Vastgoedstyling voor en na

Door
Makelaarsland
op

Vastgoedstyling is belangrijk voor de verkoop van een woning; slechts 20% van geïnteresseerden die een huis gaan bezichtigen kan door persoonlijke voorkeuren van bewoners heen kijken.

Voor veel verkopers is dit een lastig onderdeel in het verkoopproces, want het is meer dan wat kussentjes recht leggen. Het gaat hierbij om het benadrukken van de focus- en pluspunten van de woning. Juist hiermee bereik je een grotere doelgroep en deze zal eerder overgaan tot een bezichtiging.

DG Vastgoedstyling

DG Vastgoedstyling staat voor Désiree (Jansen) en Gérelle (Driessen). Al jaren goede vriendinnen en beiden jarenlange ervaring in verschillen creatieve branches. Zoals interieur architectuur, presentatie & styling en door de jaren heen een flinke dosis mensenkennis opgedaan. DG Vastgoedstyling bestaat sinds 2015. Door hun passie voor het vak hebben zij met vastgoedstyling en fotografie veel mooie projecten kunnen realiseren.

Voor iedere prijsklasse is er een styling mogelijk. Zij hebben ook meubelverhuur in eigen beheer, deze kunnen worden ingezet voor leegstaande woningen en zijn altijd nieuwe en aangepast aan de trends van het moment. Hier zie je wat ze precies doen, hoe dat er in de praktijk uit ziet én welk resultaat ze met hun werk behalen.

Jouw huis al helemaal gestyled en klaar voor verkoop? Bereken je besparing bij Makelaarsland en bekijk onze moderne aanpak!

Wat bespaar ik aan makelaarskosten? 

17 juni 2020, 14:02
Volgende artikel

Basisstyling

Twee-onder-één kap

Hier moest echt ontzettend veel worden opgeruimd, want; less is more. Het resultaat was verbluffend. De woning bleek nog veel ruimer dan gedacht. Met de toevoeging van accessoires bij deze basisstyling is er een sfeervolle presentatie gemaakt. Deze verkoper kon heel snel gaan samenwonen, want de woning is binnen twee weken verkocht!

vastgoedstyling

Basisstyling

Vrijstaande woning

Deze woning is tot in de puntjes verzorgd, echt prachtig. Door een volledige woonlaag in het souterrain is de ruimte enorm. Ook al is een woning prachtig afgewerkt en ingericht, ook voor deze eigenaren zijn er genoeg tips om de woning te depersonaliseren en aantrekkelijk te maken voor een bredere doelgroep.

In deze woning is gebruik gemaakt van de kleur rood. Een signaalkleur die niet altijd optimaal is voor de verkoop. Om dit niet nog meer benadrukken is een rustige kleur toegevoegd, die het geheel zachter maakte. In slechts 10 dagen was deze boven de vraagprijs verkocht. De kopers van deze woning vertelden dat ze door de presentatie over gegaan zijn tot een bezichtiging. Vastgoedstyling helpt!

vastgoedstyling
1 november 2019, 16:02
Volgende artikel

Vastgoedstyling met meubelverhuur

Grote vrijstaande woning in een gewilde wijk, maar op een lastige locatie; vlak naast het spoor.

Adviezen

Het gaat om een zeer ruime leegstaande woning en die verkopen zichzelf vaak lastiger. Een potentiële koper heeft sfeer en beleving nodig om de woning op zijn waarde te kunnen schatten.

Uitwerking:

 • Indeling woon- en eetkamer geoptimaliseerd
 • Advies om achterstallig onderhoud bij te werken
 • De rode muren gewit
 • Accessoires gebruikt

Resultaat:

Door hier een aantal simpele veranderingen aan te brengen en een meubels te plaatsen, werd de woning echt een thuis. Ruimte, gemak en leefcomfort. De week na plaatsing op funda werden er meteen vijf bezichtigingen gepland.

