Bouwkundige keuring woning: Wanneer voert u deze uit?

Het voorbehoud voor uitvoeren van een bouwkundige keuring houdt in dat de koper, na overeenstemming bereikt te hebben, een bouwkundige keuring laat uitvoeren. Mochten uit deze keuring belangrijke zaken naar voren komen die de koop van de woning belemmeren, dan heeft de koper het recht om de koop kosteloos te ontbinden.

Bouwkundige keuring woning: wat is dat?

Een bouwkundige keuring is een rapport dat opgesteld is door een onafhankelijk keuringsbureau, die de bouwkundige staat van een woning beoordeeld. In dit rapport worden de bouwkundige gebreken genoemd met de daarbij horende kostenpost om deze gebreken te herstellen.

Een bouwkundige keuring geeft een goed en betrouwbaar beeld van de bouwkundige staat van de woning voor de koper die de woning overweegt te kopen. De bouwkundige keuring toont aan of er sprake is van gebreken of achterstallig onderhoud en geeft een indicatie van de herstelkosten op korte en lange termijn. Bent u op zoek naar een partij die een bouwkundige keuring voor u kan verzorgen? Kijk dan eens op Adakeur.nl.

Advies van onze makelaars

Heeft u zelf al gebreken gevonden en wilt u graag advies wat u hier mee kunt doen in de onderhandelingen? Vraag dan nu gratis aankoopadvies aan. Onze makelaars hebben inzicht in marktcijfers, geven u tips voor de onderhandelingen en kunnen inschatten hoe veel geïnteresseerden er zijn voor een woning. Ook kunt u sparren met onze makelaars. Dit geeft u nog meer vertrouwen om de juiste beslissing te nemen.

Onze makelaars geven u graag advies over het kopen van uw volgende droomhuis!

Geef mij advies!

Wanneer voert u een bouwkundige keuring uit?

Er kan voor gekozen worden de bouwkundige keuring te laten uitvoeren vóór het verstrijken van de wettelijke bedenktijd. Een andere mogelijkheid is dat de bouwkundige keuring binnen 10 dagen na het verstrijken van de wettelijke bedenktijd wordt uitgevoerd. In dit geval wordt er afgesproken dat de overeenkomst kan worden ontbonden als het herstel van gebreken en direct noodzakelijk achterstallig onderhoud een bepaald afgesproken bedrag overschrijdt. Gemiddeld ligt dit bedrag rond de € 5.000 aan constructieve gebreken (bijvoorbeeld rotte kozijnen of een slecht dak).

Uiteraard is het ook mogelijk om een bouwkundige keuring in een eerder stadium uit te laten uitvoeren, zodat u voordat u de onderhandelingen begint weet waar u aan toe bent. Omdat een bouwkundige keuring al snel € 300 kost, is het zonde van uw geld, wanneer u geen overeenstemming bereikt.

Heeft u een dringende vraag over de bouwkundige keuring, of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Veel gestelde vragen over ontbindende voorwaarden

Wat zijn ontbindende voorwaarden?

Wat houdt de onderzoeksplicht koper in als je een huis koopt?

Wat houdt de NVM No Risk clausule in?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.