De nota van afrekening die u ontvangt van de notaris: Wat is dat?

In de nota van afrekening, die u ontvangt van de notaris, staan de bedragen vermeld die u met betrekking tot de aan- of verkoop van een woning ontvangt of betaalt. De nota van afrekening ontvangt u enkele dagen voor de overdracht.

De nota van afrekening

De nota van afrekening toont u alle bedragen die gemoeid zijn met het kopen of verkopen van uw woning. Op de nota van afrekening kunt u als koper of verkoper het volgende tegenkomen:

  • De koopsom en alle bijbehorende kosten die te maken hebben met de eigendomsoverdracht
  • Kosten van het kadaster
  • Het verstrekte hypotheekbedrag en alle daarmee samenhangende kosten
  • Eventuele makelaarskosten en advieskosten

Onder aan de nota van afrekening staat uiteindelijk het bedrag dat u als koper nog moet betalen of u als verkoper ontvangt of bij moet betalen.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog een vraag over de nota van afrekening, of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Betaling van de nota van afrekening

Het bedrag dat wordt overgemaakt ter voldoening van het bedrag dat is vermeld op de nota van afrekening dienen afkomstig te zijn van een bankrekening welke op uw naam staat. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme(WWFT) de betaling niet geaccepteerd worden. Mocht u wel willen betalen vanaf een rekening die niet afkomstig is van uw naam, vermeld dit dan voorafgaand aan de overdracht aan uw notaris. Deze kan hier dan ook rekening mee houden.

Huis verkopen met de Makelaarsland app

Wilt u uw huis verkopen en 24/7 op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de verkoop van uw huis? Dan heeft Makelaarsland voor u de oplossing met de Makelaarsland app. De Makelaarsland app houdt u constant op de hoogte van de verkoop. Zo ontvangt u bijvoorbeeld meldingen van bezichtigingen, biedingen of wanneer de koopovereenkomst klaar ligt. Wel zo handig!

Meer lezen over het verkopen van uw huis met de Makelaarsland app

Ook uw huis verkopen met de Makelaarsland app? Download de app dan nu!


Google play Store

App Store

Veel gestelde vragen over de notaris

Wat als ik nog geen stukken van de notaris heb ontvangen?

Wat moet ik meenemen naar de notaris voor de overdracht van mijn huis?

De nota van afrekening: wat is dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.