Vastgoedstyling Basis + meubelverhuur

Zeer ruime hoekwoning met een extra verblijf in de achtertuin.

Adviezen

De woning was zo gigantisch uitgewoond door de huurders dat het wel even slikken was voor de eigenaren. Er was zo’n enorme waslijst aan herstelwerkzaamheden en achterstallige klussen, dat het niet haalbaar was om alles te doen. Met vereende krachten zijn ze toch een heel eind gekomen.

Resultaat
Het mooie van deze woning is dat het laat zien dat vastgoedstyling echt verschil maakt. Het is namelijk hier een onmisbare tool om het beste van de woning naar boven te laten komen en wederom alle plus- en focuspunten te benadrukken. Na het plaatsen van de meubel had de makelaar ook geen tijd te verliezen. Binnen één week zeven bezichtigingsaanvragen.
16 december 2019, 12:17
Volgende artikel

Basisstyling

Hier is het advies gegeven om de persoonlijke spullen op te ruimen, zoals de foto’s en een aantal souvenirs. De tuin kreeg een onderhoudsbeurt en de rondom het huis werd schoongemaakt. Hierdoor zag alles er spik en span uit.

Wil jij net als 25.000 andere slimme verkopers onze nieuwsbrief ontvangen? Dan word je elke maand op de hoogte gehouden van wijzigingen op de woningmarkt en ander nieuws.

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Vastgoedstyling met meubelverhuur

De keuze viel op de ontruiming en meubelverhuur; totale ontzorging! Erfgenamen hebben met andere familieleden gekeken wat ze graag wilden bewaren en deze spullen hebben ze meegenomen.  Met wat extra hulptroepen is het huis binnen 1 dag helemaal ontruimd. Daarna is de woning door DG voorzien van een complete meubelverhuur om een meer eigentijdse sfeervolle beleving te creëren.
6 augustus 2019, 14:43
Volgende artikel

Basis vastgoedstyling

Goed onderhouden appartement in een recent gebouwd appartementencomplex in een zeer gewilde wijk van Nijmegen.

Doel van styling/ adviezen/ uitwerking:
Er is vooral veel opgeruimd want er was geen opslagruimte vrij. Een handige tip vóór de vastgoedstyling is om alles in dozen en kratten te verzamelen en in de desbetreffende ruimte te laten staan. Zo kunnen de stylistes tijdens de styling de dozen kunnen verplaatsen en daarna weer terug te zetten in de kamer waar het hoort. Zo blijft het nog enigszins overzichtelijk!

Resultaat:
De basis van dit appartement was donker, vloer, keuken en ook de meubels. Er zijn lichte accessoires ingezet om het geheel ruimtelijker te maken.

Plus vastgoedstyling met gedeeltelijke verhuur

Gedateerde vrijstaande woning met flink achterstallig onderhoud.

Er waren hier twee opties mogelijk; optie 1 was om een groot deel van de inboedel te gebruiken en deze aan te vullen met een plusstyling en gedeeltelijke verhuur of optie 2; totaal ontruimen en een complete meubelverhuur in te zetten. Aan de laatste optie hangt een ander prijskaartje natuurlijk. Uiteindelijk is gekozen voor de eerste optie.

Doel van styling/adviezen/uitwerking:
Deze woning was een enorm museum vol met herinneringen en heel veel spullen. Goed kijken wat er gebruikt kon worden en wat er opgeruimd moest worden is van groot belang. Daarnaast zijn er passende items uitgezocht, die pasten bij de overgebleven inboedel.

Resultaat:
Ondanks dat het een zeer gedateerde woning was is heel goed de potentie van het huis te zien. Er was meteen veel belangstelling en de woning is binnen één maand verkocht.
13 februari 2019, 11:18
Volgende artikel

Styling en meubelverhuur

Ruime eengezinswoning in een autovrijestraat.

Reden verkoop:

De oorspronkelijke bewoner was overleden en de erfgenamen kozen ervoor het huis te verkopen.

