Bouwkundige keuring bij aankoop huis

Door
Makelaarsland
op

Als je twijfelt aan de bouwkundige staat van de woning die je wilt gaan kopen, is het aan te raden om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. ADAkeur is een professioneel onafhankelijk inspectiebureau met inspecteurs die jarenlange ervaring hebben en zij vertellen je meer over de bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring bij aankoop huis

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige elementen van een woning. Het is handig om je bouwkundige keuring uit te laten voeren door een erkend keurder, omdat:

  • Een keurder weet wat de bouwkundige elementen van een woning zijn
  • De keurder weet wat de staat van een woning is
  • Hij/zij een rapport voor je kan opstellen met de eventuele herstel- en onderhoudskosten

Met een bouwtechnische keuring ben je zeker van de huidige staat van de woning. Je weet welk onderhoud direct en op termijn nodig is en je onderhandelingspositie is sterk bij het kopen of verkopen van je huis. Nadat de bouwkundige keuring heeft plaatsgevonden en je het rapport hebt ontvangen, weet je precies wat de bouwkundige staat van de woning is. Je kunt de bouwkundige keuring bijvoorbeeld opnemen in je ontbindende voorwaarden. Zo kan je altijd nog terug als blijkt dat je droomhuis erg veel bouwkundige gebreken heeft.

Welke onderdelen van het huis worden geïnspecteerd?

Vaak wordt de vraag gesteld wat er wel of niet bij een bouwkundige keuring hoort. Dat ligt uiteraard aan de opdracht, maar over het algemeen wordt van het dak tot aan de kruipruimte geïnspecteerd. Dit is overigens alleen een visueel onderzoek. Technische installaties worden alleen geïnspecteerd aan de hand van de levensduur. ADAkeur gaat bijvoorbeeld wel onder de kruipruimte, maar alleen als er al een kruipruimte is of als er al toegang tot onder de vloer is.

Samenwerking met Makelaarsland

ADAkeur heeft een jarenlange samenwerking met Makelaarsland. Als kopers via MijnMakelaarsland een keuring aanvragen kan dit voor een standaard gereduceerd tarief van €315,00 incl. btw (geldt voor woning tot 1.000 m3). Aanvragen van Makelaarsland worden altijd zo snel mogelijk ingepland, dit uiteraard in overeenstemming met de verkopend partij van de woning.

Wat gebeurt er na je aanvraag?

Nadat je een bouwkundige keuring hebt aangevraagd bij Makelaarsland ontvangt ADAkeur daar direct een aanvraag van. Binnen 24 uur wordt er contact opgenomen met de verkopende partij om een afspraak in te plannen. Zodra een afspraak is ingepland ontvangt de aanvrager een e-mail met daarin de datum en het tijdstip van de inspectie. Je mag altijd bij de inspectie aanwezig zijn, dit is echter geen verplichting. Het rapport ontvang je twee werkdagen nadat de inspectie heeft plaatsgevonden. In het rapport staan alle bevindingen van de inspecteur met eventuele onderhouds- en herstelkosten.

Meer informatie over bouwkundige keuring

Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kan je kijken op de website van ADAkeur, mailen naar info@adakeur.nl, of telefonisch contact opnemen via 030-2614961. ADAkeur is aangesloten bij het Keurmerk Vakkundig Gekeurd en biedt naast bouwkundige keuringen ook nog andere soorten inspecties.

Geschreven door: ADAkeur

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.