Huis verkopen tips

De kogel is door de kerk. Je gaat je huis verkopen. Deze beslissing brengt zoveel keuzes met zich mee, dat je wel wat tips kunt gebruiken! Hoe ga je jouw huis verkopen? Met welke makelaar? Hoe zorg je voor een geslaagde bezichtiging? Hoe werken de onderhandelingen en wat staat er in de koopovereenkomst?

Hier lees je onze tips over de verschillende fases in het verkoopproces.

Onze huis verkopen tips

Tip 1 – Kies de juiste makelaar

Ga je jouw huis verkopen, dan moet je natuurlijk allereerst een makelaar kiezen. Geen makkelijke opgave, want de keuze is reuze. Ga voor jezelf na wat je verwacht van een makelaar en voor welke prijs dit mogelijk is. Kies een NVM makelaar als je een perfecte woningpresentatie op funda wilt. Maar ook als je dit niet wilt (bijvoorbeeld bij stille verkoop), is het belangrijk om een makelaar te kiezen die aan je verwachtingen voldoet.

Wil je een ervaren NVM makelaar die jouw huis verkoopt tegen een vaste, lage prijs (in plaats van tegen een courtage, die de meeste makelaars hanteren), dan is Makelaarsland de juiste keuze voor jou. Bij ons werkt het net even anders dan bij de gemiddelde makelaar. Je hebt namelijk twee smaken om je huis te verkopen.

‘Ik wil graag zelf de bezichtigingen doen’

Voor iedereen die graag volledig betrokken is bij de verkoop en graag zelf de regie houdt. Je vindt het leuk om geïnteresseerden te vertellen over je woning én je wilt flexibiliteit bij het inplannen van bezichtigingen. Het team van Makelaarsland staat altijd voor je klaar. Eén telefoontje of mailtje naar Makelaarsland en je hebt precies de begeleiding die je nodig hebt. Bijvoorbeeld van je persoonlijke makelaar als er een bieding binnenkomt of van ons juridische team als je vragen hebt over een akte in de koopovereenkomst. Doordat je zelf actief bent bespaar je flink op de kosten!

‘Ik wil dat Makelaarsland de bezichtigingen verzorgt’

Je huis verkopen voor de beste prijs én op een manier die bij je past. Dat is precies waar onze Makelaarsland Agent jou bij kan helpen. Jouw Agent komt bij jou uit de buurt en verzorgt de bezichtigingen voor jou. Jouw lokale Agent heeft alle informatie in huis om je een goed prijsadvies te geven en hij is een ervaren onderhandelaar. Wil je meer weten over de Agent die actief is bij jou in de buurt? Ontmoet jouw Agent!

Wil je meer weten over onze werkwijze? Bel ons direct via <a href=”0882002000″> 088 200 2000 </a>of vraag een gratis informatiegesprek aan.

Bereken jouw besparing

Wij begrijpen dat je jouw woning voor zo laag mogelijke makelaarskosten wilt verkopen. Bij Makelaarsland profiteer je van uitstekende service voor een vast laag tarief. Net als bij een traditionele makelaar biedt Makelaarsland jou verkoopbegeleiding van a tot z, maar dan wél tegen vaste lage kosten.

Weten wat je bij ons bespaart op de makelaarskosten als je zelf de bezichtigingen doet?

Bereken je besparing

Tip 2 – Zorg voor dé perfecte woningpresentatie

De fotoreportage van een woning is het meest bekeken onderdeel van een woningpresentatie en daarmee van groot belang. Schakel daarom altijd een fotograaf in voor het maken van foto’s van jouw huis. Zelf kun je zeker bijdragen aan het succes van je woningfoto’s door je woning voor te bereiden op de komst van de fotograaf. Licht en ruimte spelen hierin een belangrijke rol. Ruim op, zet de zonwering open, verplaats net even het tafeltje dat binnenin een ruimte staat. Al onze tips voor de voorbereiding vind je hier.

Soms is een fraaie fotoreportage niet voldoende om goed gevonden te worden op funda. Staat jouw woning in de buurt van andere te koop staande woningen of is jouw woning qua kenmerken gelijk aan veel andere huizen? Dan is het mogelijk om jouw huis wat extra aandacht te geven met extra diensten van funda. Bijvoorbeeld een maand bovenaan de zoekresultaten of een uitgelichte plek op de homepage.

Uiteraard is ook een krachtige en wervende aanbiedingstekst van belang. Wij vinden dat de omschrijving van jouw huis het beste door jou zelf geschreven kan worden. Jij kent jouw huis het beste en kan alle fijne eigenschappen benoemen. Een goede aanbiedingstekst schrijf je zo!

Verkoop je je huis met Makelaarsland? Dan krijg je een volledige woningpresentatie. Een professionele fotograaf komt langs voor een fotoreportage, 360 graden foto’s, een officieel meetrapport en 2D- en 3D plattegronden. Zo komt jouw huis direct perfect op funda.

Tip 3 – Overtuig potentiële kopers tijdens de bezichtiging

Je huis staat te koop en jouw woningpresentatie spat van het beeld op huizensite funda. Laat de bezichtigingen maar komen! Zodra de eerste afspraak met geïnteresseerden is gemaakt, wil je jouw woning zo fraai mogelijk presenteren. Je woning verkoopt zichzelf wanneer deze er op-en-top uit ziet. Hoe je daarvoor zorgt, lees je in onze tips voor bezichtigingen. Doe je zelf de rondleiding? Dan is het ook zeker handig om deze tips eens door te lezen voor een perfecte voorbereiding.

Meer tips over het verkopen van je huis? Bel ons direct op 088 200 2000 of download onze brochure.

Even sparren met een makelaar?

Vraag nu een gesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.