De nota van afrekening van de notaris: Wat is dat?

In de nota van afrekening, die je ontvangt van de notaris, staan de bedragen vermeld die je met betrekking tot de aan- of verkoop van een woning ontvangt of betaalt. Je ontvangt deze nota enkele dagen voor de overdracht.

Nota van afrekening

De nota van afrekening toont je alle bedragen die gemoeid zijn met het kopen of verkopen van je woning. Op deze nota kun je als koper of verkoper het volgende tegenkomen:

  • De koopsom en alle bijbehorende kosten die te maken hebben met de eigendomsoverdracht
  • Kosten van het kadaster
  • Het verstrekte hypotheekbedrag en alle daarmee samenhangende kosten
  • Eventuele makelaarskosten en advieskosten

Onderaan de nota staat uiteindelijk het bedrag dat je moet betalen.

Betaling van de nota van afrekening

Het bedrag dat wordt overgemaakt ter voldoening van het bedrag dat is vermeld op de nota van afrekening dient afkomstig te zijn van een bankrekening welke op jouw naam staat. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme(WWFT) de betaling niet geaccepteerd worden. Mocht je wel willen betalen vanaf een rekening die niet afkomstig is van jouw naam, vermeld dit dan voorafgaand aan de overdracht aan je notaris. Deze kan hier dan ook rekening mee houden.

Heb je meer vragen over het kopen of verkopen van je huis? Dan wil je daar natuurlijk antwoord op zonder ergens aan vast te zitten. Dat kan! Laat je gegevens achter en stel je vragen geheel vrijblijvend!

Gratis adviesgesprek

Veel gestelde vragen over de notaris

Wat moet ik meenemen naar de notaris voor de overdracht van mijn huis?

De nota van afrekening: wat is dat?

Hoe verlopen de inspectie en eigendomsoverdracht?

Alle veelgestelde vragen
NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.