Budget:
De erfgenamen woonden niet in de buurt en hadden niet veel tijd om de woning zelf onder handen te nemen.  Zij wilden de woning mooi presenteren voor de verkoop maar er verder zelf niet heel veel tijd insteken. Hun notaris kwam met het advies voor verkoopstyling.

Adviezen en uitwerking:
Zoals hierboven beschreven was het voor deze mensen geen optie om heel veel tijd vrij te maken om de woning verkoopklaar te maken. Wij hebben met ze om de tafel gezeten en onze opties benoemd. Uiteindelijk hebben ze gekozen om met behulp van een kringloop de woning helemaal leeg te halen en door ons een meubelverhuur te laten plaatsen.

vastgoedstyling

Resultaat:
Door deze optie kreeg de woning een uitstraling van nu, die zeer aantrekkelijk is voor jonge mensen, met of zonder kinderen. De woning ligt in een aantrekkelijk deel van Nijmegen vlakbij winkels en station. De makelaar kon het stokje overnemen en de woning zo verkopen. Als de woning verkocht is komen wij de meubelverhuur weer ophalen. Zo hebben onze klanten er geen omkijken meer naar.

 

Basisstyling in Molenhoek

Goed-onderhouden-tussenwoning in Molenhoek. 

Reden verkoop:

De bewoners hebben al een andere woning gekocht

Budget:
Deze woning was goed onderhouden en zag er verzorgd uit.  Dus er was geen groot budget nodig.

Adviezen en uitwerking:
Deze woning stond al enige tijd in de verkoop, maar er waren geen bezichtigingen. Er was vrijwel niets aan de presentatie gedaan en ook de fotoreportage was niet optimaal. De bewoners hebben ons ingeschakeld om te komen kijken wat wij voor ze konden betekenen. Tijdens de intake hebben wij meegekeken hoe we alle ruimtes zo goed mogelijk tot hun recht konden laten komen. De bewoners hoefden alleen hun persoonlijke spullen op te ruimen voor de dag van styling.

Resultaat:
Wij konden met de basis toevoeging prima aan de slag met de aanwezige inboedel. Binnen een dagdeel stond de woning goed op de foto en kon hij weer de verkoop in. Door de juiste uitstraling en sfeer beleving te laten zien waren er deze keer binnen de kortste keren meerdere gegadigden en is de woning binnen twee weken verkocht!

 
12 december 2018, 10:22
Volgende artikel

Fotografietips tijdens de feestdagen

Ook tijdens de feestdagen kun je je woning in de verkoop zetten. Denk daarbij wel aan de volgende dingen:

 1. Laat de woning stylen en fotograferen zonder kerstversiering (ook niet van de buren). Na 6 januari wil je de woning niet met kerstsfeer op de woningmarkt hebben toch?
  Een mogelijkheid is om na de feestdagen nieuwe buitenfoto’s te maken als er niet aan de kerstdecoratie is te ontkomen.
 2.  Creëer een wintersfeer op je terras of in je tuin met extra kussens en een plaid als de zon enigszins een beetje aanwezig is. Plaats een winterplant bijvoorbeeld rode besjes, skimmia of andere groene items. Haal ook altijd de beschermhoezen van de tuinmeubels af dat kijkt net iets vriendelijker.
 3. Let op de weersvoorspelling! Een prachtige koude dag oogt vele malen beter op de foto dan een donkere en sombere dag.

Vastgoedstyling Basis

Goed onderhouden hoekwoning met ruime tuin. 

