Huis te koop zetten

Uw huis te koop zetten, een grote stap voor elke woningbezitter. U gaat uw grootste bezit verkopen. Een goede reden om het serieus aan te pakken. Uw huis te koop zetten kan namelijk maar één keer!

Om de verkoop in goede banen te leiden kunt u de professionele hulp van een NVM-makelaar inschakelen. De NVM makelaar behartigt uw belangen en adviseert en begeleidt u tijdens het verkopen van uw huis. Daarnaast weet de makelaar de ideale prijs voor uw woning te bepalen en kent hij de huizenmarkt als geen ander.

Waarom zou u een makelaar inschakelen?

Uw huis te koop zetten, een grote stap voor elke woningbezitter. U gaat uw grootste bezit verkopen. Een goede reden om het serieus aan te pakken. Daarvoor kunt u de professionele hulp van een NVM makelaar gebruiken. De NVM makelaar behartigt uw belangen en adviseert en begeleidt u tijdens het verkopen van uw huis. De makelaar weet de ideale prijs voor uw woning te bepalen en kent de huizenmarkt als geen ander.

Toch kunt u wel het een en ander zelf doen bij het te koop zetten van uw huis. Zo kunt u een goede verkooptekst schrijven en kunt u foto’s maken die uw woning goed laten zien. Het belangrijkste is misschien wel het zelf begeleiden van de bezichtigingen. Niemand kent uw huis zo goed als u zelf.

Huis te koop zetten bij Makelaarsland

Wilt u uw huis te koop zetten, dan zit u bij Makelaarsland goed. Makelaarsland verzorgt alle zaken waarbij een makelaar onmisbaar is. Zo komt er een NVM makelaar / taxateur langs om de waarde van uw woning te taxeren, krijgt u advies van de makelaar over de beste vraagprijs, plaatsen wij uw huis uiteraard op funda en makelaarsland.nl, ontvangt u een presentatiepakket met onder andere een ‘Te koop’ bord en wordt er een digitale woningbrochure gemaakt. Ook voert uw makelaar bij Makelaarsland namens u de onderhandelingen en stelt uw makelaar bij overeenstemming de koopovereenkomst op. Zo kunt u, samen met Makelaarsland, uw huis te koop zetten!

Verkopen met de Makelaarsland app

Gaat u uw huis verkopen en wilt u 24/7 op de hoogte gehouden worden over de verkoop. Download dan de Makelaarsland app! Met deze app ontvangt u elk moment van de dag updates omtrent de verkoop van uw huis. Wel zo handig!

Wilt u ook uw huis verkopen, maak dan nu uw verkoopopdracht aan.

Verkoopopdracht aanmaken

Wilt u net als duizenden andere slimme verkopers uw huis verkopen? Download dan nu de app!


Google play Store

App Store

 

Hoe schat u de waarde van uw huis in voordat u het te koop zet?

Bij het bepalen van de waarde van koophuizen is een aantal criteria van belang. Om te beginnen het soort huis: een rijtjeshuis, appartement, hoekhuis, vrijstaande woning? Daarnaast is de staat van onderhoud belangrijk. Is het huis bijvoorbeeld de afgelopen tijd nog geschilderd? Zijn de badkamer en de keuken nog in goede staat? Ook is de plek waar het koophuis staat van belang. Een boerderij in Drenthe kan bijvoorbeeld hetzelfde kosten als een driekamer-appartement in Amsterdam. Is het huis gelegen in een ‘gewilde’ wijk of juist niet? Zo zijn er nog meer factoren die allemaal meespelen bij het bepalen van de juiste vraagprijs.

Een makelaar is gespecialiseerd in het vaststellen van de juiste waarde van koophuizen. Een huis te koop zetten via een makelaar is daarom altijd aan te raden. Bent u van plan uw woning met Makelaarsland te verkopen, dan komt er een NVM makelaar/taxateur bij u langs voor de woningopname. Door het inschakelen van een goede NVM makelaar zult u uiteindelijk de beste prijs voor uw woning krijgen. Daar wegen de kosten van de courtage niet tegenop!

Hoe maakt u uw huis verkoopklaar?

Als u uw huis te koop zet, zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om het aantrekkelijker te maken voor kopers. Dit zijn vaak simpele dingen, zoals zorgen dat het huis van binnen en buiten netjes en schoon is. Ook kunt u hierbij denken aan het verrichten van kleine reparaties, zoals het afschaven van klemmende deuren en het uitvoeren van klein schilder- en kitwerk. Verder moet u rekening houden met geluid en licht: geen tv of radio aan tijdens een bezichtiging en zorg voor geopende gordijnen. Indien bezichtigingen ’s avonds plaatsvinden, zorg dan voor sfeerlicht. Ook speelt de temperatuur een rol: maak het niet te koud en niet te warm. Zorg dat de potentiële kopers zich op hun gemak voelen.

Bekijk hier nog meer verkooptips die de verkoop van uw huis makkelijker maken.

Hoe verloopt de juridische en notariële afhandeling van de verkoop?

U wilt het liefst een goedkope makelaar die zorgt voor de beste resultaten en die ook het juridische en notariële gedeelte van de verkoop goed regelt. Bij Makelaarsland krijgt u de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. Het pakket dat u krijgt bevat onder andere het opstellen van de koopovereenkomst. Een huis verkopen gaat tenslotte om veel geld en het is belangrijk dat de afhandeling goed verloopt, zodat u achteraf niet tegen onvoorziene problemen aanloopt. Zo kunt u succesvol uw huis te koop zetten!

Wilt u ook uw huis te koop zetten, of twijfelt u hier nog over? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Wat doet Makelaarsland voor mij?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.