Een huis kopen zonder makelaar

Je wilt je droomhuis kopen, maar je twijfelt of je een aankoopmakelaar wilt inschakelen, of misschien wil je wel een huis kopen zonder makelaar. Dan is dit natuurlijk mogelijk, maar hoe kun je dan het beste een huis kopen zonder makelaar?

Een huis kopen is voor iedereen spannend en levert ook vele vragen op. Ga je met een aankoopmakelaar op stap, of wil je liever een huis kopen zonder makelaar? Voor het geval je voor de tweede optie kiest, zijn er zeker zaken waar je extra op moet letten!

Huis kopen zonder makelaar: tips

Bezichtiging
Als je een huis op het oog hebt, is de eerste stap een bezichtiging. Ben je na de eerste bezichtiging nog steeds enthousiast, ga dan nog een tweede keer kijken samen met iemand die de woning met een kritische blik bekijkt. Als je zelf weinig verstand hebt van bouwtechnische aspecten van een woning, dan is er bijna altijd wel een kennis of familielid die hiermee kan helpen.

Onderhandelingen
Voordat je een eerste bod uitbrengt op je droomhuis, is het belangrijk dat je de waarde van de woning helder hebt. Hiervoor heb je een taxatie nodig. Een makelaar/taxateur kan je hierin voorzien. Als je de waarde eenmaal kent, kun je de onderhandelingsstrategie bepalen. Bedenk vooraf wat je maximaal kunt lenen en wat je maximaal wilt betalen voor de woning en houd dit in gedachten tijdens de onderhandelingen.

Koopovereenkomst
Na overeenstemming worden alle afspraken omtrent de aankoop vastgelegd in een koopovereenkomst. Het is belangrijk dat alle afspraken juridisch goed vastgelegd worden en dat deze koopakte correct wordt opgesteld. Controleer alle juridische stukken nauwkeurig, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Overleggen met een makelaar

Overleggen met een makelaar

Heb je na het lezen van dit artikel nog twijfels over het inschakelen van een makelaar bij de aankoop van je woning? Dan kun je misschien wel wat advies van een makelaar gebruiken of even snel overleggen.

Geen probleem hoor, één van onze makelaars belt je om jouw brandende vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Laat je gegevens achter en je hoort van ons!

Ja, bel mij om te overleggen

Je volgende droomhuis vind je met de Makelaarsland zoekopdracht. Download nu de app en maak direct je zoekopdracht aan!


Google play Store

App Store

Waarom wel een aankoopmakelaar

Een huis kopen zonder makelaar, niet iedereen durft het aan. Indien je behoefte hebt aan begeleiding, dan is het raadzaam om een specialist in te schakelen die je belangen behartigt. Het is waarschijnlijk toch de grootste aanschaf in je leven. Een aankoopmakelaar helpt onder andere met het bepalen van de woningwaarde, de onderhandelingen en het controleren van de koopovereenkomst.

Wil je een huis kopen zonder makelaar, maar wens je na enige tijd toch hulp te krijgen bij één of meerdere stappen, dan kun je daarvoor natuurlijk ook de hulp van een aankoopmakelaar inschakelen.

Heb je vragen over de aankoopmakelaar, of wil je graag geholpen worden met de aankoop van je volgende woning? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Vrijblijvend informatiegesprek aanvragen

Veel gestelde vragen over een aankoop

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

Kan ik de app gebruiken om een huis te vinden?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.