Je eerste huis kopen

Je eerste huis kopen, daarbij komt enorm veel kijken. Starters die hun eerste huis kopen zetten een belangrijke stap tot eigenwoningbezitter. Bij het zoeken en aankopen van een huis kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken!

Een koopwoning vinden

Bij het zoeken en vinden van een woning gebruikt bijna 100% van de woningzoekers de huizensite Funda. Op Funda staat het grootste aanbod aan koophuizen in heel Nederland. Andere woningsites waar woningen gevonden kunnen worden zijn bijvoorbeeld zoekallehuizen.nl en Starcq.nl. Voor starters is het op de huidige woningmarkt lastig om een huis te vinden. Het wordt nog moeilijker als je je droomhuis gevonden hebt en over wilt gaan tot aankoop.

Tip! Bij het zoeken naar een woning kun je een gratis NVM zoekopdracht aanmaken. Door het plaatsen van een zoekopdracht ontvang je altijd het meest actuele en complete woningaanbod dat precies past bij jouw woonwensen. Plaats hier een zoekopdracht.

Tip! Gebruik onze handige checklist om te bezichtigen als een ├ęchte professional. Download de checklist hier.

 

Eerste huis aankopen

Je hebt je droomwoning gevonden en wilt overgaan tot aankoop van een eerste huis. De vragen waarmee bijna iedere koper worstelt, zijn:

– Hoeveel is het huis ├ęcht waard?
– Wat moet ik bieden?
– Zijn er gebreken?

Om het antwoord op deze en andere vragen te vinden, is het verstandig een eigen makelaar in de arm te nemen. Vaak wordt bij de aankoop van een huis zijdelings wel de hulp van een vriend of familielid gevraagd, maar bij de grootste aanschaf in je leven wil je toch zeker een specialist die jouw belangen behartigt? Een NVM aankoopmakelaar geeft je inzicht in de waarde van de woning en voert scherpe onderhandelingen met de verkopende partij om het maximale resultaat te behalen voor jou als koper.