Vastgoedstyling voor en na

Door

DG Vastgoedstyling

op

16 februari 2018

Vastgoedstyling is belangrijk voor de verkoop van de woning, dat weet iedereen. Voor veel mensen is dit een lastig onderdeel in het verkoopproces. Het gaat hierbij niet om het kussentje en de gebakken appeltaart, maar om het benadrukken van de focus en pluspunten van de woning. Juist hiermee bereik je een grotere doelgroep.

Belangrijk is om sfeer en mogelijkheden van een ruimte te laten zien op een foto, want vanuit daar gaat men over tot een bezichtiging. Een professionele vastgoedstyliste vragen om advies voor vastgoedstyling is geen overbodige luxe. DG vastgoedstyling laat je nu twee voorbeelden zien van succesvolle vastgoedstyling: een basisstyling en een plusstyling (een basisstyling met een aanvullend pakket van accessoires en meubels).

Jouw huis al helemaal gestyled en klaar voor verkoop? Bereken je besparing bij Makelaarsland en bekijk onze moderne aanpak!

Wat bespaar ik aan makelaarskosten?

Vastgoedstyling Basis:

Betreft een ruime hoekwoning in Malden.

Reden verkoop:
Het ging hier om een samengesteld gezin en zij wilden op een andere locatie gaan samenwonen. Ze hadden al een andere woning op het oog dus was snelle verkoop zeer wenselijk. Deze woning zag er in de basis goed uit, dus hier is een basisstyling toegepast.

Budget:
Het budget is van te voren niet begroot, maar door de uitleg en de voordelen van een presentatie, zagen ze de toegevoegde waarde. Totale kosten basisstyling € 395 exclusief fotografie (deze werd door de makelaar betaald).

Doel van styling / adviezen / uitwerking:
Hier was het natuurlijk belangrijk de woning zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. De bewoner heeft de garage omgebouwd tot extra woonruimte, maar deze werd nog niet als zodanig gebruikt. Er is voor gekozen om hier de eethoek te plaatsen, zodat je ook meer ruimte overhoudt in de woonkamer. Dit resulteerde in een enthousiaste reactie. Hier hadden ze zelf nog nooit aan gedacht!

  • Laat de focuspunten zien, een kamer en suite met glas en lood deuren geven sfeer.
  • Door meer ruimte te creëren in de woonkamer, laat je vloeroppervlakte zien. Je verkoopt je huis niet je thuis.
  • De bewoner heeft met behulp van het DG-opruimlijstje de handen uit de mouwen gestoken ter voorbereiding en zo kon DG vastgoedstyling op dé dag van de vastgoedstyling meteen aan de slag.
  • Iedere ruimte een eigen kleur/uitstraling te geven, zorgt ervoor dat kijkers op funda zich deze woning herinneren. De keuze of men wel of niet tot een bezichtiging overgaat wordt binnen 10 seconden bepaald na het kijken van de foto’s.
  • Doordat je zelf de persoonlijke spullen opruimt kun je meteen een selectie maken van de spullen die je niet wilt mee verhuizen.

Interieur styling malden

Resultaat:
De woning was binnen een halve dag klaar voor presentatie, zodat deze de volgende dag op funda geplaatst kon worden door de makelaar. De woning was binnen één maand verkocht, zelfs nét iets boven de vraagprijs. De bewoners hadden hierdoor dus een onverwacht extraatje en de vastgoedstyling konden ze opvoeren als verkoopkosten, dus deze was bijna gratis! Vastgoedsstyling Plus

Vastgoedstyling Plus

Betreft een vrijstaande (gedateerde) woning in Molenhoek.

Reden verkoop:
Bij deze woning gingen erfgenamen hun ouderlijk huis verkopen. Dit was een zeer emotioneel proces voor alle partijen. Vooral als je met meerdere erfgenamen te maken hebt met ieder hun eigen inzicht. Voor onze klanten is het heel fijn dat er overzicht gegeven wordt en uiteindelijk een gezamenlijk doel kunnen stellen: de woning zo goed mogelijk presenteren om zo het maximale verkoopresultaat te bereiken.

Deze erven moesten flink aan de slag, want hun ouders hadden in de loop der jaren heel wat verzameld. Daarnaast brengt iedere ruimte veel herinneringen met zich mee. Wat kan weg en wat juist niet?

Budget:
Omdat een basis styling niet zou voldoen vanwege het gedateerde interieur, is hier gekozen voor de plusstyling. Dit is de basisstyling plus een extra pakket naar aanleiding van het budget van de klant. Denk hierbij aan € 600-1000 voor de complete vastgoedstyling en huren van onze accessoires en inboedel, inclusief fotografie.

Doel van styling / adviezen / uitwerking:
Deze woning is erg gedateerd en moet grondig worden aan gepakt door de nieuwe bewoners. Ze weten bij deze woning dat er het een en ander moet gebeuren zoals kozijnen, isolatie en dubbelglas en eventueel een uitbouw. Omdat er is gekozen voor een plusstyling hebben wij de (gedateerde) meubels die aanwezig waren gebruikt en daaraan onze accessoires toegevoegd om een compleet plaatje te komen.

  • Dat er gedateerde meubels instaan wil niet zeggen dat je dan alleen richt op de oudere doelgroep, juist niet!
  • Er wordt gekeken naar hoe er een moderne wind door de woning kan waaien en vooral wat mogelijk is met een ruimte. Dat betekent niet dat er hoogglans witte meubels in moeten, maar dat de woning op de foto en tijdens bezichtigingen sfeer uitademt.
  • Het opruimlijstje heeft zeker zijn vruchten af geworpen, want ondanks dat er ontzettend veel gedaan moest worden en door emotie er veel extra tijd in ging zitten, kon er na enkele weken begonnen worden met de vastgoedstyling.
  • Een extra advies is om de erg grote tuin te laten opknappen. Dit is ten slotte een unieke eigenschap en zal de verkoop bevorderen.

interieur styling molenhoek

Resultaat:
Bij het plaatsen op funda kwamen er veel reacties binnen bij de makelaar. Ondanks dat het een ‘kluswoning’ was, rolden de complimenten binnen over de authentieke sfeer in huis. Er was veel animo voor deze woning. Door op een fotote laten zien wat de ruimtes kunnen bieden kwamen er veel kopers met kinderen op deze woning af en werd dit fijne huis binnen drie weken verkocht.

Net als 16.000 andere slimme verkopers op de hoogte blijven? Ontvang dan maandelijks gratis tips, advies en nieuws over de huizenmarkt.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.