Hoe kan ik besparen op makelaarskosten? 5 tips!

Door
Roos van Schaaijk
op

Er is niet maar één manier om je huis te verkopen. Gelukkig maar, want je kunt gemakkelijk besparen op de makelaarskosten. Lees onze 5 tips en je huis verkopen hoeft geen torenhoge kosten met zich mee te brengen.

1. Onderhandel met je makelaar over de makelaarskosten

De makelaar is er voor je om bijvoorbeeld de onderhandelingen moet potentiële kopers voor jou te voeren. Maar het onderhandelen begint bij jezelf, want het percentage aan makelaarskosten dat je aan de makelaar betaalt nadat je huis verkocht is (de zogenoemde courtages) zijn niet altijd in beton gegoten. Ga het gesprek met je makelaar hierover zeker aan.

2. Doe zelf de bezichtigingen

Kies voor een makelaar waar jij zelf de bezichtigingen kan doen. Door dit klusje uit handen te nemen van de makelaar kan het jou duizenden euro’s aan voordeel opleveren. Daarbij is het nog leuk om te doen ook en wie kent jouw huis nu beter dan jij?

3. Maak zelf foto’s en tekst

Maak zelf de foto’s van je woning en schrijf de aanbiedingstekst ook zelf. Lees je wel eerst even goed in, want een goede presentatie is van groot belang. Deze onderdelen zelf doen, bespaart de makelaar tijd en jou dus geld!

4. Zet Social Media in

Zet zelf social media in, in plaats van alleen betaalde advertenties. Je bereikt hiermee tegenwoordig vaak duizenden mensen, helemaal als je vraagt of je vrienden op Facebook of Instagram je post willen delen. Wil je je huis bij een groter social media publiek onder de aandacht brengen en ben je bereid hier een (laag) bedrag voor uit te geven? Dan is een Facebookadvertentie van jouw woning een hele goede en niet té grote investering.

5. Kies voor een internetmakelaar

Bij een internetmakelaar bespaar je vaak enorm op de kosten omdat jij de zaken oppakt die jij best zelf kan doen, zoals de bezichtigingen. Vaak zijn de zogeheten internetmakelaars een vaste tarief voor hun diensten. Uit het onderzoek dat de VU vorig jaar deed, blijkt dat de ‘vaste-prijs-makelaars’ niet alleen goedkoper zijn, maar ook beter verkopen dan ‘courtage-makelaars’. Dit is een serieuze overweging waard!

Bij Makelaarsland bespaar je duizenden euro’s aan makelaarskosten en je betaalt deze ook nog eens nádat jouw huis is verkocht. De kosten worden verrekend bij de notaris bij de overdracht van de woning.

Wil je weten wat jij concreet kunt besparen? Dat kan heel eenvoudig!

Bereken je besparing

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.