Bouwkundige keuring woning: Wanneer voer je deze uit?

Het voorbehoud voor uitvoeren van een bouwkundige keuring houdt in dat de koper, na overeenstemming bereikt te hebben, een bouwkundige keuring laat uitvoeren. Mochten uit deze keuring belangrijke zaken naar voren komen die de koop van de woning belemmeren, dan heeft de koper het recht om de koop kosteloos te ontbinden.

Bouwkundige keuring woning: Wanneer voer je deze uit?

Bouwkundige keuring woning: wat is dat?

Een bouwkundige keuring is een rapport dat opgesteld is door een onafhankelijk keuringsbureau, die de bouwkundige staat van een woning beoordeelt. In dit rapport worden de bouwkundige gebreken genoemd met de daarbij horende kostenpost om deze gebreken te herstellen.

Een bouwkundige of bouwtechnische keuring geeft een goed en betrouwbaar beeld van de bouwkundige staat van de woning voor de koper die de woning overweegt te kopen. De bouwkundige keuring toont aan of er sprake is van gebreken of achterstallig onderhoud en geeft een indicatie van de herstelkosten op korte en lange termijn. Ben je op zoek naar een partij die een bouwtechnische keuring voor je kan verzorgen? Kijk dan eens op de site van onze partner, Keuringshuis.nl of bel met ons via 088 200 2000.

Advies van onze makelaars

Advies van onze makelaars

Heb je zelf al gebreken gevonden en wil je graag advies wat je hier mee kunt doen in de onderhandelingen? Vraag dan nu gratis aankoopadvies aan. Onze makelaars hebben inzicht in marktcijfers, geven je tips voor de onderhandelingen en kunnen inschatten hoe veel geïnteresseerden er zijn voor een woning. Ook kun je sparren met onze makelaars. Dit geeft je nog meer vertrouwen om de juiste beslissing te nemen.

Onze makelaars geven je graag advies over het kopen van je volgende droomhuis!

Geef mij advies!

Wanneer voer je zo’n keuring uit?

Er kan voor gekozen worden de keuring te laten uitvoeren vóór het verstrijken van de wettelijke bedenktijd. Een andere mogelijkheid is dat de bouwkundige keuring binnen 17 dagen na het verstrijken van de wettelijke bedenktijd wordt uitgevoerd. In dit geval wordt er afgesproken dat de overeenkomst kan worden ontbonden als het herstel van gebreken en direct noodzakelijk achterstallig onderhoud een bepaald afgesproken bedrag overschrijdt. Gemiddeld ligt dit bedrag rond de € 5.000 aan constructieve gebreken (bijvoorbeeld rotte kozijnen of een slecht dak).

Uiteraard is het ook mogelijk om een keuring in een eerder stadium uit te laten uitvoeren, zodat je voordat je de onderhandelingen begint weet waar je aan toe bent. Omdat een bouwkundige keuring al snel € 300 kost, is het zonde van je geld, wanneer je geen overeenstemming bereikt.

Heb je een dringende vraag over de bouwkundige keuring, of kunnen wij je ergens anders mee helpen? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Informatiegesprek aanvragen

Stefan

Klantadviseur
Ik sta voor je klaar!

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Bedankt

We nemen contact met je op

Veelgestelde vragen over ontbindende voorwaarden

Wat zijn ontbindende voorwaarden?

Wat houdt de onderzoeksplicht koper in als je een huis koopt?

Wat houdt de NVM No Risk clausule in?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.