Adviezen en uitwerking:

 • De woning was volledig kindvriendelijk gemaakt door de bewoners.
 • Voor de foto’s is het altijd beter om dit soort toevoegingen ‘even’ te verwijderen. Zo ook al het kinderspeelgoed.
 • Natuurlijk mag je op een slaapkamer zien dat het een kinderkamer is. Maar voor de rest adviseren wij altijd zoveel mogelijk kinderspeelgoed op te ruimen.
 • Bed op de masterbedroom lager geplaatst. Deze stond omhoog om de kids makkelijker aan te kleden.
 • Dit benam op de foto enorm veel vloeroppervlakte. Alleen voor de dag van styling hebben we het bed laag gezet.

vastgoedstyling

Resultaat:

Door de woning centraal te zetten en alle afleidingen en blokkades te verwijderen hebben wij de woning rustig en realistisch op de foto kunnen zetten. Hiermee bereik je een zo breed mogelijke doelgroep en verhoog je de kans op bezichtigingen.

 

Vastgoedstyling Basis

Hoekwoning aan het einde van een doodlopende straat.

Adviezen en uitwerking:

 • Dit vijf-koppig gezin heeft veel persoonlijke spullen.
 • Aan de hand van onze opruimlijst zijn zij aan de slag gegaan.
 • Door zelf veel op te ruimen scheelt dit enorm in de tijd en kosten.
 • De zolder van deze woning werd alleen maar gebruikt als opbergruimte, terwijl het een prachtige extra kamer heeft met een dakkapel.

Resultaat:

Door ons advies op te volgen konden wij alle ruimtes goed in beeld brengen en aantrekkelijk maken voor de juiste grote doelgroep. Zeker de zolder had een metamorfose ondergaan. . Het is voor het merendeel van de potentiële kopers niet mogelijk om door andermans spullen heen te kijken. Door het advies van een vastgoedstyliste op te volgen zet je je woning goed op de kaart!

 
23 oktober 2018, 15:18
Volgende artikel

Basisstyling

Twee-onder-één-kap woning

Deze woning stond al geruime tijd te koop gestaan en heeft zeer weinig bezichtigingen gehad. De reden: Er waren geen optimaal gemaakte foto’s geplaatst. Terwijl dit een instapklare, zeer ruime woning is. Ideaal voor een gezin met kinderen. Ruimtes kwamen niet tot hun recht en waren erg donker. De bijkeuken was bijvoorbeeld helemaal niet gefotografeerd.

Adviezen en uitwerking:

 • De basis was helemaal goed na het schilderwerk.
 • De woonkamer had een onhandige indeling.
 • De opstelling van de meubels deed de kamer niet tot zijn recht komen.
 • Door een aantal meubels te verschuiven, komt de grote van de woonkamer veel beter tot zijn recht.

vastgoedstyling

Resultaat:

Het resultaat is een fotoreportage waar de eigenaren met vertrouwen achter staan. Hun woning wordt hierin optimaal gepresenteerd. Op deze manier zie je duidelijk wat deze woning allemaal te bieden heeft. Ruime slaapkamers en zolder, zeer ruime woonkamer, bijkeuken en een mooie overdekt terras.

Jouw huis al helemaal gestyled en klaar voor verkoop? Bereken je besparing bij Makelaarsland en bekijk onze moderne aanpak!

Wat bespaar ik aan makelaarskosten?

Vastgoedstyling Plus én klein meubelverhuur

Ruime tussenwoning met goed onderhouden tuin in een gewilde wijk in Voorhout.

De eigenaar zag zelf in dat het een ‘mannenwoning’ was en wilde een optimale presentatie voor de verkoop. Door onze blogs op Makelaarsland kwam hij bij ons terecht. Dat wij aan de andere kant van het land zitten was voor hem geen punt. Wij hebben hier gekozen voor een plusstyling, zodat wij met accessoires en kleine meubelen een optimaal plaatje konden neerzetten. De eigenaar heeft onze spullen gehuurd, zodat hij zijn woningpresentatie in stand kon houden voor de bezichtigingen.

