Waarom de verkoper een betere bezichtiging verzorgt dan de makelaar

Door
Sophie van Gorsel
op

Bij Makelaarsland verzorgt de verkoper van de woning zelf de bezichtigingen. Mensen vragen vaak waarom de bezichtigingen bij Makelaarsland uit handen worden gegeven. Hieronder lees je over de voordelen.

Flexibel en bekend met de woning

  1. Een verkoper verzorgt een betere bezichtiging dan een makelaar. De sfeer, aandacht en ervaring, zoals de verkoper die kan overbrengen wordt nooit door de makelaar geëvenaard.
  2. Een geïnteresseerde wil graag zo snel mogelijk bezichtigen en dan het liefst ‘s avonds of in het weekend. Voor de flexibele verkoper is dit natuurlijk geen probleem.
  3. Het verzorgen van bezichtigingen is een grote kostenpost voor een makelaar. Een makelaar moet van afspraak naar afspraak en heeft daardoor veel (verloren) reistijd. Onder andere omdat onze verkopers de bezichtigingen zelf verzorgen betalen zij een vaste lage prijs voor het verkopen van hun huis.
  4. Het voorbereiden van een bezichtiging is het meeste werk en dit moet een verkoper altijd doen. Ook als een makelaar de bezichtiging begeleidt moet de verkoper zijn hele huis opruimen & schoonmaken. Een bezichtiging duurt gemiddeld 20 minuten tot een half uur. Ik denk dat ik voor elke verkoper spreek als ik zeg dat het opruimen en schoonmaken van een huis langer duurt dan het daadwerkelijk rondleiden van de belangstellenden!

Ook kopers vinden het prettig om door de verkoper zelf rondgeleid te worden. Uit ons klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat 82% liever door de verkoper wordt rondgeleid dan door de makelaar. Waarom is dat zo?

Meer en leuker

  1. De verkoper kan veel meer én leuker over zijn eigen huis vertellen
    Wie kent zijn huis of buurt immers beter dan de verkoper zelf? En waar valt een koper uiteindelijk voor? De makelaar die vertelt over de (reeds bekend bij geïnteresseerden) kenmerken van het huis of de verkoper die vertelt hoe de zon op elk moment van de dag het huis binnenvalt en welke buren wel/niet leuk zijn. De makelaar vertelt wat je al weet, de verkoper vertelt wat je écht wilt weten.
  2. De verkoper is flexibeler dan een makelaar
    Waar kopers bij een traditionele makelaar vaak pas na enige tijd een huis kunnen bezichtigen, kan een verkoper geïnteresseerden direct in de gelegenheid stellen. Ook kunnen bezichtigingen gemakkelijk ’s avonds en in het weekend plaatsvinden. Buiten werktijden bezichtigen is prettig voor zowel verkoper alspotentiële koper.

Begeleid je zelf de bezichtigingen van jouw te koop staande huis? Lees dan ook de Checklist Bezichtigingen en bekijk onze handige video’s ‘Waar let je op bij de bezichtigingen van je huis‘ en ‘Je huis verkopen en zelf de bezichtigingen doen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.