NVM Open Huizen Dag:
doe mee!

De NVM Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar door Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) georganiseerd. De volgende NVM open huizen dag is op zaterdag 5 oktober 2019.

De NVM Open Huizen Dag is voor woningverkopers en woningzoekers belangrijke dag waarop woningen massaal vrijblijvend bezichtigd kunnen worden. De NVM Open Huizen Dag kan nog altijd rekenen op grote belangstelling. Op deze dag doet ca. 25% van het totale woningaanbod in Nederland mee en houden tienduizenden woningbezitters Open Huis.

Bezoekers NVM Open Huizen Dag

Voorgaande NVM Open Huizen dagen leverden vaak meer dan 100.000 bezoeken op. De belangrijkste reden voor die populariteit is dat de Open Huizen Dag zowel huizenzoekers als verkopers van een huis een unieke kans biedt. Voor wie een huis zoekt, is het heel aantrekkelijk om in de gewenste regio een aantal huizen zonder afspraak te kunnen bekijken en vergelijken. Voor wie zijn huis wil verkopen, biedt de NVM Open Huizen Dag de kans om zijn woning aan een groter aantal geïnteresseerden te laten zien.

Uw woning en de NVM Open Huizen Dag

Wilt u meedoen aan de NVM Open Huizen Dag? Dan is Makelaarsland dé partner voor u. Tijdens de Open Huizen Dag van Makelaarsland en NVM kunt u tussen 11.00 uur en 15.00 uur uw huis zonder afspraak laten bezichtigen. Meedoen aan de NVM Open Huizen Dag is altijd gratis als u uw huis bij Makelaarsland te koop zet.

Vrijblijvend informatiegesprek aanvragen

Staat uw huis al bij ons in verkoop? Meld uw woning dan aan op mijn.makelaarsland.

Open Huizen Dag NVM: wat kunt u verwachten?

De voorbereiding 
Een open huis organiseren kan heel eenvoudig zijn: een vermelding bij uw woningpresentatie en een poster achter uw keukenraam. En dan hopen dat er mensen komen kijken. De landelijke NVM Open Huizen Dag zorgt voor veel extra aanloop, maar het kan zeker geen kwaad om uw woning ook online extra aandacht te geven. Mensen die huizen bekijken stippelen vaak een open huizen route uit via funda en zo vergroot u de kans dat zij ook uw woning bezichtigen!

Omdat er ontzettend veel huizen te koop staan, is het soms lastig voor verkopers om er op funda bovenuit te steken. Daarom is een extra dienst presentatiepakket een goede manier om uw woning te laten opvallen tussen alle huizen die te koop staan en meedoen met een open huis. Niet alleen uw positie op funda is belangrijk, het gaat uiteindelijk allemaal om uw huis. Hoe staat de tuin erbij? Staan er veel overbodige spullen in huis? Zijn de ramen gelapt? Noem het maar op. Als uw huis spik en span is, verkoopt het zichzelf!

Verkoper aan het woord

Woningverkoper Annemarie Barbier schreef over haar ervaringen met Makelaarsland. Zij deed ook mee met de landelijke NVM Open Huizen Dag en verkocht haar woning succesvol:

"Laat ik bij het begin beginnen. We besluiten aan het eind van de zomer dat we gaan meedoen aan de NVM Open Huizen Dag. De voorafgaande weken gebruiken we om ons huis nog wat te verfraaien..."

Lees het hele blog

Tips voor de rondleiding

Tijdens de NVM Open Huizen Dag komt uiteraard het moment dat de woningzoekers aanbellen. Hoe leidt u de bezoekers rond en wat doet u na afloop van de bezichtiging?

Bent u nieuwsgierig naar meer manieren om alles uit het Open Huis te halen? Bekijk hier al onze tips: Tips NVM Open Huizen Dag.

Profiteer van de NVM Open Huizen Dag

Een groot aantal huizenbezitters dat hun huis wil verkopen via Makelaarsland stelt hun woning open voor bezichtiging tijdens de NVM Open Huizen Dag. Dit geldt voor woningbezitters door heel Nederland, en voor huizen van elke prijscategorie. Door meerdere huizen op dezelfde dag te bezoeken bespaart de potentiële koper tijd, en kunnen huizen gemakkelijker vergeleken worden. Voor u heeft het als voordeel dat er veel geïnteresseerden langskomen, wat de kans dat uw huis verkocht wordt natuurlijk vergroot. Als u de verkoop van uw woning door Makelaarsland laat behandelen, kunt u ook profiteren van de NVM Open Huizen Dag!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een bod uitbrengen?

Huis op funda plaatsen – wat zijn de mogelijkheden?

Wat moet ik doen na de bezichtiging van een huis?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.