Adviezen en  uitwerking:

 • Het was een echt mannenhuis, weinig meubels, nog minder accessoires en veel muziekinstrumenten.
 • De sfeer en uitstraling van je woning is alles bepalend of mensen komen bezichtigen.
 • Wij depersonaliseren en neutraliseren de woning om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken.
 • Niet door de woning steriel te maken, maar juist door sfeer te behouden of te creëren.
 • Er moest ook nog het nodige opgeruimd en hersteld worden.
 • Ook heeft de eigenaar nog een aantal muren wit geschilderd om de ruimtes goed tot zijn recht te laten komen.

vastgoedstyling

Resultaat:

Door de afstand hebben wij veel telefonisch en per email overlegd. Er is gebruik gemaakt van een collega uit de regio voor het intakegesprek. Hierdoor konden wij alles goed op elkaar afstemmen en wisten wij waar wij aan toe zouden zijn op de dag van styling. De woning straalt nu sfeer uit en iedere ruimte laat zijn functie zien. Het is een ruime woning in een gewilde wijk in Voorhout.
17 september 2018, 11:02
Volgende artikel

Vastgoedstyling Basis:

Twee-onder-één-kap woning in Groesbeek.

Deze woning was zeer goed onderhouden en stijlvol ingericht. Voor veel mensen een reden om niet te stylen, want het ziet er immers ‘perfect’ uit. Er hoeft weliswaar niet veel te gebeuren maar ook in deze woningen verdienen een optimale vastgoedpresentatie en valt er altijd nog winst te behalen.

Adviezen en  uitwerking:

 • Deze woning zag er al zeer smaakvol uit
 • Uitdaging was om de woning nog meer in de spotlights te zetten
 • Benadrukken van de plus- en focus-punten.
 • Ondanks het goede interieur was er te veel ruis (persoonlijke spullen) aanwezig.
 • Deze komen niet op de foto. Je gaat immers je huis verkopen en niet je thuis.

Resultaat:

De fotoreportage geeft een prachtig beeld van deze woning. Vooral de ruime slaapkamers en woonkamer komen zeer goed tot hun recht omdat de bewoners goed hebben meegewerkt hun persoonlijke spullen op te ruimen. Nu zie je in volle glorie wat deze woning te bieden heeft. Mooie raampartijen, groot vloeroppervlakte en mooie details in de tuin.

Vastgoedstyling Plus én klein meubelverhuur

Ruime vrijstaande woning met rieten kap en een goed onderhouden tuin in Bemmel.

Budget:

Het klopt, de woning is gedateerd. Maar ook dan kun je een mooie fotoreportage plaatsen op Funda. De eigenaresse begreep dat er zaken moesten worden opgeknapt, zoals het witten van de muren. Maar hier was geen budget voor en ook geen mogelijkheid om dit zelf aan te pakken. Wij hebben er dus rekening mee gehouden dat de nieuwe bewoners zelf alle renovatiewerkzaamheden zullen moeten gaan doen. Daarom laten wij in onze styling vooral alle ruimtes en hun functie zien. Een aantal slaapkamers werd niet meer gebruikt. Wij hebben hier een plusstyling toegevoegd en een klein meubelverhuur ingezet om de slaapkamers die niet meer gebruikt worden presentatie-klaar te houden voor de bezichtigingen.

Adviezen en  uitwerking:

 • Ondanks het gedateerde meubilair, kan er een optimale styling plaatsvinden
 • Alle persoonlijke spullen zijn weggehaald
 • Met aanvullende meubels en accessoires de woning goed tot zijn recht laten komen
 • Iedere ruimte kreeg naar zijn functie een sfeervolle presentatie
 • Op de foto’s wordt de vloeroppervlakte benadrukt, deze was op de vorige foto’s niet goed zichtbaar

Resultaat:

De woning is met al zijn charme en pluspunten gefotografeerd. Het is een duidelijke weergave geworden van de werkelijkheid en daarnaast hebben wij de mogelijkheden van iedere ruimte goed benadrukt.
13 juli 2018, 07:24
Volgende artikel

Vastgoedstyling Basis

Betreft een ruime 2-onder-1-kapwoning in Malden.

Deze woning was goed onderhouden en kleurrijk ingericht maar zeker niet te vol. Dus een Basis Styling volstaat hier prima.

