De presentatie van jouw woning wordt weer belangrijker!

Door
Nicole Pouli
op

De presentatie van jouw woning wordt (opnieuw) belangrijk. De woningmarkt lijkt iets af te koelen. Het aantal koopwoningen neemt toe en we zien een trend in minder bezichtigingsaanvragen per woning. Niet gek als je je bedenkt dat kopers door de stijgende rente zo’n tien procent minder kunnen lenen en dus ook minder kunnen bieden op een woning. En dat terwijl de huizenprijzen verder oplopen.

Meer woningaanbod betekent ook meer concurrentie bij de verkoop van je woning. Wees hierop voorbereid. We helpen je graag op weg. Hieronder lees je onze tips om je woning te laten opvallen tussen de rest van het aanbod.

Fotografie

Mooie foto’s zijn zonder meer het belangrijkste visitekaartje van je woning. Met professionele foto’s geef je een goede eerste indruk van de woning aan potentiële kopers. Je kunt het zien als een eerste bezichtiging. Een koper scrolt vanaf zijn bank door alle foto’s. Daarna wordt de rest van de presentatie verder onder de loep genomen. Plattegronden, 360 graden foto’s, video? Alles wordt bekeken en bij een positieve indruk volgt er een bezichtigingsaanvraag.

Plattegronden

Plattegronden worden vrijwel altijd na de foto’s bekeken. Een plattegrond geeft de koper een goede visualisatie van de ruimtes en ligging t.o.v. het huis. Dit kan vanaf de foto’s soms lastig te beoordelen zijn. Plattegronden zijn dus essentieel voor de verkoop van jouw woning!

360 graden foto’s

Een virtuele bezichtiging door je woning op basis van 360 graden foto’s. De koper kan gemakkelijk via een smartphone, tablet of desktop alle ruimtes van je woning doorlopen. Hoe werkt het? De fotograaf komt bij jou langs en plaatst in het midden van elke ruimte een camera die, je raadt het al, een 360 graden rondje draait en de kamer op beeld vastlegt. Leuk, want dit effect zorgt bij kopers voor meer gedetailleerde informatie en ze hebben het gevoel alsof ze écht in jouw woning zijn.

Zet je woning in de spotlight op funda

Naast het goed presenteren van je woning kun je de verkoop nog extra promoten met producten van funda. Zo zorg je met een Toppositie voor een prominentere plek boven de zoekresultaten en met de Blikvanger word de hoofdfoto van je huis groot getoond in de resultatenlijst. Je verkoop een extra boost geven? Deze dienst vraag je gemakkelijk bij ons aan via MijnMakelaarsland.

Kortom, presenteer je woning zo volledig mogelijk. Zo onderscheid jij je van de concurrentie en creëer je voor de mogelijke koper een goede oriëntatie. Zo bespaar je indirect tijd voor jezelf, want jij ontvangt alleen aanvragen van serieuze kopers. Een win-win dus!
Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je alles de mogelijke opties.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.