Beste makelaar: Welke makelaar past bij jou?

Er zijn meer dan 4.000 makelaars actief in Nederland. De kans is groot dat je uit tientallen makelaars kunt kiezen bij jou in de omgeving. Maar wat zijn de verschillen tussen deze makelaars en wie is de beste makelaar voor jou?

Beste makelaar: Welke makelaar past bij jou?

Beste makelaar voor jóu

Wie de beste makelaar voor jou is, hangt natuurlijk af van je wensen. Wil je een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging? Wil je zelf een actieve rol spelen in het verkoopproces? Wil je je huis prominent op funda? Wat is het budget voor een makelaar? Hoeveel makelaar heb je nodig? Zodra je je wensen duidelijk in kaart hebt gebracht, kun je op zoek naar de beste makelaar.

Makelaars vergelijken

Door het vergelijken van verschillende makelaars, kom je erachter wie de beste makelaar voor jou is. Wij geven je daarbij wat handige tips.

  • Door te kiezen voor een NVM-makelaar ben je verzekerd van een prominente plaatsing van jouw huis op funda en service en deskundigheid van geschoolde makelaars.
  • Beslis welke diensten en factoren voor jou belangrijk zijn tijdens de begeleiding van de aan- of verkoop.
  • Makelaarscourtage, waar moet je op letten?
  • Lees reviews van verkopers die jou voorgingen bij verschillende makelaars.

Hoeveel hulp heb je nodig?

Bedenk je bij het kiezen van een makelaar, hoeveel hulp je wilt ontvangen. Wil je bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen verzorgen, of is dat niets voor jou en wil je het gewoon allemaal aan een makelaar overlaten? Er zijn makelaars waarbij je kunt kiezen hoeveel hulp je krijgt. En daar betaal je dan ook naar.

Makelaarscourtage

Bij het verkopen van je huis wil je natuurlijk de hoogste verkoopprijs. Vaak is de makelaarscourtage gekoppeld aan deze prijs. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de makelaarskosten. Let goed op de volgende punten als het gaar op courtage:

  • Let er op of de courtage die de makelaar rekent inclusief of exclusief BTW is. Bij de meeste makelaars is de courtage exclusief BTW.
  • Vraag ook naar de opstartkosten die een makelaar rekent. Opstartkosten zijn de vaste kosten voor het publiceren van je woning, voordat deze verkocht is en de courtage wordt berekend.
  • Vraag ook naar de kosten die de makelaar rekent wanneer je onverhoopt je opdracht bij een makelaar intrekt. Deze intrekkingskosten kunnen aanzienlijk zijn.

Klantervaringen lezen

De meeste verkopers raadplegen eerst hun vrienden en familie, maar bij het zoeken naar de beste makelaar kun je ook gebruikmaken van online reviews. Verkopers hechten veel waarde aan ervaringen van medeverkopers en maken daarom steeds meer gebruik van online beoordelingen. Op internet zijn talloze sites te vinden waarop makelaars beoordeeld worden.

Een voorbeeld van een website waar beoordelingen van verschillende makelaars vermeld staan, is wieisdebestemakelaar.nl. Op deze site wordt de kwaliteit van makelaars inzichtelijk gemaakt en krijgen consumenten een beter en objectief beeld van verschillende makelaars. Consumenten kunnen hun mening geven over het enthousiasme van de makelaar, de snelheid van reageren, het nakomen van afspraken, zijn creativiteit en de marktkennis.

Andere vergelijkingssites die je kunt raadplegen zijn:

  • funda: Op de grootste huizensite van Nederland kunnen verkopers hun makelaar beoordelen nadat de woning definitief verkocht is.
  • Feedback Company: Met maximaal 5 sterren kunnen verkopers aangeven hoe zij hun makelaar beoordelen. Daarnaast kan de klant een reactie geven met toelichting op het aantal gegeven sterren.

Verkopen met Makelaarsland

Zelf de regie

Makelaarsland is een NVM-makelaar, maar dan nét even anders dan je gewend bent. Wanneer je Makelaarsland Actief kiest kun je veel besparen op je makelaarskosten doordat je zelf actief mee helpt met het verkopen van je huis. Op onze website kun je de kosten snel vergelijken met de kosten die je bij andere makelaars zou maken. Door je woningprijs in te vullen vergelijk je onze kosten met die van een gemiddelde full-service makelaar.

Wil jij meer hulp van je makelaar?

Kies dan voor Makelaarsland Gemak. Je betaalt een vast laag bedrag van €2.950 inclusief BTW, waarvoor jouw makelaar je ontzorgt tijdens de verkoop. Jouw Makelaarsland Agent komt uit de buurt en kan dus voor jou de bezichtigingen doen. Een complete service, maar nog steeds goedkoper dan de gemiddelde makelaar! Kijk of er een Agent bij jou in de buurt zit.

Informatiegesprek aanvragen

Jeanine

Adviseur
Ik sta voor je klaar!

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Bedankt

Ik bel je snel!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.