Online makelaar:
wat zijn de voordelen?

Door
Roos van Schaaijk
op

‘Vroeger was alles anders’. Zo ook de makelaardij. Het eerste bewijs van het beroep makelaar stamt uit het jaar 1284 en tot ver in de 18e eeuw werd er gebruik gemaakt van het makelaarsstokje. Makelaarsstokjes zijn passé, de vroegere gilde is nu de NVM en de internetmakelaardij groeit.

De online makelaar

Je huis verkopen met behulp van een online makelaar is dé moderne manier. Het is een manier waarbij je zelf een grotere rol speelt in het verkoopproces, dan wanneer je verkoopt met een ‘traditionele’ makelaar. Dit is iets waar je van te voren rekening mee moet houden. Natuurlijk heeft elke online makelaar zijn eigen diensten(pakketten) en kun je veel zaken uit handen geven, maar de bezichtigingen zijn bijna altijd onderdeel van wat jij zelf doet. En zo zijn er nog meer voordelen.

Een vast tarief

  • Vaste-prijs-makelaars verkopen sneller en tegen een 2,7 % betere prijs dan ‘dure’ makelaars.

Je betaalt geen percentage aan de makelaar, maar gewoon één vast bedrag ongeacht de plaats of waarde van je woning. Dit tarief verschilt uiteraard per online makelaar, maar het levert hoe dan ook een besparing op.

Zelf invloed op verkoopproces

Je hebt zelf de touwtjes in handen en plant de bezichtigingen in wanneer het jou uitkomt. Dus ook ‘s avonds en in het weekend. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat kopers het liefst door de eigenaar zelf rondgeleid willen worden. Geen verkooppraatjes, maar informatie die er voor nieuwe bewoners echt toe doet.

24/7 op de hoogte

Je wordt van elke bezichtigingsaanvraag en elke bieding op de hoogte gehouden, net als bij alle andere makelaars. De online makelaar gebruikt hier vaak handige apps of zogeheten ‘mijn-omgevingen’ voor. Een online account waarin je het gehele proces rondom de verkoop van jouw huis overzichtelijk kunt inzien.

Maximaal samenwerken

  • Vaste-prijs-makelaars zijn gespecialiseerd in onderhandelen en dit levert voordeel op!

Jij doet de bezichtigingen en al het papierwerk, plaatsing op funda, onderhandelingen en juridische zaken worden gedaan door de makelaar. Dit lijkt op de perfecte samenwerking. Ideaal om de onderhandelingen, waarbij vaak emoties komen kijken, door een makelaar te laten uitvoeren. En dan de koopovereenkomst: wie kan deze beter opstellen dan jouw makelaar?

Radicaal goedkoper

Omdat je zelf de rondleidingen doet, bespaar je als snel duizenden euro’s aan makelaarskosten. Op de website van Makelaarsland kun je direct jouw besparing berekenen.

Bereken mijn besparing

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.