerden.
  • Noteer de gegevens van de geïnteresseerden die langskomen, zodat je hen later kunt benaderen wat ze van jouw huis vonden.

Met deze aanpak zijn wij er zeker van dat jouw huis een geweldige indruk zal maken op de NVM Open Huizen Dag. Veel succes en vooral heel veel plezier gewenst!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.