Makelaarsland ervaringen: De eerste bezichtiging

Door
Makelaarsland
op

De Makelaarsland ervaringen van Monique van Setten schrijft zij in een blog. Hierin vertelt ze over elke fase van het verkoopproces van haar woning: van de keuze voor een geschikte makelaar en de woningpresentatie tot de verhuizing. In het derde blog van Monique schrijft ze over de eerste bezichtiging.

Het huis klaarmaken voor een onuitwisbare indruk

In de vier dagen tot de eerste bezichtiging wordt er opgeruimd, schoongemaakt en werken wij oneffenheden weg. Dachten wij eerst dat de foto’s van onze woning belangrijk waren maar nu wordt ons duidelijk dat de bezichtiging nog vele malen belangrijker is! Nu gaan mensen ons huis met eigen ogen zien en ‘ervaren’. Met de verrassingen in het huis en de grootte van de ruimtes. Daar liggen de pluspunten van de woningen en daar willen wij dus goed mee voor de dag komen!

De tweede kijker meldt zich

In mijn vorige blog kon u lezen dat de eerste kijker zich al snel bij ons meldde. Leuke bijkomstigheid is dat nog voor de eerste bezichtiging was geweest er al een tweede kijker zich meldde. Goed teken voor ons! Dat betekent twee potentiele kopers die wij vol enthousiasme mogen vertellen over de fijne plekken van ons huis. Zoals de zithoek gericht op de tuin en het balkon op één van de slaapkamers waar u heerlijk kunt genieten van de avondzon. Ook willen wij graag vertellen over de verbouwingen en keuzes die wij maakten in het huis en uiteraard al hun vragen beantwoorden.Makelaarsland ervaringen

Cake en geurkaarsen

De finishing touch betekent dat we cakejes bakken en met geurkaarsen een lekker geur in huis creëren. We leggen de verkoopbrochure, flyers en visitekaartjes klaar voordat ze komen. Beide stellen geef ik de gelegenheid om eerst zelf door het huis te gaan, maar ze geven er beiden de voorkeur aan om samen met ons een ronde door het huis te doen. Erg leuk! Nadat ik ze zelf rondgeleid heb geef ik ze zelf nog de gelegenheid om alleen nog rond te kijken. Daarna drinken we wat en geef ik ze de ruimte om nog vragen te stellen, zoals over de NVM-vragenlijst, de overnamelijst en de datum waarop het huis beschikbaar is.

Twee uur later

Als de kijkers weg zijn ben ik helemaal uitgeblust. Pff, dat kost energie, hoe leuk ik het ook vind om te doen. Kijkers laten over het algemeen, helemaal in het bijzijn van de verkoper, weinig merken. Ik kon zien dat ze het huis mooi vonden, maar of dit nu hun droomhuis is, geen idee. Wij wachten rustig af…

Dat de stellen toch erg enthousiast zijn over ons huis blijkt al snel. Het eerste stel brengt binnen twee uur na vertrek een openingsvoorstel uit. Ook het tweede stel blijkt enthousiast en brengt een voorstel uit. Oeps, wat nu? We overleggen met onze makelaar en die legt ons de mogelijkheden uit. Wat dit uiteindelijk betekent komt in mijn volgende blog over Makelaarsland ervaringen aan bod. Dat het spannend is, is één ding wat zeker is. Het worden vierentwintig zenuwslopende uren….

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.