Full service makelaar

De meeste makelaars zijn full service makelaars. Wat de makelaar dan allemaal voor je doet en wat het kost; dat lees je hier!

Wat is een full service makelaar?

Een full service makelaar is een makelaar die het verkopen van je huis of het aankopen van een woning geheel voor zijn rekening neemt.

Full service verkoopmakelaar
Diensten die een full service verkoopmakelaar voor je doet zijn onder andere:

 • een waardebepaling van je woning
 • het adviseren over de beste verkoopstrategie voor jouw woning
 • het verzorgen van bezichtigingen
 • het voeren van onderhandelingen
 • het opstellen van de  koopovereenkomst
 • controleren of alles juridisch in orde is
 • aanwezigheid bij de eindinspectie en sleuteloverdracht
Wat is een full service makelaar?

Full service aankoopmakelaar

Diensten die een full service aankoopmakelaar voor je verzorgt zijn onder andere:

 • een waardebepaling van de woning die je wilt kopen
 • meegaan naar bezichtigingen
 • het bepalen van de biedingsstrategie om tot het beste aankoopresultaat te komen
 • het voeren van onderhandelingen
 • het controleren van de koopovereenkomst en andere juridische stukken
 • aanwezig zijn bij de eindinspectie en sleuteloverdracht

Wat kost een full service makelaar?

De kosten van een full service makelaar lopen sterk uiteen. In de meeste gevallen wordt door full service makelaars een courtage – een percentage van de verkoopprijs – afgesproken. Maar er zijn ook full service makelaars die – naast een basiscourtage – werken met een bonuscourtage en makelaars die een vast tarief hebben. De gemiddelde courtage ligt vaak rond de 1% en 1,5% (bron: VEH).

Makelaarsland werkt met een vaste all-in prijs van € 3.250 euro voor verkoop en € 2.250 voor aankoop (*In Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Almere en regio Amsterdam is het tarief € 2.950). Je bespaart al snel duizenden euro’s aan makelaarskosten! Benieuwd naar onze dienstverlening? Vraag een gratis informatiegesprek aan.

Tip! Vergelijk meerdere makelaars en hun kosten voordat je je keuze maakt. Vraag naar wat inclusief is in de dienstverlening en bekijk de tarieven. Let er daarbij op of de makelaar ook opstartkosten/advertentiekosten/promotiekosten rekent. Zo weet je zeker dat je je keuze baseert op volledige informatie.

Wat kost een full service makelaar?

Makelaarsland full service

Makelaarsland startte ooit – als eerste makelaar van Nederland – als internetmakelaar. Het doel was simpel: wij gaven jou zelf de regie over het verkoopproces en jij bespaarde duizenden euro’s op je makelaarskosten; onder andere door zelf actief te zijn.

Sinds 2018 bieden wij ook full service makelaardij aan met hetzelfde doel: Wij houden jou altijd op de hoogte houden van elke stap in het verkoopproces en bieden onze diensten aan voor een scherpe, vaste prijs, ongeacht de waarde van jouw woning.

Makelaarsland full service

Laat je ontzorgen

De meeste verkopers willen bij hun verkoop graag volledig ontzorgd worden en dat snappen wij maar al te goed. Dus heb jij geen zin of geen tijd om zelf actief te zijn bij je verkoop? Laat het dan allemaal aan ons over. Wij hebben een landelijk netwerk van Makelaarsland Agents die jou volledig kunnen ontzorgen. Ons team van makelaars en adviseurs staat voor je klaar!

Als full service makelaar hebben wij inmiddels duizenden huizen verkocht en heel veel verkopers blij gemaakt. Klanten geven ons gemiddeld een 9 als klantbeoordeling op funda.

We maken het verkopen van je huis makkelijk en betaalbaar. Zo hoort het gewoon te gaan. Samen gaan we voor het beste resultaat: een dik tevreden jij!

Laat je ontzorgen
NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.