Bouwkundige keuring bij aankoop huis

Door
Makelaarsland
op

Als je twijfelt aan de bouwkundige staat van de woning die je wilt gaan kopen, is het altijd aan te raden om een bouwkundige keuring uit te laten voeren, óók in deze markt.

De druk op de huidige woningmarkt verhoogt de risico’s voor kopers fors. Dit zien wij gebeuren: Omdat er voor elke woning momenteel zo veel interesse wordt getoond, zijn kopers (vooral starters) bang om mis te grijpen als ze een bouwtechnische keuring in hun voorwaarden laten opnemen. Er zijn natuurlijk andere gegadigden die dit niet doen en die krijgen dan misschien wel voorrang.

Wij vinden zelfs dat een bouwkundige keuring verplicht zou moeten zijn. Een bouwkundige keuring is altijd slim om te laten doen en niet alleen bij oudere woningen. Ook bij nieuwere woningen komen vaak genoeg gebreken voor. Zo’n keuring als voorbehoud opnemen zorgt ervoor dat je geen kat in de zak koopt. Maar ook als de koop gewoon doorgaat weet je wat er hersteld moet worden. Je voorkomt verdere ellende en je kunt lekker wonen. Als een bouwtechnische keuring verplicht wordt gemaakt, krijgt iedereen gelijke kansen en lopen kopers tegen minder problemen aan na de grootste aankoop van hun leven.

TIP! Laat je bouwtechnische keuring uitvoeren in je 3 dagen bedenktijd. Dan hoef je deze niet op te nemen als voorwaarde, maar heb je wel de zekerheid dat je geen bouwval koopt. Maak dit wel kenbaar bij de verkoper.

Weten wat een bouwtechnische keuring precies is? Lees ons artikel ‘Bouwkundige keuring woning

Samenwerking met Keuringshuis

Makelaarsland werkt voor het uitvoeren van een bouwtechnische keuring samen met Het Keuringshuis. Als kopers via MijnMakelaarsland een keuring aanvragen kan dit voor een standaard gereduceerd tarief van €340,00 incl. btw. Aanvragen van Makelaarsland worden altijd zo snel mogelijk ingepland, dit uiteraard in overeenstemming met de verkopend partij van de woning.

Wat gebeurt er na je aanvraag?

Nadat je een bouwkundige keuring hebt aangevraagd bij Makelaarsland ontvangt Het Keuringshuis daar direct een aanvraag van. Binnen 24 uur wordt er contact opgenomen met de verkopende partij om een afspraak in te plannen. Zodra een afspraak is ingepland ontvangt de aanvrager een e-mail met daarin de datum en het tijdstip van de inspectie. Je mag altijd bij de inspectie aanwezig zijn, dit is echter geen verplichting. Het rapport ontvang je twee werkdagen nadat de inspectie heeft plaatsgevonden. In het rapport staan alle bevindingen van de inspecteur met eventuele onderhouds- en herstelkosten.

Meer informatie over bouwkundige keuring

Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kan je kijken op de website van Het Keuringshuis, mailen naar info@keuringshuis.nl, of telefonisch contact opnemen via 033-2850663. Het Keuringshuis is aangesloten bij het Keurmerk Vakkundig Gekeurd en biedt naast bouwkundige keuringen ook nog andere soorten inspecties.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.