Wat kost een aankoopmakelaar?

De kosten van een aankoopmakelaar kunnen oplopen tot duizenden euro’s, maar er bestaan grote verschillen in wat een aankoopmakelaar kost. In dit artikel vind je meer informatie over de kosten voor een aankoopmakelaar en de diensten die hiervoor worden geleverd.

Naast de kwaliteit en efficiëntie van de makelaar zijn prijsverschillen te verklaren door de soort dienstverlening die de makelaar biedt. Een aankoopmakelaar is bijvoorbeeld duurder wanneer hij meegaat bij het bezichtigingen van meerdere woningen. Wanneer je de aankoopmakelaar inschakelt als je al een woning hebt gevonden, liggen de kosten lager.

Wat kost een aankoopmakelaar van Makelaarsland?

Bij Makelaarsland betaal je maar €1.950 voor de begeleiding door een aankoopmakelaar. Een gemiddelde aankoopmakelaar kost € 2.756 (NVM bedrijfsbarometer 2018). Ontdek wat onze  voor jou doet bij de aankoop van je nieuwe droomhuis.

Lees alles over een aankoopmakelaar

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Het inschakelen van een aankoopmakelaar brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo heeft een aankoopmakelaar meer kennis en ervaring in onderhandelingen. Dat kan goed uitkomen, want niet iedereen beschikt over deze vaardigheid. Ook helpt een aankoopmakelaar je bij het vinden van het juiste huis, hij kan mee bezichtigen, hij ziet bijvoorbeeld gebreken die jij over het hoofd ziet en voorkomt zo dat je een ‘kat in de zak’ koopt. Een aankoopmakelaar is niet emotioneel en blijft altijd zakelijk, bovendien neemt hij of zij jou de juridische en administratieve rompslomp uit handen. Wel zo handig.

Wat kost een aankoopmakelaar maximaal?

De kosten voor een aankoopmakelaar worden ook wel courtagekosten genoemd. De aankoopmakelaar-courtage wordt veelal na de aankoop bij de notaris voldaan. De courtage is vaak gebaseerd op het onderhandelingsresultaat. Er wordt dan een percentage berekend van het bedrag dat de aankoopmakelaar door voor jou te onderhandelen van de vraagprijs weet af te krijgen. Er zijn inmiddels steeds meer aankoopmakelaars die vaste makelaarstarieven hanteren voor de aankoop van een woning. Hierdoor weet de koper voor de aankoop al wat de makelaar kost.

Wat kost een aankoopmakelaar: jouw investering terugverdienen

Door het inschakelen van een NVM aankoopmakelaar ben je verzekerd van deskundigheid, ervaring en marktkennis. Een aankoopmakelaar verdient de investering voor je terug door je duizenden euro’s op de aankoop te besparen en jou veel tijd uit handen te nemen.

Onze Makelaarsland Agents zijn ook aankoopmakelaar en behartigen jouw belangen bij de aankoop van jouw droomhuis.

Alles over aankopen

Vallen Makelaarskosten onder Kosten Koper?

De kosten van een aankoopmakelaar komen voor rekening van de koper en vallen niet binnen de kosten koper. In de kosten koper zitten de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning. Dat zijn o.a. de overdrachtsbelasting, de notariskosten voor de opmaak van de leveringsakte en hypotheekakte en inschrijvingskosten van de akten in de registers.

Heb jij een huis op het oog en wil je meer weten over het aankopen van je woning met een Agent van Makelaarsland? Vraag dan een vrijblijvend informatiegesprek aan.

Veel gestelde vragen over Aankoopmakelaar

Mag Makelaarsland optreden als verkoop- en aankoopmakelaar?

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Alle veelgestelde vragen

Even sparren met een makelaar?

Vraag nu een gesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.