Zelf je huis verkopen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun huis te verkopen of een deel van de verkoop zelf te verzorgen. Zelf je huis verkopen zonder makelaar kan veel geld schelen, maar pas op dat goedkoop geen duurkoop wordt. Uw huis te koop zetten is één van de belangrijkste beslissingen in uw leven en u wilt uiteindelijk een succesvolle verkoop realiseren. De hulp van een makelaar kan hierbij het verschil maken.

Waarom je huis verkopen zonder makelaar?

Geld besparen
De belangrijkste reden om uw huis te verkopen zonder makelaar is geld besparen. U wilt geen hoge makelaarskosten betalen wanneer u uw huis gaat verkopen. Als u alles voor uw eigen rekening neemt en genoeg tijd heeft om uw woning actief te promoten, bespaart u duizenden euro’s aan makelaarskosten.

Flexibeler dan een makelaar Als verkoper bent u veel flexibeler dan een makelaar. Bij interesse in uw woning kunt u direct contact opnemen met de geïnteresseerde en een bezichtiging inplannen. U verzorgt de bezichtigingen wanneer het u en de potentiële koper uitkomt. Ook als dat ’s avonds of in het weekend is.

Kennis van uw woning Het leukste gedeelte van de woningverkoop zijn de rondleidingen. Wie kent uw woning en buurt immers beter dan uzelf? Ook kopers waarderen het als de verkoper zelf de bezichtiging begeleidt. U kunt veel meer vertellen over uw woning dan een makelaar en geeft kopers informatie uit de eerste hand. Zelf je huis verkopen? Tips zijn hier te lezen!

Risico's van zelf je huis verkopen

U heeft tijd en zin om veel zelf te doen bij de verkoop van uw huis en u wilt graag geld besparen, dus denkt u eraan uw huis te verkopen zonder makelaar. Maar is dat verstandig? Naast bovengenoemde voordelen heeft zelf je huis verkopen namelijk ook risico's.

Zelf je huis verkopen

Geen prominente plaatsing op Funda 100% van de woningzoekers zoekt op Funda naar een woning. Alleen als u met een NVM makelaar uw woning verkoopt, krijgt u een prominente plaatsing van uw huis op Funda. Zonder plaatsing op Funda kunnen woningzoekers uw woning waarschijnlijk niet goed vinden en zo mist u potentiële kopers!

Geen ervaring in onderhandelingen Een makelaar voert tientallen onderhandelingen per jaar en is een ervaren onderhandelaar. Als u zelf de onderhandelingen voert, mist u de ervaring, de expertise en het inzicht van een échte makelaar, waardoor u wellicht veel te veel toegeeft op de koopsom.

Geen juridische zekerheid Als u uw woning zonder makelaar verkoopt, heeft u geen juridische zekerheid. Stel dat er gebreken aan de woning naar voren komen na verkoop en u niet aan uw meldingsplicht heeft voldaan. Dan kunnen de risico’s voor u groot zijn.

Verkopen met hulp van een makelaar

Als u bovengenoemde voordelen van zelf uw huis verkopen aantrekkelijk vindt, maar wel graag de risico’s wilt vermijden, kunt u bij het verkopen van uw huis ook voor de gulden middenweg kiezen. Een internetmakelaar, waarbij u zelf actief bent bij de verkoop, maar wel met de begeleiding en adviezen van een NVM makelaar, een prominente plaatsing op Funda en zonder hoge makelaarskosten. Makelaarsland is zo'n makelaar.

Wilt u meer weten over de formule van Makelaarsland ‘Verkopen doen we samen’?
» Vraag onze gratis verkoopbrochure aan


Gratis informatiegesprek

Maak kennis met Makelaarsland. Bel ons op 088 200 2000 of laat ons contact met u opnemen.

Gesprek aanvragen

Vrijblijvend uitproberen

Maak gratis een proef woningpresentatie en neem een kijkje achter de schermen bij Makelaarsland.

Meld u gratis aan