Een huis kopen zonder makelaar

U wilt uw droomhuis kopen, maar u twijfelt of u een aankoopmakelaar wilt inschakelen, of misschien wilt u wel een huis kopen zonder makelaar. Dan is dit natuurlijk mogelijk, maar hoe kunt u dan het beste een huis kopen zonder makelaar?

Een huis kopen is voor iedereen spannend en levert ook vele vragen op. Gaat u met een aankoopmakelaar op stap, of wilt u liever een huis kopen zonder makelaar? Voor het geval u voor de tweede optie kiest, zijn er zeker zaken waar u extra op moet letten!

Huis kopen zonder makelaar: tips

Bezichtiging
Als u een huis op het oog heeft, is de eerste stap een bezichtiging. Bent u na de eerste bezichtiging nog steeds enthousiast, ga dan nog een tweede keer kijken samen met iemand die de woning met een kritische blik bekijkt. Als u zelf weinig verstand heeft van bouwtechnische aspecten van een woning, dan is er bijna altijd wel een kennis of familielid die hiermee kan helpen.

Onderhandelingen
Voordat u een eerste bod uitbrengt op uw droomhuis, is het belangrijk dat u de waarde van de woning helder heeft. Hiervoor heeft u een taxatie nodig. Een makelaar/taxateur kan u hierin voorzien. Als u de waarde eenmaal kent, kunt u de onderhandelingsstrategie bepalen. Bedenk vooraf wat u maximaal kunt lenen en wat u maximaal wilt betalen voor de woning en houd dit in gedachten tijdens de onderhandelingen.

Koopovereenkomst
Na overeenstemming worden alle afspraken omtrent de aankoop vastgelegd in een koopovereenkomst. Het is belangrijk dat alle afspraken juridisch goed vastgelegd worden en dat deze koopakte correct wordt opgesteld. Controleer alle juridische stukken nauwkeurig, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Zoekopdracht via onze app

Heeft u uw droomhuis nog niet gevonden? Download dan onze super handige app en maak een zoekopdracht aan. U krijgt dagelijks het allernieuwste aanbod dat aan uw specifieke wensen voldoet overzichtelijk op een rij. U kunt uw favoriete woningen opslaan en mochten er ontwikkelingen zijn rondom de verkoop van deze woning, zoals bijvoorbeeld een prijsverlaging, dan bent u als eerste op de hoogte via een pushbericht.

Wilt u ook uw volgende droomhuis vinden, maak dan nu uw zoekopdracht aan.

Zoekopdracht aanmaken

Uw volgende droomhuis vind u met de Makelaarsland zoekopdracht. Download nu de app en maak direct uw zoekopdracht aan!


Google play Store

App Store

Waarom wel een aankoopmakelaar

Een huis kopen zonder makelaar, niet iedereen durft het aan. Indien u behoefte heeft aan begeleiding, dan is het raadzaam om een specialist in te schakelen die uw belangen behartigt. Het is waarschijnlijk toch de grootste aanschaf in uw leven. Een aankoopmakelaar helpt onder andere met het bepalen van de woningwaarde, de onderhandelingen en het controleren van de koopovereenkomst.

Wilt u een huis kopen zonder makelaar, maar wenst u na enige tijd toch hulp te krijgen bij één of meerdere stappen, dan kunt u daarvoor natuurlijk ook de hulp van een aankoopmakelaar inschakelen.

Heeft u vragen over de aankoopmakelaar, of wilt u graag geholpen worden met de aankoop van uw volgende woning? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Veel gestelde vragen over een aankoop

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

Kan ik de app gebruiken om een huis te vinden?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.