Unieke woning uitgelicht: Monumentaal grachtenpand uit 1686

Door
Roos van Schaaijk
op

In deze blogrubriek presenteren wij de mooiste, bijzonderste en meest inspirerende huizen die te koop staan bij Makelaarsland. Gluur binnen bij een unieke woning en laat je verrassen!

Deze keer uitgelicht: Een monumentaal grachtenpand in Franeker. Bij dit historische pand uit 1686 wordt niet alleen de woning aangeboden, maar ook een garage en een extra woon/werkruimte.

Grachtenpand

De woning op huisnummer 26 heeft een beschutte stadstuin van 70m2 biedt de hele dag zon en schaduw. En met de aanwezige buitenhaard kan men hier menige zomeravond in alle stilte buiten doorbrengen. De keuken is compleet vernieuwd in 2016 en past helemaal in de sfeer van het huis, net als het balkenplafond met kraalschroten. rvolle vensterramen met gezicht op tuin.

Werken/wonen/kangoeroe

Dit huis (op nummer) 28 is geschikt voor bewoning voor maximaal twee personen of voor werk aan huis, atelier of B&B. Het huis heeft een eigen nutsvoorziening (water, gas en elektriciteit). Via de tuin is aan de achterzijde een achterdeur. De slaapkamer op de verdieping heeft deuren naar dakterras waar vanaf je zicht hebt de stadstuin van pand 26. De kozijnen aan de voor- en achterzijde hebben mooie glas-in-lood bovenramen. Dit pand valt onder het beschermd stadsgezicht van Franeker. Dit huis is ideaal voor de bestemming kangoeroewoning.

Garage

In 2016 geheel gerenoveerd en uitgebouwd en voorzien van een lichtkoepel. De zolder is bereikbaar met losse trap. De elektrische kantelbare garagedeur is van afstand bedienbaar en 3,5 meter breed. Geschikt voor twee auto’s en meer.

Ben jij ook op zoek naar jouw droomhuis en heeft deze unieke woning jou enthousiast gemaakt? Maak dan een gratis zoekopdracht aan en blijf op de hoogte van nieuw aanbod dat voldoet aan jouw wensen.

Maak een gratis zoekopdracht aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.