Huis te koop zetten

Je huis te koop zetten, een grote stap voor elke woningbezitter. Je gaat je grootste bezit verkopen. Een goede reden om het serieus aan te pakken. Je huis goed te koop zetten kan namelijk maar één keer!

Huis te koop zetten

Een NVM makelaar inschakelen voor de verkoop?

Om de verkoop in goede banen te leiden kun je de professionele hulp van een NVM-makelaar inschakelen. De Nederlandse Vereniging van Makelaars is de grootste belangenvereniging van Nederland en een NVM makelaar behartigt jouw belangen en adviseert en begeleidt je tijdens het verkopen van je huis. Een NVM-makelaar kent de huizenmarkt als geen ander en is een expert in onderhandelen.

Huis te koop zetten bij Makelaarsland

Makelaarsland is ook een NVM-makelaar, maar net even anders dan je gewend bent. Wij vinden namelijk dat je zelf gemakkelijk het een en ander kunt doen bij het te koop zetten van je huis. Jij bepaalt zelf wat jij wilt doen en de rest doen wij. En door zelf actief te zijn kun je veel besparen op de makelaarskosten.

Zo is onze ervaring bijvoorbeeld dat verkopers zelf een goede verkooptekst kunnen schrijven en nog belangrijker: zelf bezichtigingen kunnen doen. Want wie kent jouw huis en buurt beter dan jijzelf?

Makelaarsland verzorgt alle zaken waarbij een makelaar onmisbaar is. Zo komt er een Makelaarsland Agent of taxateur van de taxatheek uit jouw regio langs om de waarde van je woning te bepalen, krijg je advies over de beste vraagprijs, plaatsen wij jouw huis op funda en makelaarsland.nl, ontvang je een presentatiepakket met onder andere een ‘Te koop’ bord en wordt er een digitale woningbrochure gemaakt. Ook voert jouw makelaar bij Makelaarsland namens jou de onderhandelingen en stelt hij bij overeenstemming de koopovereenkomst op. Zo kun je, samen met Makelaarsland, je huis snel en gemakkelijk te koop zetten!

Hoe schat je de waarde van je huis in voordat je het te koop zet?

Bij het bepalen van de waarde van koophuizen is een aantal criteria van belang. Om te beginnen het soort huis: een rijtjeshuis, appartement, hoekhuis, vrijstaande woning? Daarnaast is de staat van onderhoud belangrijk. Is het huis bijvoorbeeld de afgelopen tijd nog geschilderd? Zijn de badkamer en de keuken nog in goede staat? Ook is de plek waar het koophuis staat van belang. Een boerderij in Drenthe kan bijvoorbeeld hetzelfde kosten als een driekamer-appartement in Amsterdam. Is het huis gelegen in een ‘gewilde’ wijk of juist niet? Zo zijn er nog meer factoren die allemaal meespelen bij het bepalen van de juiste vraagprijs.

Een makelaar is gespecialiseerd in het vaststellen van de juiste waarde van koophuizen. Een huis te koop zetten via een makelaar is daarom altijd aan te raden. Ben je van plan om je woning met Makelaarsland te verkopen, dan komt er een NVM makelaar/taxateur bij je langs voor de woningopname. Door het inschakelen van een goede NVM makelaar zul je uiteindelijk de beste prijs voor je woning krijgen. Daar wegen de kosten van de courtage niet tegenop!

Hoe maak je je huis verkoopklaar?

Als je je huis te koop zet, zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om het aantrekkelijker te maken voor kopers. Dit zijn vaak simpele dingen, zoals zorgen dat het huis van binnen en buiten netjes en schoon is. Ook kun je hierbij denken aan het verrichten van kleine reparaties, zoals het afschaven van klemmende deuren en het uitvoeren van klein schilder- en kitwerk. Verder moet je rekening houden met geluid en licht: geen tv of radio aan tijdens een bezichtiging en zorg voor geopende gordijnen. Indien bezichtigingen ’s avonds plaatsvinden, zorg dan voor sfeerlicht. Ook speelt de temperatuur een rol: maak het niet te koud en niet te warm. Zorg dat de potentiële kopers zich op hun gemak voelen.

Bekijk hier nog meer verkooptips die de verkoop van je huis makkelijker maken.

Hoe verloopt de juridische en notariële afhandeling van de verkoop?

Je wilt het liefst een goedkope makelaar die zorgt voor de beste resultaten en die ook het juridische en notariële gedeelte van de verkoop goed regelt. Bij Makelaarsland krijg je de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. Het pakket dat je krijgt bevat onder andere het opstellen van de koopovereenkomst. Een huis verkopen gaat tenslotte om veel geld en het is belangrijk dat de afhandeling goed verloopt, zodat je achteraf niet tegen onvoorziene problemen aanloopt. Zo kun je succesvol je huis te koop zetten!

Wil je ook je huis te koop zetten, of twijfel je hier nog over? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Informatiegesprek aanvragen

Stefan

Klantadviseur
Ik sta voor je klaar!

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Bedankt

We nemen contact met je op

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.