Huis te koop zetten

Jouw huis te koop zetten, een grote stap voor elke woningbezitter. Je gaat je grootste bezit verkopen. Een goede reden om het serieus aan te pakken; daarvoor kun je de professionele hulp van een NVM-makelaar gebruiken. De NVM makelaar behartigt jouw belangen en adviseert en begeleidt je tijdens het verkopen van jouw huis. De makelaar weet de ideale prijs voor jou woning te bepalen en kent de huizenmarkt als geen ander.

Waarom zou je een makelaar inschakelen?

Uw huis te koop zetten, een grote stap voor elke woningbezitter. Je gaat uw grootste bezit verkopen. Een goede reden om het serieus aan te pakken; daarvoor kun je de professionele hulp van een NVM makelaar gebruiken. De NVM makelaar behartigt jouw belangen en adviseert en begeleidt je tijdens het verkopen van uw huis. De makelaar weet de ideale prijs voor uw woning te bepalen en kent de huizenmarkt als geen ander.

Toch kun jewel het een en ander zelf doen bij het te koop zetten van uw huis, zoals het schrijven van een goede tekst en het maken van foto’s die uw woning goed laten zien. Het belangrijkste is misschien wel het zelf begeleiden van de bezichtigingen; niemand kent uw huis zo goed als u.

Huis te koop zetten bij Makelaarsland

Makelaarsland verzorgt bij het te koop zetten van uw huis alle zaken waarbij een makelaar onmisbaar is. Zo komt er een NVM makelaar / taxateur langs om de waarde van uw woning te taxeren, krijgt je advies van de makelaar over de beste vraagprijs, zetten wij uiteraard je huis op funda en Makelaarsland, ontvang je een presentatiepakket met onder andere een ‘Te koop’ bord en wordt er een digitale woningbrochure gemaakt. Ook voert jouw makelaar bij Makelaarsland namens jou de onderhandelingen en stelt uw makelaar bij overeenstemming de koopovereenkomst op.

Wil je meer weten over het te koop zetten van uw huis bij Makelaarsland?
Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan

Hoe schat je de waarde van je huis in voordat je het te koop zet?

Bij het bepalen van de waarde van koophuizen is een aantal criteria van belang. Om te beginnen het soort huis: een rijtjeshuis, appartement, hoekhuis, vrijstaande woning? Daarnaast is de staat van onderhoud belangrijk. Is het huis bijvoorbeeld de afgelopen tijd nog geschilderd? Zijn de badkamer en de keuken nog in goede staat? Ook is de plek waar het koophuis staat van belang. Een boerderij in Drenthe kan bijvoorbeeld hetzelfde kosten als een driekamer-appartement in Amsterdam. Is het huis gelegen in een ‘gewilde’ wijk of juist niet? Zo zijn er nog meer factoren die allemaal meespelen bij het bepalen van de juiste vraagprijs.

Een makelaar is gespecialiseerd in het vaststellen van de juiste waarde van koophuizen. Een huis te koop zetten via een makelaar is daarom altijd aan te raden. Als je jouw woning verkoopt met Makelaarsland, dan komt er een NVM makelaar / taxateur bij je langs voor de woningopname. Door het inschakelen van een goede NVM makelaar zal je uiteindelijk de beste prijs voor jouw woning krijgen. Daar wegen de kosten van de courtage niet tegenop!

Hoe maak je je huis verkoopklaar?

Als je je huis te koop zet, is er een aantal dingen die je zelf kunt doen om het aantrekkelijker te maken voor kopers. Dit zijn vaak simpele dingen, zoals zorgen dat het huis van binnen en buiten netjes en schoon is. Ook kun je hierbij denken aan het verrichten van kleine reparaties, zoals het afschaven van klemmende deuren en het uitvoeren van klein schilder- en kitwerk. Verder moet je rekening houden met geluid en licht: geen tv of radio aan tijdens een bezichtiging en zorg voor geopende gordijnen. Indien bezichtigingen ’s avonds plaatsvinden, zorg dan voor sfeerlicht. Ook speelt de temperatuur een rol: maak het niet te koud en niet te warm. Zorg dat de potentiële kopers zich op hun gemak voelen. Bekijk hier nog meer verkooptips die uw huis verkopen makkelijker maken.

Hoe verloopt de juridische en notariële afhandeling van de verkoop?

Je wil het liefst een goedkope makelaar die zorgt voor de beste resultaten en die ook het juridische en notariële gedeelte van de verkoop goed regelt. Bij Makelaarsland krijg je de beste prijs-/kwaliteitverhouding: je schakelt een NVM makelaar in met alle kennis en expertise voor een vast all-in tarief van € 1286. Het pakket dat je krijgt, bevat onder andere het opstellen van de koopovereenkomst. Een huis verkopen gaat tenslotte om veel geld en het is belangrijk dat de afhandeling goed verloopt, zodat je achteraf niet tegen onvoorziene problemen aanloopt.