Verhuizen? 7x Let op!

Door
Scanmovers
op

Gemiddeld verhuis je maar drie keer in je leven. Dat betekent dat de meeste mensen waarschijnlijk geen expert in verhuizen zijn. Daarom hebben wij 7x ‘Let op!’ voor jou op een rij gezet, die je zowel mét het inschakelen van een verhuisexpert als zonder kunt gebruiken.

Let erop dat je genoeg spullen doorgeeft

Het inschatten van het aantal kubieke meters aan meubilair dat verhuisd moet worden, is geen makkelijke opgave. Loop bij het inventariseren van de inboedel iedere kamer na. Hier geldt: beter te veel spullen geïnventariseerd dan te weinig. Soms kunnen extra spullen niet meer mee met de verhuiswagen of dient er alsnog twee keer te worden gereden en dat zorgt voor hogere kosten. Wil je weten hoe je sowieso op verhuiskosten kunt besparen? Lees dan deze 5 tips!

Let erop dat je je goed voorbereidt

Een veelgemaakte fout bij een verhuizing is een slechte voorbereiding, zoals te laat beginnen met opruimen en inpakken. Een perfecte voorbereiding start met het goed inpakken van spullen die mee moeten met de verhuizing. Tip: label alle spullen van tevoren, bijvoorbeeld met verschillende kleurstickers. Op deze manier is het makkelijker om te zien waar bepaalde spullen moet staan op het nieuwe adres. Dit scheelt tijd en ergernissen!

Het loskoppelen van elektrische apparaten zoals een koffiezetapparaat, koelkast en mixer is ook onderdeel van een goede voorbereiding. Idealiter worden deze apparaten ingepakt in de originele verpakking om zo kans op schade te voorkomen. Een wasmachine moet verhuisd worden via een bepaald stappenplan. Allereerst dient een wasmachine losgekoppeld te worden van de water- en stroomtoevoer. Het water sijpelt er waarschijnlijk rustig uit, dus koppel de wasmachine niet pas vlak voor het verhuizen los.

Let op dat je de hoeveelheid werk goed inschat

Denk aan (de)montage, in- en uitpakken, traplopen of het gebruik van externe lift. Bij het inschatten doe je er goed aan de volgende vragen te beantwoorden:

  • Zijn er meubelstukken die niet door de gang of door het trapgat passen? Moeten de meubelstukken door het raam verhuisd worden? Denk dan aan een externe lift. Is verhuizing door het raam geen optie, dan moeten de meubels gedemonteerd worden. Doe je dit zelf en hoeveel tijd kost dit?
  • Wat is de afstand van de parkeerplek voor de verhuiswagen naar de voordeur? En, in het geval van een galerijflat of appartementencomplex, hoe ver is het lopen van de hoofddeur naar de deur van het appartement? Zijn er ongehinderde looproutes of moeten verhuizers door vele deuren?
  • Wil je alles zelf inpakken of laat je een verhuizer een deel inpakken/uitpakken?

Let erop dat je een parkeerontheffing op tijd aanvraagt

Parkeergelegenheid vlakbij het huis (begin- en eindadres) is uiteraard belangrijk voor een goed verloop van de verhuizing, een voorwaarde voor een strakke planning. Zowel een parkeervergunning als een tijdelijke verkeersmaatregel moet minimaal 1 week van tevoren worden aangevraagd. Er is kans dat de aanvraag wordt afgewezen. Daarom geldt: hoe eerder de aanvraag, hoe beter.

In sommige gevallen dient er ook een parkeergelegenheid/-plaats/-vergunning te worden geregeld voor de verhuislift. Denk hierbij aan de bereikbaarheid voor een aanhangwagen maar ook aan de plek ten opzichte van de muur of het raam. Dit alles geldt uiteraard voor zowel het beginadres als voor eindadres.

Let op dat je de tijd neemt voor verhuizen

Een verhuizing moet secuur en met zorg worden aangepakt. Een opgelegde tijdsdruk gaat ten koste van de concentratie en vergroot de kans op slippertjes en dus op schade. Neem daarom ruim de tijd voor (de voorbereiding van) jouw verhuizing. Haastige spoed is zelden goed!

Let hier op bij het inschakelen van een verhuisbedrijf

Er zijn grote verschillen in de verzekeringsvoorwaarden, garanties en service die verhuizers bieden. De klant doet er goed aan om diverse aanbiedingen naast elkaar te leggen, voordat hij of zij een beslissing maakt. Hoe meer informatie een klant van tevoren kan geven, hoe beter de verhuizers een inschatting kunnen maken. Met genoeg informatie en bijbehorende foto’s kunnen verhuisoffertes zo nauwkeurig mogelijk op maat worden gemaakt.

Ben je benieuwd wat een erkende verhuizer voor jou kan betekenen? Lees hier verder!

Let erop dat je je adresgegevens op tijd doorgeeft

Bij het wisselen van huis zijn er een aantal zaken die altijd goed moeten worden geregeld:

  • Inschrijven gemeente
  • Doorgeven verhuizing gemeente
  • Verhuisservice post

Bovenstaande zaken hebben vooral te maken met de administratie voor en na een verhuizing. Voor zaken als energie, internet en televisie moeten oude contracten worden opgezegd en nieuwe contracten worden afgesloten. Een mooie kans om ook hier verschillende providers te vergelijken en de beste deal te sluiten.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.