Adviezen / uitwerking:

 • Laat de focuspunten zien.
 • In deze woning is gekozen voor een aantal aanwezige kleuraccenten. Kies ervoor om niet teveel verschillende kleuren in een ruimte te gebruiken.
 • Door meer ruimte te creëren in de woonkamer, laat je vloeroppervlakte zien.
 • De bewoner heeft met behulp van het DG-opruimlijstje de handen uit de mouwen gestoken ter voorbereiding en zo kon DG vastgoedstyling op dé dag van de vastgoedstyling meteen aan de slag.
 • Iedere ruimte een eigen kleur/uitstraling te geven, zorgt ervoor dat kijkers op funda zich deze woning herinneren.
 • Doordat je zelf de persoonlijke spullen opruimt kun je meteen een selectie maken van de spullen die je niet wilt mee verhuizen.

Resultaat:

Aangezien er weinig voorwerk verricht hoefde te worden, waren de bewoners toch aangenaam verrast hoe wij de woning op de foto hebben gezet. Plus- en focuspunten van de woning zijn goed in beeld gebracht.

Vastgoedstyling Plus

Betreft een 2-onder-1-kap in Winssen.

Omdat een basis styling niet zou voldoen vanwege het gedateerde interieur, is hier gekozen voor de plusstyling. Dit is de basisstyling plus een extra pakket naar aanleiding van het budget van de klant. Denk hierbij aan € 600-1000 voor de complete vastgoedstyling en huren van onze accessoires en inboedel, inclusief fotografie.

Doel van styling / adviezen / uitwerking:
Het meubilair dat nog aanwezig was, was zeer gedateerd, maar het is zeker gebruikt in de styling. Zij hebben verder wel alle persoonlijke spullen verwijderd. Zo konden met onze aanvullende meubels en accessoires er een mooie presentatie van maken, die de woning goed tot zijn recht laat komen.

 • Dat er gedateerde meubels instaan wil niet zeggen dat je dan alleen richt op de oudere doelgroep, juist niet!
 • Er wordt gekeken naar hoe er een moderne wind door de woning kan waaien en vooral wat mogelijk is met een ruimte. Dat betekent niet dat er hoogglans witte meubels in moeten, maar dat de woning op de foto en tijdens bezichtigingen sfeer uitademt.
 • Het opruimlijstje heeft zeker zijn vruchten af geworpen, want ondanks dat er ontzettend veel gedaan moest worden en door emotie er veel extra tijd in ging zitten, kon er na enkele weken begonnen worden met de vastgoedstyling.
 • Een extra advies is om de erg grote tuin te laten opknappen. Dit is ten slotte een unieke eigenschap en zal de verkoop bevorderen.

Vastgoedstyling Winssen

Resultaat:

Op de fotoreportage was goed te zien wat de woning te bieden had. Landelijk wonen in een riante stijlvolle woning. Er kwamen meteen dezelfde week veel vragen voor bezichtigingen en binnen twee weken is deze woning dan ook verkocht!
8 juni 2018, 10:34
Volgende artikel

Basis styling tussenwoning

In deze woning was het nodige achterstallig onderhoud. Daar was vrijwel geen budget voor dus is er gekozen voor de basisstyling. Op die manier konden zij belangrijke zaken zoals schilderwerk aan de buitenkant van de woning ook laten uitvoeren.

Doel van styling/ adviezen/ uitwerking
De eigenaresse woonde al zo’n dertig jaar met veel plezier in de woning, maar had geen budget om de woning optimaal bij te houden. De zolder was gedateerd en had ook slechte plekken in de muren door eerdere lekkages. Maar ook het schilderwerk buiten moest worden aangepakt. Er is geadviseerd om de voorgevel te laten schilderen, want dat is het eerste wat de potentiële kopers zien. Verder was het hier de uitdaging om van haar thuis een huis te maken. Met zeker 80% van de inboedel is er een mooie presentatie gemaakt en kon de juiste sfeer van deze woning naar voren komen.

