Zelf uw huis verkopen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun huis te verkopen. Zelf uw huis verkopen zonder makelaar kan veel geld schelen, maar pas op dat goedkoop geen duurkoop wordt. Uw huis te koop zetten is een van de belangrijkste momenten in uw leven. De hulp van een makelaar kan hierbij absoluut het verschil maken.

Waarom zelf uw huis verkopen zonder makelaar?

Geld besparen
Zelf uw huis verkopen zonder makelaar. De belangrijkste reden om dit te overwegen is geld besparen. Wilt u geen hoge makelaarskosten betalen wanneer u uw huis gaat verkopen? Als u alles voor eigen rekening neemt, verstand hebt van juridische rompslomp en genoeg tijd hebt om uw woning actief te promoten, bespaart u duizenden euro’s aan makelaarskosten. Als u ondersteuning kunt gebruiken zou Makelaarsland wel eens een hele goede match zijn en kunt u tóch zelf uw huis verkopen.

Benieuwd naar uw voordeel?

Flexibeler dan een makelaar
Als verkoper zelf bent u veel flexibeler dan een makelaar. Bij interesse in uw woning kunt u direct contact opnemen met de geïnteresseerde en een bezichtiging inplannen. U verzorgt de bezichtigingen wanneer het u en de potentiële koper uitkomt. Ook als dat ’s avonds of in het weekend is.

Kennis van de woning
Het leukste gedeelte van de woningverkoop zijn de rondleidingen. Wie kent de woning en buurt immers beter dan uzelf? Ook kopers waarderen het als de verkoper zelf de bezichtiging begeleidt. U kunt veel meer vertellen over uw woning dan een makelaar en u geeft kopers informatie uit de eerste hand.

Zelf uw huis verkopen? Tips zijn hier te lezen! Of bekijk de video:

Wat zijn de risico’s van zelf uw huis verkopen?

Naast bovengenoemde voordelen heeft zelf uw huis verkopen ook risico’s.

Geen prominente plaatsing op funda
100% van de woningzoekers zoekt op funda naar een woning. Als u met een NVM makelaar uw woning verkoopt, krijgt u een prominente plaatsing van uw huis op funda. Zonder prominente plaatsing op funda kunnen woningzoekers uw woning waarschijnlijk minder goed vinden en zo mist u potentiële kopers!

Geen ervaring in onderhandelingen
Een makelaar voert tientallen onderhandelingen per maand en is een ervaren onderhandelaar. Als u zelf de onderhandelingen voert, mist u de ervaring, de expertise en het inzicht van een échte makelaar, waardoor u wellicht veel te veel toegeeft op de koopsom.

Geen juridische zekerheid
Als u uw woning zonder makelaar verkoopt, heeft u geen juridische zekerheid. Stel dat er gebreken aan de woning naar voren komen na verkoop en u niet aan de meldingsplicht hebt voldaan. Dan kunnen de risico’s groot zijn.

Verkopen met hulp van een makelaar

Als u bovengenoemde voordelen van zelf uw huis verkopen aantrekkelijk vindt, maar wel graag de risico’s wilt vermijden, kunt u bij het verkopen van uw huis ook voor de gulden middenweg kiezen. Een makelaar die op dé moderne manier uw huis verkoopt. Een manier waarbij uzelf actief bent bij de verkoop, maar wel met de begeleiding en adviezen van een NVM makelaar. Een prominente plaatsing op funda en zonder hoge makelaarskosten. Makelaarsland is zo’n makelaar.

Wilt u meer weten over de formule van Makelaarsland ‘Verkopen doen we samen’?

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Mag ik zelf de vraagprijs van mijn huis bepalen?

Hoe kan ik zelf de bezichtigingen doen van mijn huis?

Is het niet nadelig als ik zelf de bezichtigingen doe?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.