Huis verkopen: Verkoopklaar maken buitenzijde

Door
Roos van Schaaijk
op

Als je huis in de verkoop staat, is een onvergetelijke eerste indruk bij potentiële kopers het eerste doel. Die eerste indruk is het moment dat kijkers voor je huis staan. Bekijk deze tips over hoe het verkoopklaar maken van je woning, zodat je het ‘te koop’ bord hopelijk snel weer uit je tuin kan halen.

Er zijn genoeg kleine projecten die je zelf in een handomdraai kunt doen en die een grote bijdrage leveren aan die belangrijke eerste indruk. Zorg met deze 8 tips voor het perfecte visitekaartje:

  1. Zorg dat de voortuin netjes is; haal onkruid weg en fleur de boel op met kleurrijke en lekker ruikende bloemen. Kies bijvoorbeeld voor lavendel. Zorg er ook voor dat het pad naar de voordeur goed begaanbaar is.
  2. Zorg ervoor dat de ramen schoon zijn. Potentiële kopers zijn nieuwsgierig wat er zich in het huis afspeelt, even naar binnen gluren.
  3. Kijk of er spinnenwebben zijn en haal deze weg.
  4. Haal een doekje over de kozijnen, deuren, tuinmeubelen en verlichting. Dit zijn kleine details die een groot verschil maken.
  5. Heb je een zonnescherm? Hang deze uit als de zon schijnt, potentiële kopers zien zo direct de toegevoegde waarde.
  6. Doe een klein beetje smeerolie op een stroef draaiend deurslot en op scharnieren die piepen.
  7. Check of de deurbel goed te horen is zodat je potentiële kopers niet te lang in de kou laat staan.
  8. Creëer een ruimere oprit door de vuilnisbakken, fietsen en auto uit het zicht te halen. Zo ziet de oprit er groter uit.

>> Meer tips over het verkoopklaar maken van de binnenzijde van je woning lees je hier.

Projecten voor verkoopklaar maken buitenzijde woning

Kleine aanpassingen maken al een groot verschil, maar wilt je het echt goed aanpakken? Overweeg dan de volgende grotere projecten.

Schilderen of vervangen van je kozijnen

Perfect uitziende kozijnen zijn een flinke meerwaarde voor je woning. Iedere huizenkoper weet tegenwoordig dat kozijnen altijd gecontroleerd dienen te worden. De keuze of je kozijnen geschilderd moeten worden of aan vervanging toe zijn, hangt af van de huidige staat van de kozijnen. Wanneer er rotte plekken en schimmel aanwezig zijn, vormen nieuwe kozijnen de oplossing. Gemiddeld betaalt je voor een nieuw kozijn tussen de € 600 – € 1.200 euro. Zijn je kozijnen verkleurd? Dan is een schilderen voldoende.

Reinigen van de gevel

Zit er groene aanslag op de gevel, dan kun je ervoor kiezen om je gevel grondig te laten reinigen. De meest gebruikte reinigingsmethoden zijn chemisch reinigen, stoomcleanen en zandstralen. Chemisch reinigen is geschikt voor lichte vervuiling zoals roetaanslag. Stoomcleanen is vooral geschikt voor vervuiling zoals mos, algen en klimop. Voor hardnekkige aanslag op je gevel vormt zandstralen de perfecte oplossing. Gemiddeld betaalt je voor het reinigen van je gevel tussen de 5  en 15 euro per vierkante meter.

Renoveren van de dakbedekking

Ziet de dakbedekking er slecht uit? Dan is het verstandig om hier een specialist naar te laten kijken. Je verlengt niet alleen de levensduur van het dak, ook zorg je voor een verhoging van de waarde van je huis. Een slecht dak (zowel op het huis als op de schuur), kan een potentiële koper afschrikken. Laat bijvoorbeeld kapotte dakpannen vervangen of laat een verse laag bitumen op het dak van je schuur leggen. Houd bij dit laatste project rekening met een gemiddelde prijs van € 1.200.

Tip: op HomeDeal vind je prijsinformatie voor alle projecten in en rond je woning, zo ziet je snel welke projecten wel en niet in uw budget passen.

Geschreven door Skydreams

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.