Resultaat
Op de fotoreportage is goed te zien wat deze woning te bieden heeft. De pluspunten zijn benadrukt, zoals de lichte woonkamer met knusse patio. De ruime kamers en zolder. Waar na een renovatie een gezin weer met veel plezier kan wonen!

Plus styling eengezinswoning in Molenhoek

Naast de basisstyling was er ruimte om de woningpresentatie te perfectioneren. Er is hier gekozen voor een Plusstyling.

Doel van styling/ adviezen/ uitwerking
De ziel en zaligheid van de eigenaresse was nog sterk aanwezig in deze woning. Als styliste is het dan ook noodzaak de erfgenamen te begeleiden in dit emotionele proces. Het is goed om objectief naar de woning te kijken, maar ook begrip te hebben voor de persoonlijke situatie. Aan de hand van de opruimlijst is er aangegeven wat wenselijk zou zijn om op te ruimen, zodat deze mooie woning goed tot zijn recht zou komen op de foto’s. Er waren veel mooie spullen en meubels aanwezig waardoor er met behoud van sfeer veel focuspunten tot hun recht konden komen.

Resultaat
Door de goede samenwerking van de erfgenamen en DG vastgoedstyling is er in deze woning veel karakter behouden. Daarnaast is het een presentatie geworden voor een brede doelgroep. Op de foto’s is goed te zien wat deze woning te bieden heeft. Ruime lichte slaapkamers, een ruime zolder etage en gezellige woonkamer met knusse tuin.
25 april 2018, 08:42
Volgende artikel

Basis styling en meubelverhuur

De bewoners van dit huis kregen van de bank nog één laatste kans om de woning zelf te verkopen, voordat het een executieverkoop zou worden. Zij hebben deze woning vier jaar geleden gekocht om er te wonen en een mooie B&B te realiseren. Het huis bestaat namelijk uit twee woningen die zijn samengevoegd en daardoor 9 kamers, 2 badkamers en meerdere bergingen hebben. De verkopers gingen vol goede moed aan de slag, maar door tegenslagen bleven werkzaamheden liggen. Dit resulteerde in een totaal gestripte onderetage.


Doel van styling/ adviezen/ uitwerking:
Het doel hadden we duidelijk voor ogen: voorkomen van executieverkoop. De focus moet op de positieve punten van de woning worden gelegd, zodat we heel goed de mogelijkheden benadrukken.

Aan de hand van een opruimlijst hebben de verkopers zelf ook een duidelijke rol gekregen. Daarnaast moeten onafgemaakte klussen gerealiseerd worden voordat DG aan de slag kon gaan. Door spullen op te ruimen en te verzetten, kon iedere ruimte de uitstraling krijgen die het nodig had. Met name het laten zien welke functie de ruimte had was heel belangrijk.

Resultaat:
Het resultaat mocht er zijn! De verkopers hadden er aan het begin van de dag totaal geen vertrouwen in dat er überhaupt een mooie foto van hun huis gemaakt kon worden. Nu zal er zich een koper moeten melden die van klussen houdt en deze woning de uitstraling geeft die het verdient.
16 februari 2018, 11:23

Vastgoedstyling Basis:

Betreft een ruime hoekwoning

Doel van styling / adviezen / uitwerking:

Hier was het natuurlijk belangrijk de woning zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. De bewoner heeft de garage omgebouwd tot extra woonruimte, maar deze werd nog niet als zodanig gebruikt. Er is voor gekozen om hier de eethoek te plaatsen, zodat je ook meer ruimte overhoudt in de woonkamer. Dit resulteerde in een enthousiaste reactie. Hier hadden ze zelf nog nooit aan gedacht!

