Wat kost een aankoopmakelaar?

Er zijn grote verschillen in de kosten die aankoopmakelaars rekenen. Die kunnen oplopen tot vele duizenden euro’s. En ook wat je ervoor terugkrijgt, loopt erg uiteen.

Naast de kwaliteit en manier van werken, zijn de prijsverschillen per makelaar te verklaren door de diensten die een makelaar biedt. Het wordt bijvoorbeeld duurder wanneer de makelaar meegaat bij het bezichtigingen van meerdere woningen. Wanneer je de aankoopmakelaar inschakelt als je al een woning hebt gevonden, liggen de kosten lager.

Wat kost een aankoopmakelaar van Makelaarsland?

Dat hangt vooral af van wat je zoekt.

Aankoop Makelaar

Als je behoefte hebt aan een makelaar die vanaf de eerste bezichtiging tot aan het tekenen van de akte bij de notaris met je meegaat, dan kies je Aankoop Makelaar. Echt iets voor latendoeners! Jouw lokale Makelaarsland Agent komt op voor jouw belangen, onderhandelt en regelt alles van A tot Z. Gewoon voor een vast tarief van € 1.950, ongeacht de waarde van het huis. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook heel betaalbaar. Vooral als je bedenkt dat een aankoopmakelaar gemiddeld € 2.848 kost (NVM bedrijfsbarometer 2019).

Aankoop Coach

Maar soms is een aankoopmakelaar nét iets teveel van het goede. Dan is er Aankoop Coach. Voor de zelfdoener. Als een soort coach helpen we je op afstand. We vergelijken de vraagprijs met recent verkochte woningen in de buurt, helpen met het uitbrengen van een bod en checken de koopovereenkomst. De rest doe je zelf. En daar betaal je dus ook niet voor. Makkelijk zat.

Kies je voor Aankoop Coach? Dan koop je een bundel woninganalyses voor € 200. Die geeft recht op 5 analyses én de hulp van jouw aankoopcoach. Achteraf betaal je € 450 voor de aankoopcoaching. Maar pas als het huis is aangekocht is. Een succesfee dus!

Meer weten? Heb jij een huis op het oog en wil je meer weten over het aankopen van een huis met Makelaarsland? Laat je gegevens achter, dan bellen wij je terug.

Ja, bel mij terug

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Als je een huis gaat kopen, zit je geheid met allerlei vragen. Hoeveel is het écht waard? Wat moet ik bieden? Hoe kom ik ertussen in deze markt? Een aankoopmakelaar kan je verder helpen. Die vertelt je voordat je gaat kijken waar je op moet letten. Of gaat met je mee en behartigt je belangen, als je wil. Twee zien meer dan één. Zo zie je niks over het hoofd en voorkom je dat je een miskoop doet. Een aankoopmakelaar regelt alles voor je en neemt de juridische en administratieve rompslomp uit handen. Dat scheelt tijd en gedoe.

Bovendien scheelt het onder aan de streep veel geld. Jouw aankoopmakelaar is een doorgewinterde onderhandelaar en is niet emotioneel betrokken. En dat kan jou zomaar duizenden euro’s op de aankoop besparen. Heb je die kosten meteen al terugverdiend!

Alles over aankopen

Vallen aankoop makelaarskosten onder kosten koper?

De kosten van een aankoopmakelaar komen wel voor rekening van de koper, maar vallen niet binnen de kosten koper. In de kosten koper zitten de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning. Dat zijn onder andere de overdrachtsbelasting, de notariskosten voor de opmaak van de leveringsakte en hypotheekakte en inschrijvingskosten van de akten in de registers.

Wil je meer weten over het aankopen van een huis, met een beetje hulp van Makelaarsland?

Download onze brochure

Voer jouw gegevens in en download onze brochure

Bedankt

Je ontvangt de brochure ook via e-mail.

Bekijk onze brochure

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Veel gestelde vragen over Aankoopmakelaar

Mag Makelaarsland optreden als verkoop- en aankoopmakelaar?

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.