Vastgoedstyling voor en na + kersttips

Door

DG Vastgoedstyling

op

12 december 2018

Bij verkoop zijn er twee punten waarbij, als je het goed doet, de verkoopprijs zeer waarschijnlijk stijgt. De woningpresentatie én een sfeervolle fotoreportage.

Professionele vastgoedstyling is meer dan even wat kussentjes recht leggen. Iedere woning heeft andere behoeftes. Alle tools op Funda zijn pas functioneel zijn als ze een optimale beleving  weergeven. Binnen 10 seconde na het kijken van de foto’s op funda bepaalt men of ze overgaan tot bezichtigen. Vastgoedstyling kan hierin nét het verschil maken. DG vastgoedstyling heeft al meer dan 100 woningen gestyled waarvan 93% daarna tussen 1 dag en 3 maanden was verkocht.

Fotografietips tijdens de feestdagen:

Ook tijdens de feestdagen kun je je woning in de verkoop zetten. Denk daarbij wel aan de volgende dingen:

 1. Laat de woning stylen en fotograferen zonder kerstversiering (ook niet van de buren). Na 6 januari wil je de woning niet met kerstsfeer op de woningmarkt hebben toch?
  Een mogelijkheid is om na de feestdagen nieuwe buitenfoto’s te maken als er niet aan de kerstdecoratie is te ontkomen.
 2.  Creëer een wintersfeer op je terras of in je tuin met extra kussens en een plaid als de zon enigszins een beetje aanwezig is. Plaats een winterplant bijvoorbeeld rode besjes, skimmia of andere groene items. Haal ook altijd de beschermhoezen van de tuinmeubels af dat kijkt net iets vriendelijker.
 3. Let op de weersvoorspelling! Een prachtige koude dag oogt vele malen beter op de foto dan een donkere en sombere dag.

Vastgoedstyling Basis 1:

Goed onderhouden hoekwoning met ruime tuin. 

Reden verkoop:
Door gezinsuitbreiding wilden deze mensen op zoek naar een ruimere woning. Daarnaast zijn ze bezig om zelf groente te telen en daar is meer tuin voor nodig.

Budget:
Niet van toepassing voor verkopers. Deze styling werd aangeboden door de makelaar die basisstyling vast in het pakket heeft opgenomen.

Adviezen en uitwerking:

 • De woning was volledig kindvriendelijk gemaakt door de bewoners.
 • Voor de foto’s is het altijd beter om dit soort toevoegingen ‘even’ te verwijderen. Zo ook al het kinderspeelgoed.
 • Natuurlijk mag je op een slaapkamer zien dat het een kinderkamer is. Maar voor de rest adviseren wij altijd zoveel mogelijk kinderspeelgoed op te ruimen.
 • Bed op de masterbedroom lager geplaatst. Deze stond omhoog om de kids makkelijker aan te kleden.
 • Dit benam op de foto enorm veel vloeroppervlakte. Alleen voor de dag van styling hebben we het bed laag gezet.

vastgoedstyling

Resultaat:
Door de woning centraal te zetten en alle afleidingen en blokkades te verwijderen hebben wij de woning rustig en realistisch op de foto kunnen zetten. Hiermee bereik je een zo breed mogelijke doelgroep en verhoog je de kans op bezichtigingen.

Jouw huis al helemaal gestyled en klaar voor verkoop? Bereken je besparing bij Makelaarsland en bekijk onze moderne aanpak!

Wat bespaar ik aan makelaarskosten?

Vastgoedstyling Basis 2:

Hoekwoning aan het einde van een doodlopende straat.

Reden verkoop:
Deze bewoners hadden hun oog laten vallen op een woning in een andere wijk van hun dorp. Maar ze wilden eerst hun eigen woning verkopen ivm dubbele lasten.

Budget:
 € 395  voor de styling en € 195 voor de fotografie.

Adviezen en uitwerking:

 • Dit vijf-koppig gezin heeft veel persoonlijke spullen.
 • Aan de hand van onze opruimlijst zijn zij aan de slag gegaan.
 • Door zelf veel op te ruimen scheelt dit enorm in de tijd en kosten.
 • De zolder van deze woning werd alleen maar gebruikt als opbergruimte, terwijl het een prachtige extra kamer heeft met een dakkapel.

Resultaat:
Door ons advies op te volgen konden wij alle ruimtes goed in beeld brengen en aantrekkelijk maken voor de juiste grote doelgroep. Zeker de zolder had een metamorfose ondergaan. . Het is voor het merendeel van de potentiële kopers niet mogelijk om door andermans spullen heen te kijken. Door het advies van een vastgoedstyliste op te volgen zet je je woning goed op de kaart!

Wat is mijn huis waard?

Gratis waardebepaling

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.