 • Laat de focuspunten zien, een kamer en suite met glas en lood deuren geven sfeer.
 • Door meer ruimte te creëren in de woonkamer, laat je vloeroppervlakte zien. Je verkoopt je huis niet je thuis.
 • De bewoner heeft met behulp van het DG-opruimlijstje de handen uit de mouwen gestoken ter voorbereiding en zo kon DG vastgoedstyling op dé dag van de vastgoedstyling meteen aan de slag.
 • Iedere ruimte een eigen kleur/uitstraling te geven, zorgt ervoor dat kijkers op funda zich deze woning herinneren. De keuze of men wel of niet tot een bezichtiging overgaat wordt binnen 10 seconden bepaald na het kijken van de foto’s.
 • Doordat je zelf de persoonlijke spullen opruimt kun je meteen een selectie maken van de spullen die je niet wilt mee verhuizen.

Interieur styling malden

Resultaat:

De woning was binnen een halve dag klaar voor presentatie, zodat deze de volgende dag op funda geplaatst kon worden door de makelaar. De woning was binnen één maand verkocht, zelfs nét iets boven de vraagprijs. De bewoners hadden hierdoor dus een onverwacht extraatje en de vastgoedstyling konden ze opvoeren als verkoopkosten, dus deze was bijna gratis! Vastgoedsstyling Plus

Vastgoedstyling Plus

Betreft een vrijstaande (gedateerde) woning in Molenhoek.

Bij deze woning gingen erfgenamen hun ouderlijk huis verkopen. Dit was een zeer emotioneel proces voor alle partijen. Vooral als je met meerdere erfgenamen te maken hebt met ieder hun eigen inzicht. Voor onze klanten is het heel fijn dat er overzicht gegeven wordt en uiteindelijk een gezamenlijk doel kunnen stellen: de woning zo goed mogelijk presenteren om zo het maximale verkoopresultaat te bereiken.

Deze erven moesten flink aan de slag, want hun ouders hadden in de loop der jaren heel wat verzameld. Daarnaast brengt iedere ruimte veel herinneringen met zich mee. Wat kan weg en wat juist niet?

Doel van styling / adviezen / uitwerking:
Deze woning is erg gedateerd en moet grondig worden aan gepakt door de nieuwe bewoners. Ze weten bij deze woning dat er het een en ander moet gebeuren zoals kozijnen, isolatie en dubbelglas en eventueel een uitbouw. Omdat er is gekozen voor een plusstyling hebben wij de (gedateerde) meubels die aanwezig waren gebruikt en daaraan onze accessoires toegevoegd om een compleet plaatje te komen.

 • Dat er gedateerde meubels instaan wil niet zeggen dat je dan alleen richt op de oudere doelgroep, juist niet!
 • Er wordt gekeken naar hoe er een moderne wind door de woning kan waaien en vooral wat mogelijk is met een ruimte. Dat betekent niet dat er hoogglans witte meubels in moeten, maar dat de woning op de foto en tijdens bezichtigingen sfeer uitademt.
 • Het opruimlijstje heeft zeker zijn vruchten af geworpen, want ondanks dat er ontzettend veel gedaan moest worden en door emotie er veel extra tijd in ging zitten, kon er na enkele weken begonnen worden met de vastgoedstyling.
 • Een extra advies is om de erg grote tuin te laten opknappen. Dit is ten slotte een unieke eigenschap en zal de verkoop bevorderen.

interieur styling molenhoek

Resultaat:

Bij het plaatsen op funda kwamen er veel reacties binnen bij de makelaar. Ondanks dat het een ‘kluswoning’ was, rolden de complimenten binnen over de authentieke sfeer in huis. Er was veel animo voor deze woning. Door op een fotote laten zien wat de ruimtes kunnen bieden kwamen er veel kopers met kinderen op deze woning af en werd dit fijne huis binnen drie weken verkocht.

Net als 25.000 andere slimme verkopers op de hoogte blijven? Ontvang dan maandelijks gratis tips, advies en nieuws over de huizenmarkt.

Ja, ik ontvang graag gratis tip en nieuws

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.